2024-09-06 11:02

Į pasaulio sušių gamintojų elitą patekęs lietuvis A. Zapašnikas: važiavau tik apsižiūrėti

Airis Zapašnikas Pasaulio sušių čempionate Tokijuje. Asmeninio archyvo nuotr.
Airis Zapašnikas Pasaulio sušių čempionate Tokijuje. Asmeninio archyvo nuotr.
Gautas Airio Zapašniko laiškelis, kuriame jis praneša dalyvausiąs Tokijuje, Japonijoje, vyksiančiame Pasaulio sušių čempionate ir ten atstovausiąs Lietuvą ir savo restoraną Osle, nenustebino – kai vasarą kalbėjomės su virtuvės meistru, restoranui „Sabi Omakase Oslo“ uždirbusiu „Michelin“ gido žvaigždę, jis pasakojo, jog rengiasi šiam čempionatui – dalyvaus jame pirmą kartą, taigi dabar nuvažiuos „apsiuostinėti, pasižiūrėti, kokios taisyklės“, o „kitąmet jau sieks prizinių vietų“.

Vien apsiuostinėti VŽ pašnekovui nepavyko – vienoje iš dviejų čempionato kategorijų jis užėmė trečiąją vietą, tuo nustebindamas ir varžybų senbuvius, ir teisėjus, ir tituluotus kolegas Norvegijoje. Negana to, prieš čempionatą vykusiame vadinamajame Juodojo diržo seminare, išlaikęs egzaminą, gavo Juodojo diržo, aukščiausio sušių gamintojų įvertinimo, pirmojo lygio ženkliuką. Ir dabar, kaip pats sako, yra „84 ar 86 žmogus visame pasaulyje, kuris jį turi“. 

Kitaip tariant, jis pateko į pasaulio sušistų elitą. 

52795
130817
52791