Maistas ir gėrimai
Maistas ir gėrimai
Maistas ir gėrimai
Maistas ir gėrimai
Maistas ir gėrimai
2024-04-19 14:00

L. Markevičius apie restoranų verslą, arba Kodėl Aldona savo „Porsche“ valgo kebabą

Liutauras Markevičius. Vladimiro Ivanovo nuotr.
Liutauras Markevičius. Vladimiro Ivanovo nuotr.
„Kuriant restoraną, kainuoja viskas – idėja, jos išvystymas, išgyvenimai, tie patys finansai, sukaupta patirtis arba jos nebuvimas... O dabar taip lengvai – bankrutuojam, bankrutuojam, bankrutuojam, nors kai kur gal užtenka tik PVM atidėti“, – sako Liutauras Markevičius, iš profesijos medikas, pačioje Nepriklausomybės pradžioje Vilniuje pradėjęs kurti restoranus.

Pirmąjį barą VŽ pašnekovas su bendraminčiais 1992 m. įkūrė Tilto gatvėje. Paskiau ėmė rikiuotis tiems laikams prabangios, kitokios, nei buvo ligtol, maitinimo vietos: 1995 m. senamiestyje buvo atidarytas didkepsniais garsėjantis restoranas „Markus ir Ko“. 

2007-aisiais, prieš pat krizę, – prašmatnus žuvų ir jūrų gėrybių restoranas „Marino“ komerciniame-gyvenamajame komplekse „Vilniaus vartai“, 2011 m. – restoranas „Sensus Grill & Wine“, 2012 m. Nidoje – kepsnių restoranas „Grill 7“, 2014 m. gruodį Vilniuje – restoranas-baras „Vanile Launge“. 

52795
130817
52791