Sostinės restoranų žemėlapyje – dėmesio vertas naujokas

Reklama publikuota: 2016-10-06

Restoranas „Element“, įsikūręs sparčiai gražėjančiame Vilniaus Naujamiestyje, jau spėjo užsitarnauti gerą vardą siūlydamas kokybiškų dienos pietų bufetą. Įkvėptas nuolat besiplečiančio klientų rato ir jų atsiliepimų, restorano kolektyvas pristato keletą naujovių ieškantiesiems vietos skaniai pavakarieniauti ir tikisi sugriauti mitą, jog klestėti galima tik miesto centre.

Tiesa, naujoku jį vadinti gal kiek ir netikslu – restoranas veikia jau devynis mėnesius ir turi prisijaukinęs nuolatinių klientų būrį. Šių galėtų būti gerokai daugiau, jeigu jis būtų įsikūrę miesto centre, kur tradiciškai susitelkę geriausios maitinimo įstaigos ir apstu žmonių. „Element“ yra viešbučio dalis, tad natūraliai įsikūrė viešbučio patalpose. Ir nors Lietuvoje vis dar privengiama viešbučių restoranų, šis turi ambicingų tikslų, nepasiribojančių vien čia gyvenančių svečių maitinimu. „Ne viešbučio svečių skaičius restorane nuolat auga. Tai įkvepia mus ir patvirtina, kad einame tinkamu keliu,“ – sako Jonas Zelba, viešbučio „Cornerhotel“ direktorius.

Vilioja pietų bufetas

Kol kas visą dieną veikiančio restorano vizitine kortele yra greiti pietūs, sutraukiantys galybę rajone įsikūrusių biurų darbuotojų. Savo potencialiems klientams restorano kolektyvas prisistatė dar prieš atverdamas duris, tad nauja vieta žmonių pasitikėjimą pelnė jau pirmąją veiklos savaitę: pietautojų skaičius didėjo po keliskart kasdien, jis tebeauga iki šiol. Restorano atstovai savo didėjantį populiarumą grindžia nuolatiniu dėmesiu maisto kokybei ir savo klientams: nuo atsidarymo pradžios pavyko ne tik išlaikyti subalansuotos kainos ir kokybės santykio kartelę, bet ir ją dar labiau iškelti.

„Džiaugiamės nuolatinių klientų atsiliepimais, jie sako, kad kuo toliau, tuo geriau. Dabar, pavyzdžiui, pietaujantiems siūlome ir nemokamus gėrimus bei desertus, pradžioje to nebuvo. Patiekalus šefai irgi renka išmoningai, dienos pietų meniu kasdien vis kitoks,“ – pasakoja restorano vadovė Giedrė Rinkevičiūtė

Nemokami naujienlaiškiai į savo el. pašto dėžutę:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

Dieną siūlomi keturi karštieji patiekalai, vienas jų vegetarinis. Mėsos nevalgantieji čia randa ne (tik) įprastinius pabodusius žuvies kepsnius ar įdarytas daržoves. Pavyzdžiui, pietautojai jau ragavo grikių balandėlių, kokosinės špinatų sriubos, falafelių ar graikiškų spanakopita ryžių kukulių.

„Penktadieniais, kai siūlome kurios nors šalies nacionalinius patiekalus, be išankstinės rezervacijos dieną vargiai pavyktų gauti staliuką,“ – tvirtina p. Giedrė. Ir šis faktas priverčia kilstelti antakius, nes ant Švitrigailos ir Ševčenkos gatvių sankirtos įsikūręs restoranas talpina 100 valgytojų ir turi galybę konkurentų, viliojančių pas juos praleisti pietų pertrauką.

Be kokybiško maisto, žmones čia traukia savitarnos užkandžių bufetas ir greitas aptarnavimas, todėl pietų renkasi ne tik biurų darbuotojai. Restorane vyksta ir verslo susitikimai, o dažnas verslininkas patvirtins, kad rasti, kur galima per nepilną valandą skaniai papietauti stilingoje aplinkoje – ne taip ir paprasta. „Dažniausiai svečius ir partnerius atsiveda tarptautinės įmonės, nes užsienyje pietų bufeto koncepcija jau įprasta, ten žmonės itin vertina patogumą, kai maistą renkiesi pats, nereikia laukti, kol jį atneš. Nors dieną restoranas būna pilnas žmonių, vietos ramiam dalykiniam pokalbiui tikrai galima surasti,“ – tikina p. Rinkevičiūtė.

Laiko patikrintas skonis

Restorano virtuvei diriguoja du jauni profesionalūs šefai – Mindaugas Mizaras ir Gediminas Ciūnys. Pastarasis skonio meno ir meistrystės mokėsi garsiojoje kulinarijos mokykloje Le Cordon Bleu. „Element“, prisistatančio „moderniu europietiškos virtuvės restoranu“, įprastinis valgiaraštis telpa į vieną lapą. Rinktis galima iš keleto užkandžių, sriubos bei šešių skirtingų rūšių karštųjų patiekalų. Juos pašnekovai vadina „laiko patikrinto skonio patiekalais“ ir sako, kad virtuvės šefų kūrybingumas ir žinios atsiskleidžia patiekiant maistą – dažnas patiekalas yra išpuoselėjamas iki meno kūrinio išvaizdos.

Meniu atnaujinamas keliskart per metus, laikantis sezoniškumo principo. Beje, užsukę į restoraną nenustebkite, jeigu patiekalą jums atneš ir pakalbins pats šefas – čia įprasta bendrauti su maistą ragaujančiais klientais. „Norime tobulėti, o iš šalies daug geriau matosi, kur dar reiktų pasitempti, – sako p. Zelba. – Žmonės, ypač užsieniečiai, noriai diskutuoja su virtuvės meistrais, pasakoja, kas patiko, o ką verta patobulinti. Sulaukiame ir gerų idėjų.“ Pasidomėjus, kokie patiekalai giriami dažniausiai, pašnekovai vardina prancūzišką svogūnų sriubą, grybų polentą, ėrienos kepsnį.

Kruopščiai parinkta ir vyno korta, kurioje išdėstyti plačios geografijos vynai – nuo Prancūzijos, Italijos, Vokietijos, Ispanijos iki Naujosios Zelandijos, Pietų Afrikos Respublikos ir Čilės. Ji sudaryta atsižvelgiant į reitingus populiarioje vyno entuziastų interneto svetainėje cellartracker.com, visi restorano vynai turi ne mažesnį kaip 80 balų vertinimą.

„Norėjome ne susisaistyti su vienu ar keliais tiekėjais, o parinkti tikrai gerus, pasaulio vyno mėgėjų vertinamus vynus, todėl vyną rinkomės atidžiai, ne per dieną ir ne dvi,“ – pasakoja p Zelba. Kaip ir visas valgiaraštis, vynų korta pasižymi puikiu kainos ir kokybės santykiu, o jame yra net keli Lietuvos vyno čempionatų laimėtojai.

Sekmadienio pietūs kitaip

Nuo šiol ketvirtadieniais „Element“ laukiami pasiilgusieji romantiškos vakarienės žvakių šviesoje, kurią pagyvins saksofono garsai, o ateityje prie muzikantų prisijungs ir vokalistas. Kita restorano naujiena – sekmadieniniai pietūs – turėtų suburti draugus, šeimas, visus, ketinančius skaniai pavalgyti neįpareigojančioje aplinkoje: sriubą, šaltuosius užkandžius ir desertus bus galima rinktis iš bufeto, o karštą patiekalą užsisakyti iš specialaus sekmadieninio meniu. Pastarosios dvi naujienos gimė galvojant, kaip į restoraną pritraukti žmonių ne tik dieną.

„Pastebėjome, kad pavakarieniauti užsukę žmonės maloniai nustemba, sako, nesitikėję rasti čia tokio gero maisto ir aptarnavimo. Tad tikimės, kad vakarai, kai kviesime maloniai pavakaroti ragaujant valgį ir klausantis gražios muzikos bei sekmadieniniai šeimos pietūs padės mus atrasti visiems gero maisto ir kokybiško laisvalaikio mėgėjams,“ – įsitikinusi p. Giedrė.

„Element“ interjeras – minimalistinis, skandinaviško stiliaus, jame vyrauja natūralios medžiagos ir moderniai architektūrai būdingos detalės. Jį ypač giria renginių organizatoriai – pasak jų, tokia neapkrauta, neįpareigojanti erdvė lengvai pritaikoma įvairaus stiliaus renginiams. Uždarų privačių švenčių ar įmonių vakarėlių čia vyksta išties nemažai dar ir dėl to, kad kolektyvas pasiruošęs maksimaliai prisiderinti prie užsakovo norų. Vakaro meniu su klientu derina virtuvės šefai asmeniškai, pritaiko jį prie šventės stilistikos, kliento galimybių ir norų.

Paklausti, kurioje vietoje sostinės restoranų žemėlapyje save regi ateityje, abu pašnekovai sutartinai teigia, jog svarbiausias jų tikslas – parodyti žmonėms, kad mėgautis restoraniniu maistu, stilinga aplinka ir vienas kito draugija – visiems prieinamas malonumas, o ne prabangi privilegija. Brangiausias „Element“ patiekalas – minėtas ėriukas – kainuoja 16 Eur. Savo valgiaraščiu, produktų kokybe, maisto ruošimu ir pateikimu, virtuvės vadovais, interjeru ir kitomis savybėmis „Element“ lygiuojasi vienoje gretoje kartu su populiariais restoranais, kurie piniginę palengvina kur kas labiau. Tad galima neabejoti, kad stilingam naujokui tereikia šiek tiek laiko, ir jis neabejotinai bus priimtas į sostinės geriausiųjų gretas.

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.

Dienos pietų kainos – arti psichologinės ribos: kokių sprendimų rado restoranai Premium 9

Kai produktai, energija, kuras brangsta kone kasdien, vis daugiau maitinimo įstaigų griebiasi skaičiuotuvo ir...

Gazelė
05:45
Metė darbus bankuose ir įkūrė verslą: gyvenimai tiesiog apsivertė Premium

Prestižinė darbovietė finansų sektoriuje, galimybė kilti karjeros laiptais, stipriai sukalta motyvacinė...

Gazelė
2022.03.25
Greitojo maisto restoraną Vilniuje įkūrė per pusantro mėnesio ir vos už 20.000 Eur Premium

Patirtis ir noras dirbti gali būti svarbiau net už pinigus: sostinės restorano „Good Mood Food“ įkūrėjai,...

Gazelė
2022.03.23
Smulkieji verslą išplėtė po visą Lietuvą tik išsprendę lygtį su vienu nežinomuoju Premium

Transporto pasiūla yra didelė, tačiau smulkieji verslininkai, ieškantys specifinės paslaugos, kartais net...

Gazelė
2022.03.20
Dėl restorano grįžo gyventi Klaipėdon, bet netrukus tokį pat įkūrė ir Vilniuje Premium 1

Kai kurie verslininkai nesiima plėstis geografiškai, nes bijo, kad, fiziškai nebūdami kurioje nors vietoje,...

Gazelė
2022.03.18
„Smart-ID“ pritaikė netradiciškai – alkoholio be jo nenusipirksi Premium

Per karantiną prasidėjus e. prekybos bumui, daugiau atsirado ir virtualių parduotuvių, prekiaujančių...

Gazelė
2022.03.02
Startuolis „Startuper’s Smoothies“ pasitelkė mokslininkus: produktas netruko atsidurti ir Vokietijoje Premium

„Startuper’s Smoothies“ jau po pirmojo dalyvavimo maisto produktų parodoje „Anuga“ grįžo radę ne vieną...

Gazelė
2022.02.22
Į verslą pastūmėjo atsitiktinė žinutė internete: idėja netruko virsti svirplių ferma Premium

Daugelis net nusipurto pagalvoję apie svirplius ir kitus vabzdžius kaip apie maistą, tačiau tendencijos rodo...

Gazelė
2022.02.20
Vieno produkto verslą sukūrė iš alyvuogių ir pirkėjų prašymų kaip nors jų atsiųsti Premium

Užkandis, gaminamas, nes skanu ir įprasta, gali būti ir verslo priedu, ir atskiru savarankišku verslu. Iš...

Gazelė
2022.02.18
TOP 20 restoranų, 2021 m. sumokėjusių daugiausia mokesčių Premium

Penkiasdešimt daugiausia mokesčių sumokėjusių maitinimo ir apgyvendinimo įstaigų per 2021 m. į Valstybinės...

Prekyba
2022.02.11
Jokios dramos, nors „Drama Burger“ bendravardžiai bankrutavo Premium 2

Bankrotų maitinimo versle pasitaiko, o pastaruosius dvejus metus tokie atvejai suprantamesni. Paskelbus apie...

Gazelė
2022.02.09
G. Balnis: keista, kad gulintį sektorių dar bando spardyti Premium 19

Netylant skirtingoms nuomonėms dėl Lenkijos sprendimo laikinai mažinti PVM maisto produktams, kritikos...

Prekyba
2022.02.07
Nemokamo vandens stiklinės restoranai siūlyti neprivalės 21

Vyriausybė trečiadienį nusprendė nepritarti Seimo nario siūlymui viešojo maitinimo įstaigas įpareigoti...

Gazelė
2022.02.02
Į milijardinę rinką įstūmė meilė iš pirmo žvilgsnio Premium 3

Martynas Žemavičius, UAB „ACALA Group“ vadovas, prieš dvejus metus nė nežinojo, kad yra toks gėrimas –...

Laisvalaikis
2022.01.28
Kryptys restoranams: ką daryti, kad klientai eitų pas jus 6

Skonių kelionės – mano aistra ir profesinis interesas. Daug metų konsultuoju restoranus Lietuvoje: dalinuosi,...

Laisvalaikis
2022.01.23
Praėjusiais metais pasaulis pirko rekordiškai daug šampano

Nors dėl pandemijos buvo užsidarę daugelis parduotuvių ir barų, šampano pardavimai ir eksportas praėjusiais...

Laisvalaikis
2022.01.21
Verslo įkurtuvės: kas geriau – klientų minia ar ramybė Premium

Kokią taktiką pasirinkti atidarant naują maitinimo įstaigą – stipriai reklamuotis ar tik tyliai atverti...

Gazelė
2022.01.15
Neryžtingi nuomininkai sunervino panevėžiečius: restoraną atidarė patys Premium

Ar verta restoraną atidaryti tada, kai šis sektorius tiesiog byra? Dar ir kaip – tvirtina Panevėžio restorano...

Gazelė
2022.01.14
Geriausias 2021-ųjų restoranas pasaulyje: ir vėl „Noma“ Premium

Kad ir pavėluota žinia, tačiau Kopenhagoje veikiantis restoranas „Noma“ niekur nedings. Juolab dabar, kai...

Laisvalaikis
2022.01.05
Vintažinio šampano kainos šauna kaip kamštis Premium

Vintažinio šampano pardavėjai braukia džiaugsmo ašaras, investuotojams šluojant klasikinių gerų metų...

Laisvalaikis
2021.12.30

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku