Vilniuje – pirmoji veganų mugė

Publikuota: 2016-09-10
Veganizmas laikomas sparčiausiai pasaulyje plintančiu judėjimu. Mugės ženkliukai. 
Rengėjų nuotr.
svg svg
Veganizmas laikomas sparčiausiai pasaulyje plintančiu judėjimu. Mugės ženkliukai. Rengėjų nuotr.

Rugsėjo 10 d. Vilniaus viešbutyje „Panorama“ rengiama pirmoji Lietuvoje veganų mugė „Vegfest LT“, joje ketina dalyvauti beveik pusšimtis įmonių, prekiausiančių veganišku maistu, receptų knygomis, veganų atributika, kosmetika ir pan.

Pasak šios šventės iniciatorės, Anglijoje gyvenančios Ventės Viteikaitės, „Vegfest LT“ idėja jai kilo aplankius keletą panašių renginių užsienyje – jie itin populiarūs Vakarų Europoje, JAV, Kanadoje, Australijoje, Izraelyje, Rusijoje, nemažai veganų renginių vyksta ir Latvijoje bei Estijoje.

Ventei kilo idėja organizuoti „Vegfest LT“, nes norėjo su veganišku gyvenimo būdu supažindinti daugiau žmonių ir paskatinti veganiškus verslus, padėti jiems pasiekti pirkėjus. Atrinkdama mugės dalyvius didžiausią dėmesį ji kreipė į nedidelius vietos verslus, tačiau bus ir keletas svečių iš užsienio.

Rengėjai žada, kad mugės lankytojai galės paragauti įvairių mėsos pakaitalų, pavyzdžiui, iš sojų pupelių daromos tempės, iš kviečių gaunamo seitano – jo skonis toks panašus į mėsos, kad daugelis negali patikėti valgantys ne vištieną, o grūdus. Taip pat bus siūloma paskanauti įvairių rūšių augalinio pieno, sūrio, jogurto ir net varškės sūrelių, be kiaušinių, grietinės ir sviesto iškeptų tortų bei pyragų, pasistiprinti įvairiais užkandžiais bei karštaisiais patiekalais, įsigyti ekologiškų produktų, receptų knygų, kūno priežiūros priemonių, drabužių, rankinių, aksesuarų, veganų atributikos.

Nemokami naujienlaiškiai į savo el. pašto dėžutę:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

Sparčiai plinta

Veganizmas laikomas sparčiausiai pasaulyje plintančiu judėjimu. Skaičiuojama, kad Jungtinėje Karalystėje veganų skaičius per pastaruosius keletą metų išaugo daugiau nei dešimtį kartų ir viršija pusę milijono. Izraelyje veganai sudaro per 5% gyventojų. Kiek veganų Lietuvoje – tiksliai nežinoma. Socialiniame tinkle „Facebook“ V. Viteikaitės suburta grupė „Lietuvos veganai“ telkia beveik 10.000 narių – tai pagrindinė veganų platforma internete.

Į šią augančią grupę jau atkreipė dėmesį verslininkai: prekybos centruose įrengiamos specialios veganiško maisto lentynos, o maitinimo įstaigos į valgiaraštį įtraukia vis daugiau įmantresnių patiekalų be gyvūninės kilmės ingredientų.

„Būti veganu vis lengviau“, – sako šventės rengėja.

Kalbant apie veganišką mitybą, skeptikų netrūksta, tačiau jau ir Pasaulio sveikatos organizacija pripažino ją kaip visavertę. Pati p. Viteikaitė, veganišką gyvenimo būdą pasirinkusi prieš 5 m., sako, kad pakeitus mitybą sumažėjo ligų, atsirado daugiau energijos, pagerėjo miegas.

Mugė vyks nuo 10 iki 16 val. Įėjimas nemokamas.

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.

Kodėl šparagai naudingesnis verslas negu auginti braškes Premium

Smidrų, dažniau vadinamų šparagais, augintojų skaičius kasmet auga. Darbo su šia daržove į valias, tačiau...

Gazelė
2022.05.20
Kuo mums įdomus Ukrainos vynas Premium

Gegužę Vilniuje vykusioje tarptautinėje parodoje „Vyno dienos“ surengta ukrainietiško vyno degustacija...

Laisvalaikis
2022.05.15
Kitoks turgus: Paupyje pasiekė 7,5 mln. Eur apyvartą, Benedikto turgus planuoja plėtrą Premium

Įprastoms turgavietėms atsigaunant po pandemijos klesti ir visiškai kitokių koncepcijų objektai, kurie irgi...

Prekyba
2022.05.12
Kol Lietuvos įstatymai draudžia kalbėti apie vyną, ES mūsų vyndariams dega žalią šviesą Premium

„Europos Sąjungos (ES) pripažinimas, kad Lietuvoje galima auginti vynuoges ir daryti vynuogių vyną reiškia,...

Laisvalaikis
2022.05.06
Į Kauną (maisto) kultūros: tarpukario restoranų sudakai ir obaliai Premium

Kultūros turistų maršrutuose po Kauną atsiranda ir barai, restoranai – ir pramoginiais, ir pažintiniais...

Gazelė
2022.05.06
Gastronomijos savaitės žvaigždė – Palangos restoranui „Amsterdam Plaza“

Balandžio 25 d.–gegužės 1 d. vykusioje vienuoliktoje Lietuvos gastronomijos savaitėje specialius meniu siūlė...

Laisvalaikis
2022.05.04
Reklamai pasitelkė šokolado meditaciją

Pastaruosius du mėnesius visas pasaulis gyvena karo Ukrainoje nuotaikomis – tai sekina ir psichologiškai, ir...

Rinkodara
2022.05.01
Mąstantiems atidaryti restoraną ar kavinę: kokių klaidų nepadaryti verslo pradžioje Premium

Jei svajonė turėti savo maitinimo įstaigą, tegul ir visai nedidukę, neapleidžia, o sąskaitoje yra šiokių...

Gazelė
2022.04.30
„Michelin“ gidas – jau Estijoje, virėjai laukia žvaigždučių Premium 2

Balandžio pradžioje garsiojo „Michelin“ gastronomijos gido ir Estijos verslumo, turizmo bei inovacijų...

Laisvalaikis
2022.04.28
Kaip atidaryti greitojo maisto restoraną, kai pinigų kišenėje – ne tiek jau daug Premium

Maitinimo verslas – rizikingas ir gana brangus malonumas. Tačiau verslininkų patirtis rodo, kad neprastą...

Gazelė
2022.04.26
„Huracan Coffee“ įkūrėjas: kavos puodelį reikėtų pabranginti dvigubai, bet niekas tam nesiryš Premium 35

Dvejus metus trunkanti pandemija, karas Ukrainoje, pasikeitę vartotojų įpročiai ir tiesiog akyse auganti...

Gazelė
2022.04.22
Restoranų vaišės: per Velykas antrų Kalėdų nebus, bet reikia bandyti viską Premium

Šventėms artėjant, kai kurie gyventojai nutaria vaišes verčiau užsisakyti gatavas, negu gamintis jas patiems.

Gazelė
2022.04.13
Darbdaviai šokiruoti: kai kurie darbuotojai kitur nėra gavę „baltos“ algos Premium 21

Mokėti visus mokesčius, atrodytų, yra savaime suprantama, tačiau tik ne maitinimo sektoriuje. Vis dėlto...

Gazelė
2022.04.07
„Burger Kiosk“ strategija: būti klientams ant tako, į užkandines investuoti iki 20.000 Eur Premium

Svajonę turėti savo restoraną ar kavinę galima įgyvendinti su palyginti nedidelėmis investicijomis. „Burger...

Gazelė
2022.04.03
Patarimai restoranams: sąnaudų kainų valdymas prasideda nuo audito

Maitinimo įstaigoms pastaraisiais metais dorojantis su skirtingais iššūkiais, gastronomijos verslo...

Gazelė
2022.04.02
Dienos pietų kainos – arti psichologinės ribos: kokių sprendimų rado restoranai Premium 14

Kai produktai, energija, kuras brangsta kone kasdien, vis daugiau maitinimo įstaigų griebiasi skaičiuotuvo ir...

Gazelė
2022.04.01
Metė darbus bankuose ir įkūrė verslą: gyvenimai tiesiog apsivertė Premium

Prestižinė darbovietė finansų sektoriuje, galimybė kilti karjeros laiptais, stipriai sukalta motyvacinė...

Gazelė
2022.03.25
Greitojo maisto restoraną Vilniuje įkūrė per pusantro mėnesio ir vos už 20.000 Eur Premium

Patirtis ir noras dirbti gali būti svarbiau net už pinigus: sostinės restorano „Good Mood Food“ įkūrėjai,...

Gazelė
2022.03.23
Smulkieji verslą išplėtė po visą Lietuvą tik išsprendę lygtį su vienu nežinomuoju Premium

Transporto pasiūla yra didelė, tačiau smulkieji verslininkai, ieškantys specifinės paslaugos, kartais net...

Gazelė
2022.03.20
Dėl restorano grįžo gyventi Klaipėdon, bet netrukus tokį pat įkūrė ir Vilniuje Premium 1

Kai kurie verslininkai nesiima plėstis geografiškai, nes bijo, kad, fiziškai nebūdami kurioje nors vietoje,...

Gazelė
2022.03.18

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku