15 mitų apie maistą

Kad ir ką mes manytume, lašas aliejaus, kurį įpilame verdant, yra neveiksmingas. Makaronus nuo sulipimo galima apsaugoti tik tada, kai aliejus pilamas ant išvirtų ir nuvarvintų makaronų.
2. Kondensuotas pienas buvo išrastas kavai balintiNetiesa, 1856-aisiais saldus ir nesenstantis pienas buvo skirtas organizmui stiprinti, ypač vaikams.
3. Geriausi ikrai pasaulyje – iš RusijosKokybiškiausi ikrai vežami iš Iranui priklausančios Kaspijos jūros dalies, kur vanduo yra švarus ir gėlas. Kaip atskirti gerus ikrus nuo blogų? Gerųjų ikrų odelė yra švelni, o patys ikrai – stambūs.
4. Rudasis cukrus yra sveikesnis už baltąRudasis cukrus dažniausiai yra rafinuotas kaip ir baltasis. Jame randamų mineralų pėdsakai organizmui jokios įtakos neturi.
5. Sviestinius raguolius išrado prancūzaiDar kitaip vadinamų kruasanų (pranc. croissants) gimtinė yra Austrija. Tikima, kad austrai šio kepinio receptą sugalvojo dar 1683-aisiais.
6. Maisto produktai su papildomais vitaminais ir mineralais yra naudingi žmogaus sveikataiPapildomi vitaminai ir mineralai yra rinkodaros triukas, kuris skirtas privilioti pirkėją. Mokslininkai įrodė, kad į maisto gaminius įdėti papildai neturi tokio poveikio sveikatai kaip natūraliai vitaminingi produktai.
7. Vaisių ir uogų aromatai gaminami iš tikrų uogų bei vaisiųDeja, įprastai aromatus gamina grybai ir bakterijos. Taigi, jei aromatai gaunami bakterijoms fermentuojant natūralius mineralus, esančius medienoje, sūrio žievėje ar žuvies atliekose, jie vadinami natūraliais. Pavyzdžiui, žemuogių aromatas gaunamas iš fermentuotų pjuvenų ir t. t.
8. Kiaušinio baltyme yra labai daug baltymųTryniuose baltymų yra daugiau.
9. Jei žmogus ilgą laiką mažai valgo, susitraukia skrandisSkrandžio forma ir dydis nekinta. Tiesiog visa virškinimo sistema pripranta prie mažų porcijų, todėl gausiai pavalgius ji yra apkraunama, o mes jaučiamės apsunkę.
10. Po numeriais su raide E slypi sintetiniai priedaiRaide E ir skaičiais žymimos ir natūralios medžiagos, pavyzdžiui, paprikų ekstraktas (E 160c), burokėlių sultys (E 162) ir t.t.
11. Žmogui reikalingas šiltas maistasVisiškai nesvarbu, ar žmogus valgo šiltą ar šaltą maistą. Mokslininkai tikina, kad mūsų organizmas nėra prisitaikęs virškinti tik termiškai apdorotą, šiltą valgį. Svarbiausia maitintis kuo įvairesniu maistu.
12. Nealkoholiniame aluje nėra alkoholioNealkoholinis alus yra kaitinamas vakuume. Tokiu būdu pašalinamas rūgimo proceso metu susidarantis alkoholis. Vis dėlto mažas jo kiekis lieka. Visi gėrimai, kuriuose alkoholio kiekis neviršija 0,5%, laikomi nealkoholiniais. Norint apgirsti tektų išgerti 12–15 skardinių nealkoholinio alaus.
13. Degtinė gerina virškinimąVERSLO TRIBŪNA
Alkoholis atskiedžia skrandyje esančią druskos rūgštį, kuri skaido riebalus. Tai ne tik negerina virškinimo, bet jį lėtina.
14. Greitas maistas yra nesveikasGreitu maistu vadinamas maistas, kuriam paruošti nereikia daug laiko, pastangų, o pats patiekalas gali būti spėriai suvalgomas. Ši sąvoka neturi nieko bendra su patiekalų maistine verte ir kokybe.
15. Jei ant pakuotės parašyta „be cukraus“, vadinasi, gaminyje cukraus nėraBecukriuose produktuose nėra sacharozės. Ji gali būti pakeista fruktoze, maltoze, gliukozės sirupu arba kitais kaloringais cukraus pakaitalais, kurie įprastai labiau kenkia žmogaus organizmui.