Pietų Afrikos vynas – vertinamas, bet vis dar mažai žinomas

1652 m. Olandijos „East India Comapny“ Keipo kyšulyje įkūrė Keiptauną, stotį, skirtą į Indiją ir aplinkines vietoves plaukiantiems bendrovės prekybiniams laivams aprūpinti maistu. Šviežiais vaisiais, daržovėmis ir mėsa apsirūpinę jūreiviai ten galėjo atgauti jėgas. Ilgainiui stotis plėtėsi ir peraugo į miestą. 1655 m. Keipo gubernatorius pasodino vynuogyną, o po ketverių metų, vasario 2 d., iš Pietų Afrikos vynuogių buvo pagamintas pirmasis vynas.
Žinoma, iš pradžių vyndarystė patyrė daug nesėkmių, daugiausia dėl ūkininkų neišmanymo apie vynuoges. Padėtis pagerėjo, kai 1679 m. Keipo gubernatoriumi tapo Simonas van der Stelas, gerai išmanęs ir vynuogininkystę, ir vyndarystę. Savo ūkyje „Constantia“ jis įveisė vynuogyną ir nuo pat pradžių gamino aukštos kokybės vyną. Vėliau ūkį įsigijo Cloete šeima, o jų vynai išgarsėjo visame pasaulyje.
Tik iki rugsėjo 30 d.
fiziniams asmenims nuo 18 Eur/mėn.
- Esminių naujienų santrauka kasdien
- Podkastai - patogu keliaujant, sportuojant ar tiesiog norint išnaudoti laiką produktyviau
- Manopinigai.lt - praktiški patarimai apie investavimą, realūs dienoraščiai