Maistas: karjeros draugas ar priešas?

Publikuota: 2016-09-24
Anglų dietologė Amanda Ursel mano, kad kavos puodelis, išgertas pusryčiaujant, gali sutrukdyti jūsų darbui. 
„REUTERS“/„Scanpix“ nuotr.
svg svg
Anglų dietologė Amanda Ursel mano, kad kavos puodelis, išgertas pusryčiaujant, gali sutrukdyti jūsų darbui. „REUTERS“/„Scanpix“ nuotr.

Matytas vaizdas: pats dienos vidurys, tačiau daugeliui jaunų, žvalių ir sveikų, profesiniams žygdarbiams užsimojusių darbuotojų, tik papietavus, apsnūdusios akys ima markstytis, įkarštis ir darbinis ryžtas tiesiog tirpte tirpsta. Kūrybinių idėjų ir ambicingų planų vietą mintyse pamažu užima tik viena maištinga mintis: „O gal galai viso to nematė...“ Darbštuolio virtimo slunkiumi fenomeną įminė dietologai.

Kava blaško ir nervina

Anglų dietologė Amanda Ursel mano, kad kavos puodelis, išgertas pusryčiaujant, gali sutrukdyti jūsų darbui. Pasak jos, daugeliui įprastas rytinis gėrimas gali sutankinti širdies plakimą, o tai skatina skrandžio susitraukimus. Dėl to cukrus, kurį organizmas gauna kartu su rytiniu maistu, greitai sugeriamas ir sužadina stiprų alkio jausmą. Imame nervintis, tampame išsiblaškę ir sugebame galvoti tik apie viena – ko užkąsti. Todėl p. dietologė pataria rytinę kavą pakeisti jogurtu arba sultimis, o vietoj bandelės suvalgyti bananą, sausųjų pusryčių arba kartaus šokolado plytelę.

Pietums gydytoja pataria valgyti mėsos arba neriebios žuvies ir visa tai užgerti – nepatikėsite – kavos puodeliu. Būtent šiuo metu kava padės išsivaduoti nuo mieguistumo.

O jei norite išlaikyti atmintyje dešimtis reikalingų telefonų numerių ir atsiminti visus viršininko nurodymus, valgykite kiaušinių – jie gerina atmintį. Ir apsaugok jus nuo pagundos dieną valgyti makaronų arba blynų! Angliavandenių kupinas maistas, suvalgytas vidurdienį, padeda smegenims atsipalaiduoti, o tai skatina apsnūdimą ir koncentracijos silpnėjimą.

Nemokami naujienlaiškiai į savo el. pašto dėžutę:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

Pietūs: valgykite lėtai

Jei norite po pietų ne knapsėti nosimi prie kompiuterio, o savo entuziazmu, uolumu ir našumu užsidirbti iš viršininko taškų, nesuvalgykite visų pietų iš karto. Jei einate į kavinę ar užsisakote maisto į biurą, neprarykite iš karto visų trijų patiekalų! Tingumas, mieguistumas ir noras atsipalaiduoti yra ne kas kita, kaip natūrali organizmo reakcija į perpildytą skrandį. Pirmiausia suvalgykite pirmą patiekalą, tačiau neužsisakykite per didelės porcijos. Valgykite neskubėdami, tad sotumo jausmas ateis pamažu – dar nespėjus išvysti lėkštės dugno. Likusį maistą pasiimkite į darbą. Po 1,5–2 val. pasišildykite antrą patiekalą ir taip pat neskubėdami suvalgykite.

Būna ir taip – saulė dar dangumi ritinėjasi, o pietūs seniai suvalgyti. Nuo alkio praradote gebėjimą susikaupti ir negalite suprasti viršininko nuotaikos: tokiu atveju turėkite lengvo užkandžio. Jei tingumą ir mieguistumą jums kelia nuobodulys, tuomet jokia dieta nepadės – geriau keisti darbą.

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.

Kuo mums įdomus Ukrainos vynas Premium

Gegužę Vilniuje vykusioje tarptautinėje parodoje „Vyno dienos“ surengta ukrainietiško vyno degustacija...

Laisvalaikis
2022.05.15
Kitoks turgus: Paupyje pasiekė 7,5 mln. Eur apyvartą, Benedikto turgus planuoja plėtrą Premium

Įprastoms turgavietėms atsigaunant po pandemijos klesti ir visiškai kitokių koncepcijų objektai, kurie irgi...

Prekyba
2022.05.12
Kol Lietuvos įstatymai draudžia kalbėti apie vyną, ES mūsų vyndariams dega žalią šviesą Premium

„Europos Sąjungos (ES) pripažinimas, kad Lietuvoje galima auginti vynuoges ir daryti vynuogių vyną reiškia,...

Laisvalaikis
2022.05.06
Į Kauną (maisto) kultūros: tarpukario restoranų sudakai ir obaliai Premium

Kultūros turistų maršrutuose po Kauną atsiranda ir barai, restoranai – ir pramoginiais, ir pažintiniais...

Gazelė
2022.05.06
Gastronomijos savaitės žvaigždė – Palangos restoranui „Amsterdam Plaza“

Balandžio 25 d.–gegužės 1 d. vykusioje vienuoliktoje Lietuvos gastronomijos savaitėje specialius meniu siūlė...

Laisvalaikis
2022.05.04
Reklamai pasitelkė šokolado meditaciją

Pastaruosius du mėnesius visas pasaulis gyvena karo Ukrainoje nuotaikomis – tai sekina ir psichologiškai, ir...

Rinkodara
2022.05.01
Mąstantiems atidaryti restoraną ar kavinę: kokių klaidų nepadaryti verslo pradžioje Premium

Jei svajonė turėti savo maitinimo įstaigą, tegul ir visai nedidukę, neapleidžia, o sąskaitoje yra šiokių...

Gazelė
2022.04.30
„Michelin“ gidas – jau Estijoje, virėjai laukia žvaigždučių Premium 2

Balandžio pradžioje garsiojo „Michelin“ gastronomijos gido ir Estijos verslumo, turizmo bei inovacijų...

Laisvalaikis
2022.04.28
Kaip atidaryti greitojo maisto restoraną, kai pinigų kišenėje – ne tiek jau daug Premium

Maitinimo verslas – rizikingas ir gana brangus malonumas. Tačiau verslininkų patirtis rodo, kad neprastą...

Gazelė
2022.04.26
„Huracan Coffee“ įkūrėjas: kavos puodelį reikėtų pabranginti dvigubai, bet niekas tam nesiryš Premium 35

Dvejus metus trunkanti pandemija, karas Ukrainoje, pasikeitę vartotojų įpročiai ir tiesiog akyse auganti...

Gazelė
2022.04.22
Restoranų vaišės: per Velykas antrų Kalėdų nebus, bet reikia bandyti viską Premium

Šventėms artėjant, kai kurie gyventojai nutaria vaišes verčiau užsisakyti gatavas, negu gamintis jas patiems.

Gazelė
2022.04.13
Darbdaviai šokiruoti: kai kurie darbuotojai kitur nėra gavę „baltos“ algos Premium 21

Mokėti visus mokesčius, atrodytų, yra savaime suprantama, tačiau tik ne maitinimo sektoriuje. Vis dėlto...

Gazelė
2022.04.07
„Burger Kiosk“ strategija: būti klientams ant tako, į užkandines investuoti iki 20.000 Eur Premium

Svajonę turėti savo restoraną ar kavinę galima įgyvendinti su palyginti nedidelėmis investicijomis. „Burger...

Gazelė
2022.04.03
Patarimai restoranams: sąnaudų kainų valdymas prasideda nuo audito

Maitinimo įstaigoms pastaraisiais metais dorojantis su skirtingais iššūkiais, gastronomijos verslo...

Gazelė
2022.04.02
Dienos pietų kainos – arti psichologinės ribos: kokių sprendimų rado restoranai Premium 14

Kai produktai, energija, kuras brangsta kone kasdien, vis daugiau maitinimo įstaigų griebiasi skaičiuotuvo ir...

Gazelė
2022.04.01
Metė darbus bankuose ir įkūrė verslą: gyvenimai tiesiog apsivertė Premium

Prestižinė darbovietė finansų sektoriuje, galimybė kilti karjeros laiptais, stipriai sukalta motyvacinė...

Gazelė
2022.03.25
Greitojo maisto restoraną Vilniuje įkūrė per pusantro mėnesio ir vos už 20.000 Eur Premium

Patirtis ir noras dirbti gali būti svarbiau net už pinigus: sostinės restorano „Good Mood Food“ įkūrėjai,...

Gazelė
2022.03.23
Smulkieji verslą išplėtė po visą Lietuvą tik išsprendę lygtį su vienu nežinomuoju Premium

Transporto pasiūla yra didelė, tačiau smulkieji verslininkai, ieškantys specifinės paslaugos, kartais net...

Gazelė
2022.03.20
Dėl restorano grįžo gyventi Klaipėdon, bet netrukus tokį pat įkūrė ir Vilniuje Premium 1

Kai kurie verslininkai nesiima plėstis geografiškai, nes bijo, kad, fiziškai nebūdami kurioje nors vietoje,...

Gazelė
2022.03.18
„Smart-ID“ pritaikė netradiciškai – alkoholio be jo nenusipirksi Premium

Per karantiną prasidėjus e. prekybos bumui, daugiau atsirado ir virtualių parduotuvių, prekiaujančių...

Gazelė
2022.03.02

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku