Skonio stebuklai: ledai su polėkiu

Publikuota: 2016-07-04

Vasaros dienose išsislapsčiusios laimės tiek daug, kad kartais nuo jos, rodos, ims ir apsisuks galva. Svaigiai tingios popietės gamtos apsuptyje: šilti vėjo gūsiai, drugelių ir bičių šokiai, tykus, nuo saulės spindulių akinančiai blizgantis ežero vanduo, braidymas basomis po šlapią žolę, besižvalgant šen bei ten raudonuojančių uogų ar stebint medžių viršūnėse įsitaisiusius, įspūdingas treles čiulbančius paukščius. Prisėdus kvapnių gėlių aromate skendinčioje pievoje, norisi tik pasiklysti saldžioje vilionėje ir, burnoje tirpstant traškaus šokolado glaistu aplietos šviežios grietinėlės, sūdytos karamelės ir lazdynų riešutų, skrudintų kavos pupelių ar gaivių mėtų skonio ledams, giliai įkvėpti akimirkos džiaugsmo.

Fatališko grožio graikų deivės įkvėptas receptas

Daugiau nei 65 metus. Būtent tiek laiko AB „Klaipėdos pieno“ gamyklose kasdien gimsta išskirtinių, nuolat tobulinamų, netikėtomis ir gurmaniškomis sudedamųjų dalių kompozicijomis maloniai stebinančių receptūrų „Dione“ ledų skonio dermės. Jos kuriamos iš aukščiausios kokybės šviežios grietinėlės ir natūralaus lietuviško pieno, kuris gaunamas iš laisvai ganyklose besiganančių karvių, rupšnojančių maistingą mūsų pievų žolę. Kitą ingredientą – šokoladą – tiekia Belgijos gamintojai, kruopščiai prižiūrintys visą gamybos procesą nuo pat pradžių pradžios, t. y, – nuo pupelių surinkimo iš nuosavų kakavos medžių plantacijų.

Gaivinantį vasaros desertą įkvėpė istorija, pasakojanti apie paslaptingosios senovės graikų mitologijos deivės, fatališku grožiu stulbinančios Dionės likimo vingius. Legendos byloja, kad moteriškiems jos kerams sunkiai įstengė atsispirti bet kuris vyras... Šiandien tą patį galime pasakyti apie užburiančių poskonių kupinus, intriguojančias mįsles skonio receptoriams kaskart menančius „Dione“ ledus. Recepto kūrėjai, mintyse išvydę magiškų galių turinčios deivės paveikslą, pagal jį, lyg tobulą ir nepriekaištingą mozaiką, sudėliojo ledus, kurių skonis pavergia nuo pirmos ragavimo minutės.

„Dione“ kelionės po pasaulį

Lietuvoje pagaminti „Dione“ ledai ne vienus metus linksniuojami įvairiose pasaulio vietose: nuo Artimųjų Rytų iki Singapūro, Pietų Korėjos, Vokietijos ir Suomijos. Maloniai vėsinančio, neatsiejamos karštų vasaros dienų palydos deserto skonį spėjo įvertinti ne tik mėgėjai, bet ir garsūs virtuvės meistrai, teisėjaujantys prestižiškiausiose gastronominėse maisto ir gėrimų industrijos parodose: SIAL PARIS, SIAL CHINA, WTCE, PLMA, „Superior Taste Awards“, daugiau nei 50 000 dalyvių reitinguojančioje, Dubajuje vykstančioje pasaulinėje maisto parodoje „Gulfood“.

Ne vieno tarptautinio apdovanojimo sulaukusius mėtinius „Dione“ ledus jau kelintus metus iš eilės pastebi ir įvertina išrankieji Singapūro gurmanai. Į prestižinių Singapūro oro linijų meniu įtraukti, keleivių ypač pamėgti maloniu mėtos poskoniu gomurį šaldantys ledai buvo atrinkti akluoju būdu: pripažinti konditerijos virtuozai siūlomus maisto produktus degustavo nežinodami, kokioje šalyje šie buvo sukurti ir pagaminti. Valgių ir desertų meniu išrankiai ir su didele atsakomybe formuojantys Pietryčių Azijos maisto ekspertai savo pasirinkimu tik patvirtina ypatingą lietuviško produkto kokybę ir skonio niuansus.

Pripažinimo ir sėkmės sūkuryje

Sūdyta karamelė jau kurį laiką karaliauja ypatinguose desertuose: būtent ji tampa tuo netikėtu akcentu, suteikiančiu pikantišką natą saldžioje skonio jūroje... Taigi nenuostabu, jog šiais metais „Monde Selection“ renginyje vykusioje apdovanojimų ceremonijoje „Grand Gold“ aukščiausio teisėjų įvertinimo sulaukė vaniliniai „Dione“ ledai su sūdyta karamele, paskaninti karamelizuotais lazdynų riešutais ir aplieti belgišku šokoladu. Šis svarbus pasiekimas pelnė ledams tarptautinę šlovę.

Verta pažymėti, kad produktas visu šimtu procentų atitiko konkurso reikalavimus! O jų būta išties griežtų: šaltojo deserto skonį pagal 20 skirtingų rodiklių laboratoriniuose tyrimuose balais vertino net 70 nepriklausomų teisėjų – „Michelin“ žvaigždes pelniusių virtuvės meistrų, Prancūzijos kulinarijos akademijos narių, universitetų profesorių, kokybės ir sveikatos ekspertų iš įvairių pasaulio šalių. Konkurso statistika skelbia įspūdingus dalyvių skaičius: iš 82 valstybių vertintojų teismui pateiktų 3 160 produktų tik 412 apdovanoti svarbiausiuoju „Grand Gold“ prizu.

Be konservantų, saldiklių, augalinių riebalų ir dirbtinių priedų, iš sertifikuotų bei patikimų šaltinių gaunamų produktų gaminami 100 proc. natūralūs ledai buvo vertinami, atsižvelgiant į penkis svarbiausius kriterijus: produkto skonį, jo naujoviškumą, ingredientų sudėtį, vartojimo patogumą bei pakuotės patrauklumą.

Pasiklysti svaigiuose skonių burtuose

Ar užteks karštų vasaros dienų išjausti visus „Dione“ skonių niuansus? Kai norisi klasikos – ieškokite klasikinių vanilinio plombyro, pieninio šokolado, lazdyno riešutų skonių. Pajutę troškimą nusikelti į egzotinius kraštus, rinkitės kokosinius ledus. Tiems, kuriems ledai ir kava yra tiek susiję, kad vieno be kito nė negalite įsivaizduoti, – specialus „Dione“ pasiūlymas „du viename“: atnaujintas šokoladinis plombyras su kavos įdaru ir kakavos pupelių gabaliukais šokoladiniame glaiste. Leduose šis derinys ne taip jau ir dažnai pasitaiko, tad nepraleiskite progos pasimėgauti subtiliu šokolado saldumu ir žvalinančiu kavos kartumu.

Į sveikumo aspektą atsižvelgiantys vėsinančio deserto mėgėjai atkreipė dėmesį į tai, kad mėtinio skonio bei sūdyta karamele pagardinti „Dione“ ledai yra gaminami be glitimo. Tai patvirtina dviejų rūšių ledų sudėtį nuodugniai įvertinusios, specialius tyrimus atlikusios sveikatos priežiūros kontrolę vykdančios institucijos. Čia reikėtų paminėti ir dar vieną, tam tikrų sudedamųjų dalių mitybos racione vengiantiems žmonėms svarbų dalyką: visose šių ledų receptūrose nėra naudojami kiaušiniai. Tai aktualu ne tik mėsos, bet ir šio produkto atsisakantiems laktovegetarams.

„Dione“ ledų gamintojai, neabejingi kasmet besikeičiančioms konditerijos pasaulio naujovėms ir iššūkių kupinoms mados tendencijoms, žingsnis po žingsnio juda idealo link: kuria naujus produktus ir siekia naujų tikslų. Tad Lietuvą garsinančiais pasiekimais šiandien gali didžiuotis kiekvienas konditerijos gaminiams neabejingas gurmanas – mūsų šalyje gimstančius produktus pripažįsta pasaulio geriausieji.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Portugalijos vyndariai tarptautiniam skoniui nepataikauja 3

Portugalija yra viena autentiškiausių, su jokia kita valstybe nesupanašėjusi Europos šalis, kurioje...

Laisvalaikis
2018.12.23
Apie evoliuciją, mokslą ir pieną Premium

Jeigu nemiegojote mokykloje per biologijos pamokas, žinote, kad žmogus – tai stuburinis gyvūnas,...

Verslo klasė
2018.12.14

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau