Komentuoti ir vertinti gali tik prisijungę skaitytojai

VISI KOMENTARAI

6
  • 2023-11-07T23:17:34+02:00

    Pilnas, originalus straipsnis yra čia: https://edition.cnn.com/travel/michelin-starred-restaurant-deanes-eipic-closes/index.html

  • 2023-11-09T10:27:16+02:00

    Nesistebiu. Sprendžiant iš daugelio klientų bei ne vieno maisto kritiko atsiliepimų, daugelis tų "mišelinų" yra smarkiai pervertinti (ypač kainos ir vertės santykio požiūriu), kai kurie iš jų išvis yra "nuogi karaliai". Apie tą išgirtąjį "Noma" restoraną ("3 M. žvaigždės", "nr. 1 pasaulyje"...), dėl kurio snobai registruodavosi į pusmečio eilę, galima rasti LABAI neigiamų atsiliepimų (kad ir Tripadvisor) kaip apie "mindblowingly bad". O š.m. kovo mėn "The Times" paskelbė demaskuojantį žinomos žurnalistės Farrah Storr straipsnį "I paid £1,200 to eat at Noma — and hated it" ("Times" reikalauja prenumeratos, jei jos neturite - tą straipsnį galite rasti čia: https://farrah.substack.com/p/the-terrifying-cult-of-good-taste)

    • 2023-11-09T15:06:11+02:00

      merga is kaimo galima istraukti, kaima is mergos - ne visada...

    • 2023-11-09T16:14:11+02:00

      Čia kaip su vynu. Vienas už 10e butelį geria ir sako ok, kitas už 1k eur nusiperka ir sako neskanus. Kuo brangesnis restoranas, natūralu tuo didesni ir visų expectation'ai. O su maistu tai čia labai jau personalinis reikalas. Kažkas nemėgsta acto, kažkas nevalgo agurkų ir t.t. ir be galo... Lygiai tas pats dėl aptarnavimo. Jei ateisi nusiteikęs prisiknisti, nu tai kiek tau belystų į užpakalį tas padavėjas, nu rasi kuo jį apkaltinti. Overall visi žino kaip tas Michelin ženkliukas gaunamas, tai nereikia čia kažko sudievinti. Yra n+k vietų, kur ne ką blogiau pavalgai (neretu atveju gerame restorane nepavalgai). Aš asmeniškai nesu buvęs Michelin restorane, kuriame man būtų nepatikęs maistas. Taip, vienas ar kitas patiekalas buvo tarkim "ne mano skonio", bet tai nereiškia, kad jie buvo blogi. Lygiai taip pat ir pati aplinka- vienur gal (mano subjektyvia nuomone) perlenkta lazda su dizianais, kitur gal kaip tik viskas per paprasta. Bet finale tai ateinu ten paraguti kažko naujo / įdomaus ar galų gale šiaip aukštos klasės šefų paruoštų tradicinių patiekalų interpretacijų, o ne į baldų ar interjero detalių parduotuvę.

    • 2023-11-10T13:02:41+02:00

      Toji Farrah Storr yra gimusi Mančesteryje, baigusi King's College London. Mančesteris dydžiu yra lygus Vilniui, o KCL savo akademiniu reitingu bet kurį Lietuvos ar kitų Baltijos šalių universitetą lenkia ...nepasivejamai (#40 pagal QS World University Rankings). Tai...pasimatuokite savo kilmę bei šsilavinimą: ar nebus taip, kad "kaimą" rasite abiejuose? :-)

  • 2023-11-09T16:06:07+02:00

    pižonai ir snobai palaipsniui nyksta bei darosi praktiškesni, hipsteriai dauginasi, bet nedaug jų tampa pastaraisiais, ir neilgam

RUBRIKOS NAUJAUSI

52795
130817
52791