Jei norite toliau klausytis „Verslo žinių“ tinklalaidžių, prašome tapti VŽ premium nariu.
RUBRIKOS NAUJAUSI
2025-09-05 14:20
2025-09-05 12:11
2025-09-03 20:34
2025-09-02 19:53
2025-09-02 18:51
Komentuoti ir vertinti gali tik prisijungę skaitytojai
VISI KOMENTARAI
Močiūtė perka duona ir sumoka 21% PVM, valgai dienos pietus už 7-8 Eur tai pačiai duonai prie sriubos jau 9% PVM. Kur logika? Lengvata turėtų būti pagrindiniams produktams, kaip mėsa, daržovės vaisiai tiek restorane tiek ir parduotuvėje. PVM praradimus kompensuoti padidinat sausainiams, limonadams, traškučiams ir kitiems produktams kur yra pridėto cukraus.
Labai teisingai. Duonai, jogurtui, sultims - visiems, kurie turi cukraus.
Ne čia esmė. Ar 200 ar 220 praleisti vakarienei restorane turbūt didelio skirtumo nėra.. O kad jų pristeigė ant kiekvieno kampo, tai jau ne mūsų bėdos… + duoda maistą belekaip… Varguoliai kavinėse nepietauja.
Na kiek galima verkšlenti. Mokantys skaniai paruošti valgį restoranai normaliai ir uždirba, pažiūrėkite pelningumus.
Pagrindinė maitinimo sektoriaus problema yra ta, kad pasiūla stipriai viršiją paklausą. Net pernai kai jau visi verkė kaip blogai, naujų maitinimo įstaigų atsidarė ~3 kartus daugiau nei užsidarė. Realiai turbūt bent trečdalis turėtų užsidaryt, kad likusiose atsirastų normalesni klientų srautai.
Geriau bus brangiai, bet nereiks daug dirbt, kas kad maistas pasens, skonis pablogės, negu biški pigiau, daug žmonių, bet suktis reiks daug ir greit...
Gyvenom Vokietijoje Alpėse gero lygio kempinge. Ten buvo vietinis restoranas. Kiekvieną dieną reikėdavo stovėti eilėje, kad patekti į vidų. Porcijos 1,5 x lietuviškom. Kainos ir kokybė atitiko lietuviškų pakelės restoranų kainas prie Vilnius KLaipėda autostrados. Reiktų pastebėti, kad ten algos 2x lietuviškos. Reikia pripažinti, pas mus per brangu, krenta srautai, visi verkšlena.
plius, jei dabar kažkas užsidarė, tai nereikia pulti atlaisvinti rinkos. Laisvą nišą kažkas dalinsis ir pardavimai padidės.
Tai pas mus jei meseratui neužkala per metus tai skaito ner biznio
O tai prabangių restoranų verslas toks neįgalus, kad visuomenė juos turi subsidijuoti per mokesčių sumažinimą???
Sureguliuokite kainos - kokybės santykį restikuose. Tada bus ir klientų, ir pelnų.