Jei norite toliau klausytis „Verslo žinių“ tinklalaidžių, prašome tapti VŽ premium nariu.
RUBRIKOS NAUJAUSI
2024-09-22 16:20
2024-09-18 19:51
2024-09-14 17:30
2024-09-11 13:18
2024-08-07 20:02
2024-08-06 20:18
2024-08-01 20:05
Komentuoti ir vertinti gali tik prisijungę skaitytojai
VISI KOMENTARAI
Va jam pagaliukai, pas mus klp buvo indusas brangininkas dabar sriuba 2.10€ rinka aukleja
Dabar food truck ir valgyklų era
Kiti michelinai 3 sav eile, palūžo gran šefas negaves michelino?
Faktas, dirbo į nuostolį dėl Michelino, kurio nepelnytai negavo
Šefas tai super, bet ne verslininkas. Dėl arogancijos, galimai, geras verslininkas komandoje neišbūtų.
Dabar kulinariniai kursai nuobodulio kamuojamoms kajenų vairuotojoms po 1100k eis :)
Gastronomika galėjo pagrįsti savo kainas tik dėl to, kad buvo arčiausiai Michelin Lietuvoje. Nes tos kainos buvo didžiausios. Po Michelin vertinimų paaiškėjo, kad karalius - nuogas. Kad žvaigždės nėra, yra tik pagyrimo raštas. Tai atitinkamai ir kaina negali būti didesnė už tikrųjų Michelinų. O mažinti kainos nėra kur, nes ir taip exceliukas dega raudonai.
Keista yra tai, kad ir Ramenams - kaltas buvo wolt/bolt ( nors kiti rinkos žaidejai prisitaike ir nesiskundes kaip kurie ir plečiasi). Pasaka kartojasi, kiti su mažesnem kainom gana neblogai darbuojasi, čia uždarymas. Keista. Tuo labiau na nera dar nuosmukio metas, jeigu jau atejo Michelinas, po kažkiek laiko jis tikrins vel - kažkas pakartos, kažkas gali prarasti, kažkas gauti nauja - mes jau toje rinkoje. Taigi ir negavimas dabar, na nera ta problema. Speju, chefas one of the best, bet kad excelis tai ne jo ginklas.
Taip, dėl Rameno ir pagaliukų aš nustebau ir tik iš straipsnių apie Gastronomiką sužinojau, kad Ramenas ir pagaliukai buvo jo. Man čia buvo vieni prasčiausių ramenų Vilniuje. Sakai Ramen, Pamella Ramen Bar - šedevrai praktiškai. Ir be jokio celebrity šefo.
Pamella Ramen Bar užsidarė.
Kadaise nusivaipe iš užkelnio ir še tau, užkelnis pasaulio mates provincijos bajeriu nesuprato mat
Labai daug konkurencijos dėl tų 5% galinčių valgyti tokiose knaipėse
Negaila nė vieno, kuris tokiom kainom nesugeba užsidirbti. Atsiras kas sugeba.
Mūsų maitinimo sektorius kažkodėl vadovaujasi atvirkštine verslo logika. Jeigu tu nuomojiesi patalpas tai tas visas plotas ir turi "dirbt". Dabar turi 20-30% užimtumą, natūralu, kad "excelyje" viskas raudonuoja, tačiau vietoj to, kad nuleistų kainas ir pritrauktų daugiau klientų ar keltųsi į mažesnes patalpas, renkasi garantuotą kelią į bankrotą t.y. didint kainas ir bandyt išgyvent iš tų kelių klientų. Natūralu, kad po kiekvieno kainų padidinimo klientų srautas mažėja, vėl tuomet kainas kelia ir galiausiai bankrutuojama. Tai yra bazinis prekybos principas, rast geriausią balansą tarp kiekio ir kainos (maržos). Maitinimo sektoriuje kažkodėl bet kokiose situacijose visuomet vienintelis sprendimas - didint kainas. Nuoširdžiai tikiuosi, kad maitinimo sektoriuje anksčiau ar vėliau nuvilnys bankrotų banga, jam labai reikia prasivalyt.
Yra dar kitas labai populiarus Lietuvoje budas - mazinti porcijas.
Jau klp mažina kainas, kai kurie net drastiškai, šaltiakai nuo 4€ iki 2.50€
Ir tie kurie pirmieji sumažins iš to labiausiai išloš, prisitrauks klientus, o pavėlavę nuleist kainas klientų jau nebesusigrąžins net jei ir po kurio laiko nuleistų kainas iki to paties lygio. Klientų susigrąžinimui turėtų dar labiau kainas leist, bet čia jau gali susidurt su problema, kad net su maksimaliu maitinimo įstaigos užpildymu marža bus per maža, kad išsilaikytų.
Dar kokybe, porciju dydis svarbu
Vakaruose premiuim šefai lambais važineja kaip ir chirurgai
Rasau del to , kad beda. Vilnietiski brangus restoranai tipo luzta. Kodel? As esu multimilijonierius is Kauno, bet kai pamatau Vilniaus blatneku kainas, pasidaro bloga. Ir, komentatoriai, nerasykite , prasau, kad durnelis is Kauno parase. Tiesiog kada nors turi ateiti realybe. Kai mano draugas papasakojo, kad Vln uzsisako pusryciu stala, as prisiekiau, kad neisiu niekur, kur reikia ne vakarienei uzsisakyti stala. Gal tai ir kvaila. Bet, kiek % asmenu Lietuvoje ir Europoje gali uzsiimti tokia vaidyba, kaip “ gebejimu valgyti uz brangiai”. Tai yra vaidyba. Turtingas, bet atsilikes protiskai, zmogus tai valgo todel, kad jis yra “atseit turtingas”, o kvailas brangus vadybininkas, kad”gali sau leisti”. As Vilniuje turiu begale valdybu, komitetu ir susirinkimu. Blogiausiai buna tada, kai pseudo direktorius paklausia (mazdaug), Jums Ponas Linas “taip ar kitaip” pateikti pietus. Su nuosirdzia ir pilna pagarba multimilijonierius is Kauno Linas Strelis
Ačiū už blaivų požiūrį.
Taip pat dar noriu prideti blatniems vadybininkams, kurie “ sau gali leisti nueti i brangu retorana” klasiko Juozo Erlicko teze apie Vargospudi, t.y. 380/320 (originaliai). Kai islaidos virsija pajamos. Dar syki, su didele meile, multimilijonierius is Kauno Linas Strelis
įdomiausia komentaro frazė.,,Multimilijonierius." Iškart pajutau nuomonės įtaigą ir svorį (-:
Čia kad neužsipultų, jog varguolis kišasi į tai, kas ne pagal kišenę.
Norėčiau ir aš būti multimilijonierius, turėtų būti geras jausmas valgyti brangiuose restoranuose ir turėti visokių random pataikūnų :(
Atleiskite, jei mano komentaras jus užgavo.
Jūs taip pat. Čia nuoširdžiai.
Multimilijonierius pagooglinau susijes su Auga ten minusas berods pastoviai?
Nesuprantu, NT auga, meistrų su žiburiu nerasi, automobilių kamščiai tokie, kokių nebuvo nei vieną rudenį, eilės parduotuvės. Pinigai sukasi rinkoje, gal tiesiog restoranai iš mados išėjo?