2023-11-15 13:47

„Gastronomijos žvaigždę“ lankytojai skyrė Vilniaus restoranui „Taste Boutique“

„Gastronomijos žvaigždė“ – „Taste Boutique“ komandai. Rengėjų nuotr.
„Gastronomijos žvaigždė“ – „Taste Boutique“ komandai. Rengėjų nuotr.
13-osios Gastronomijos savaitės rengėjai paskelbė šių metų „Gastronomijos žvaigždės“ laureatą. Juo tapo restoranas „Taste Boutique“, gavęs daugiausiai svečių įvertinimų.

Tartarais ir kepsniais garsėjančio restorano šefai Ugnius Valavičius ir Ramunė Kacevičienė Gastronomijos savaitės svečiams pasiūlė netikėtą žuvies ir mėsos derinį. Mėsa ir žuvis vienoje lėkštėje sulaukė 12% visų balsavusių Gastronomijos savaitės svečių įvertinimo.

Anot U. Valavičiaus, viso renginio metu visi staliukai buvo užimti, nors restoranas, įprastai dirbantis keturias dienas per savaitę, šįsyk dirbo kasdien – nuo pirmadienio iki pirmadienio.

Itin gerai buvo įvertinti ir klasikinės virtuvės restoranas „Telegrafas“ bei itališkosios – „St. Valentino“.

Vilniuje, viešbutyje „Kempinski“ veikiantis restoranas „Telegrafas“, surinkęs 11% visų balsų, „Gastronomijos žvaigždės“ rinkimuose užėmė antrąją vietą. Jo virtuvės šefas Justinas Kapkovičius svečiams priminė vaikystės skonius – ruošė žagarėlius, skumbrę, dekonstruotą jautienos troškinį, o desertui patiekė nostalgiškų saldumynų – cukraus vatos, žele ir ledų.

Trečioji vieta atiteko „St. Valentino“, vienam pirmųjų itališkų restoranų Vilniuje. Giedrius Videika, restorano šefas, pakvietė Gastronomijos savaitės svečius į degustacinę kelionę po Italijos Pjemonto regioną, gaubiamą juodųjų trumų, juodojo šokolado bei vyno aromatų.

Pasak Eglės Ližaitytės, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos (LVRA) direktorės, 13-oji Gastronomijos savaitė buvo rekordinė ir dėl dalyvių skaičiaus (dalyvavo 67 restoranai), ir dėl gastronominės kultūros mylėtojų aktyvumo – šiemet už savo mėgstamus restoranus balsavo 45% daugiau žmonių, nei pernai.

E. Ližaitytės teigimu, dalyvių skaičius ir svečių balsai patvirtina, kad dalyvavimas Gastronomijos savaitėje veikia kaip efektyvi rinkodaros priemonė.

13-ąją Gastronomijos savaitę organizavo Lietuvos viešbučių ir restoranų bei Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos.

52795
130817
52791