Birštone atidaromas naujas restoranas
Jo virtuvei vadovaus Mantas Rudžionis, save vadinantis modernios europietiškos virtuvės atstovu. Virtuvės meistro gaminamų patiekalų prieš kelerius metus galėjo paragauti taip pat Birštone veikiančio restorano „Old Town Grill“, garsėjančio kepsniais ant žarijų, svečiai.
Naujasis restoranas veiks boutique stiliaus viešbutyje tuo pačiu pavadinimu, apie jį „Verslo žinios“ rašė čia.
Pasak Neringos Vaitkūnaitės-Lopetienės, „Harmony Birštonas“ vadovės, nuo 16-os metų restoranuose dirbantis M. Rudžionis virtuvės šefu pakviestas dirbti dėl turimos didelės patirties.
Skelbiama, jog restorane įrengta atviro tipo virtuvė, tad svečiai galės matyti, kaip patiekalai gaminami čia ir dabar. Viduje jų tilps iki 70, dar 150 – erdvioje lauko terasoje.

Skelbiama, kad restorano virtuvė bus sezoninė, o ji, anot M. Rudžionio, „skatina šefą ir jo komandą neužsibūti komforto zonoje, leistis į eksperimentus ir naujų skonių paieškas“.
„Daržovės, uogos, prieskoninės žolelės, laisvai besiganiusių gyvulių ir paukščių mėsa mūsų virtuvę pasieks iš čia pat įsikūrusio vietinio ūkio. Taip užtikrinsime, kad jų skonis ir tekstūra yra pasiekusi savo kokybės piką. Be to, valgiaraščio patiekalai keisis sezoniškai, todėl jau dabar rauginame, marinuojame, fermentuojame, sūdome, džioviname ir kitais būdais stengiamės išsaugoti vasarą derančias daržoves, nokstančius vaisius ir sirpstančias uogas. Juos panaudosime kurdami patiekalus žiemą ir ankstyvą pavasarį“, – pranešime cituojamas virtuvės šefas M. Rudžionis.