Komentuoti ir vertinti gali tik prisijungę skaitytojai

VISI KOMENTARAI

16
  • 2024-04-19T11:30:43+03:00

    Atidėti PVM reiškia valstybės paskolą restoranui, nes restornas yra tik tarpininkas - paima pinigus iš vartotojo ir per 1 mėn. perveda į biudžetą. Paskolas ir garantijas smulkiam verslui teikia, pvz., INVEGA, tai nereikia visko suplakti, kad dar ir biudžetas tiesiogiai finansuotų verslus. Bendrai paėmus, tiek restoranas, tiek bulkučių kepykla, tiek servisiukas yra tokie patys verslai, todėl nesuprantu, kodėl Jono restortanas turi turėti geresnes sąlygas nei Marytės bulkučių kepykla...

    • 2024-04-19T17:29:29+03:00

      Pilnai pritariu, jau juk buvo jiems sumažintas PVMas ir niekas neatpigo, o atvirkščiai, tik po truputį brango,

  • 2024-04-19T11:44:28+03:00

    labai keistas, bet tuo keistumu ir įdomus interviu

  • 2024-04-19T12:16:41+03:00

    senas posakis: arba maistą valgai kaip vaistą arbą vaistus valgysi kaip maistą. dėl kainų ir kokybės ypač vilniuje pilnai sutinku, neskanu, jaučiasi seni riebalai

  • 2024-04-19T12:43:46+03:00

    Koks fainas biznierius, bet nieko jam neišeina. Kas per bullshit yra PVM atidėjimas. Jei aš kaip vartotojas sumoku PVM valstybei (t.y. sau) , tai kodėl kažkoks nevykėlis tarpininkas nori dar glamžyti kelis metus paglamžyti mano pinigus? Jei verslininką gali išgelbėti tik atidėtas PVM, tai jis ne verslininkas, o nevykėlis verksnys.

  • 2024-04-19T14:03:34+03:00

    Lietuvos viesajame maitinime kainos kaip Sveicarijoje, kas visiskai nebeatitinka realios ekonomines situacijos. Kava + pyragelis 10 eu ir t.t. Tegul uzsilenkia tos dejuojancios istaigos ir prasivalo rinka. Jokios paramos jiems skirti negalima.

    • 2024-04-20T00:51:17+03:00

      Tikrai užsienyje po LT vilniuko kainos niekur nebestebina.

  • 2024-04-19T15:38:29+03:00

    Pamirštama, kad žmonės dažniai renkasi įvairias keliones ne gastronomines paturtis ir jie ne maistą į drabužius, o maistą ir drabužius keičia į alpinizmą, nardymą, žygiavimą, kur bet koks užkandis dieviško skonio po dienos vargų

  • 2024-04-19T16:54:16+03:00

    Per daug suplakta į krūvą viskas. Pažystamas ponas ir jo restoranai. Tačiau problema pagrindinė taip ir neatskleista. Juokingas jo pasakojimas,kad antkainis pas jį šimtas procentų. Juokingas . devyniadešimtaisiais ,kai Markevičius atidarinėjo pirmą restoraną ,antkainiai buvo 400 proc. ,nes paskolos buvo su 60 -120 proc. metinių. Ir tai išgyvendavo tik vienetai. Paskui ,kai bankai ėmė kredituoti be pažinčių , antkainiai krito iki 200 , bet ne mažiau , su mažesniu neįmanoma išgyventi. Dabar be 300 net nesvajokite ,kad restoranas gali net kvėpuoti, nes pakilo personalo algos ir pigu restarane negali būti ,nes kainuoja daugiausiai darbas. Čia net nekalbant apie mokesčius, nuomą ir t.t. Patalpų savininkai neišgyvena ,ką jau bekalbėti apie nuomininkus. Todėl ir grežiamės į JAV kultūrą - greitas maistas ,nes valstybė neskatina sveikai maitintis, mokėsčiais nediferencijuoja ,ar šaldytą gauni iš maximos , ar šviežiia restorane gamintą , PVM toks pats, o kaina ne itin ir skiriasi . PVM maistui restarane Lietuvoje yra didesnis kelis kartus ,nei sveiką maistą vertinančiose pietų Europos šalyse

    • 2024-04-19T20:24:52+03:00

      O uždirbt per kiekį, o ne didesnį antkainį nebandėt? Kodėl Berlyne (kur personalo algos gerokai didesnės) kainos tokios pat kaip Vilniuje? Tiesa, ten ir darbo dienomis vakarais kavinės pilnos, o Lietuvoje užimtas kas penktas staliukas. Ir bandoma iš to penktadalio išgyvent. Italijoj dienos metu nemažai maitonimo įstaigų net nedirba, atsidaro tik į vakarą ir sugeba dirbdami gerokai trumpiau bei laikydami panašias kainas kaip ir LT mokėt didesnes algas ir išsilaikyt. Ir niekas iš maitinimo sektoriaus atstovų nėra pasakęs kodėl vakarų šalyse kur sanaudos kartais didesnės, patiekalų kainos tokios pat kaip Lietuvoje. Toks jausmas kad maitinimo sektoriaus atstovai užstrigę 90uosiuose. Kas liečia PVM, jūs atvirai pripažįstat, kad patiekalo kainoje maisto kaina tesudaro 20-30%, likusi patiekalo kainos dalis yra už paslaugą. Tad prie ko čia maisto PVM? Jūs prašot mažint paslaugos PVM, tik tą paslaugą gudriai vadinat maistu.

    • 2024-04-19T23:32:55+03:00

      Antkainius cia vardini nuo produktu kainos? Jei taip tai pasaukyje iprasta 5x. Jei uz 2 eurus produktai, patiekalqs turi kainuoti 10 eur. Bet ir sita jau seniai pramusem. Pvz jei viatos krutineles 200g 1.2 eur, bulves ar ryziai dar kokie 0.2 eur, salotos dar kokie 0.6. Viso 2 eurai, tai kepsnys turetu 10 fule kainuot. Bet pas kitus ziurek ir link 20 jau eina.

    • 2024-04-20T12:38:30+03:00

      Jei vienas kvadratas generuoja kelis eurus, tai taip ir gaunasi. Jeigu restoranai tik laengvatų gali kvepuoti, vadinasi jų per daug. Lengvatos iškreipė rinką. Puse bankrutuos, kita puse prisitaikys ir dirbs toliau. Viskas ok.

    • 2024-04-22T14:19:52+03:00

      Būtų įdomu įvertinti, koks procentas vakariečių ir lietuvių valgo namuose, o koks viešojo maitinimo įstaigose? Galbūt vakariečiai tiesiog negamina (nemoka gaminti)?

  • 2024-04-20T19:08:17+03:00

    neblogas bichas ir restoranu idomiu turejo, tik dabar piktas ant viso pasaulio ir tulzim spjaudosi... be rysio

  • 2024-04-21T08:49:37+03:00

    Su tiek negatyvo geriau interviu niekam neduoti, jokio verslo nedaryti, kitų nemokyti ir tikrai knygų nerašyti

  • 2024-04-22T01:34:32+03:00

    Tuoj bus tokio michelini restorane pigiau nei kebabas iš uzupio

RUBRIKOS NAUJAUSI

52795
130817
52791