5-ių restoranų savininkas: darome viską, kad dirbtume „ant nulio“
„Kartais vadinu save gesintuvu – ten, kur dega, bėgu ir gesinu“, – sako tituluotas virtuvės šefas Vytautas Samavičius, per 16-a metų atidaręs penkis restoranus: „Monus“ Klaipėdoje, „Momo Grill“ Klaipėdoje, Kaune, Vilniuje ir bistro Vilniuje „Augustin“. Per tuos metus V. Samavičiui teko ne kartą pasivažinėti amerikietiškais kalneliais – buvo ir pasaulinė finansų krizė, ir koronaviruso pandemija, ir gresianti recesija, bet, kaip jis pats yra sakęs, – „gero laiko restoranui atidaryti nėra“.
„Aš vis galvodavau, kad mes, valdydami tuos 5 restoranus, finansiškai esame disciplinuoti – darome tarpinius skaičiavimus, aš visuomet žinau, kokia padėtis yra čia ir dabar. Bet, sugrąžinus PVM tarifą, pamačiau, kad to neužtenka, kad reikia nedelsiant ką nors daryti“.
Žinios, vertos jūsų laiko
- Esminių naujienų santrauka kasdien
- Podkastai - patogu keliaujant, sportuojant ar tiesiog norint išnaudoti laiką produktyviau
- Manopinigai.lt - praktiški patarimai apie investavimą, realūs dienoraščiai