2025-11-14 10:59

Naują restoraną atidaręs D. Praspaliauskas: negaliu sau leisti bankrutuoti

Deivydas Praspaliauskas, restoranų „Amandus“ ir „Epotheca“ virtuvės šefas. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Deivydas Praspaliauskas, restoranų „Amandus“ ir „Epotheca“ virtuvės šefas. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
„Tapo aišku, kad patobulėjus ir išbrangus komandai nebesuvedame galo su galu, ir jeigu nedidėsime – bus šakės. Nemeluosiu, oda jutau, kad reikia plėstis“, – sako Deivydas Praspaliauskas, vienas žinomiausių Lietuvos virėjų. Kalbėjomės apie naują jo restoranėlį, planus išvežti „Epothecos“ koncepciją į platųjį pasaulį ir restoranų verslą apskritai.

Kadaise iš užsienių grįžęs Deivydas Praspaliauskas lietuviškosios gastronomijos padangėje nušvito greta pirmųjų virtuvės šefų, atidariusių savo restoranus, – pirmiausia buvo jo „Lauro lapas“, tada „1 dublis“, „Dublis“, kepyklėlė Pilies gatvėje. Jo gerbėjai puikiai žino „Amandus“, veikusį Pilies gatvėje ir galiausiai apsistojusį Užupyje. Lapkričio pradžioje greta pastarojo, buvusioje istorinėje Užupio vaistinėje, veikusioje maždaug nuo 1870 iki 2014 m. ir vėliau kelis kartus pakeitusioje šeimininkus, D. Praspaliauskas atidarė „Epothecą“. 

Nuo „Lauro lapo“ versle jis matė šalto ir šilto. Todėl ir stebiuosi, kodėl naują vietą atidaro „restoranams nelengvo laiko“ fone. Kad ir kaip paradoksaliai skambėtų, – kai vieni restoranų savininkai skundžiasi sunkmečiu, o kiti pildo rezervacijas keliems mėnesiams į priekį, D. Praspaliauskas tikina naują vietą atidaręs „ne iš noro augti, o iš noro, kad veikla pagaliau taptų pelninga“. 

52795
130817
52791