10 maisto ir gėrimų derinimo variantų

Raudonasis lengvas vynas
Mažiau taniniškas, nebrandintas nei ąžuole, nei laike (šis tas panašaus į „Barbera“, „Dolcetto“, jauną „Pinot Noir“, „Gamay“, „Pinotage“). Prie šių vynų dera antiena, vištiena, kalakutiena. Troškinta ar kepta orkaitėje paukštiena su saldesniais pagardais – bruknių uogiene ar karamelizuotais apelsinais – puikus derinys.
Raudonasis sodrus vynas
Taniniškas, pabrendęs ar „prinokęs“ vynas („Cabernet Sauvignon“, „Cabernet Franc“, „Malbec“, „Merlot“, „Syrah“, „Nebbiolo“ ir pan). Jautienos nugarinės kepsnys jam – puikus palydovas, itin tiks ir žvėrienos troškiniai, ypač – pagardinti baravykais.
Baltasis lengvas vynas
Subtilaus, ne itin išraiškingo aromato, bet sausas ir gaivus („Gruner Veltliner“, „Pinot Blanc“, „Viogner“, „Verdejo“, „Garganega“, „Semillon“ vynuogių ar jaunas „Chardonnay“) 10 maisto ir gėrimų derinimo variantų, kuriais galima neabejoti
Baltasis aromatingas vynas
Aromatingesnių vynuogių sausą ir pusiau saldų („Sauvignon Blanc“, „Riesling“, „Gewurztraminer“ vynuogių) vyną derinkime prie aštresnių aromatų sūrių, azijietiškos, ypač – kinų ar tailandiečių, virtuvės patiekalų.
Baltasis sodrus vynas
Sodrus (ąžuole brandintas „Chardonnay“, „Sauvignon Blanc“) vynas reikalauja rimtesnio patiekalo – lašišų, otų, sterkų kepsnių su tirštais padažais ar tiesiog keptų ant grotelių. Tiks ir prie baltosios mėsos (vištienos, kiaulienos).
Putojantis vynas
Sausesnis įvairių gamybos būdų putojantis vynas tinka tiek aperityvui, tiek prie švelnaus skonio paruoštų vėžiagyvių. Pabrendęs, tradicinio gamybos būdo šampanas tinka su trumpai keptomis anties kepenėlėmis ir daugiaryžiu. Saldesnis ar saldus „Moscato d‘Asti“ – su tiramisu desertu. „Bracquetto“ – su švelniu kreminiu desertu su avietėmis, braškėmis ar žemuogėmis.