2020-11-02 18:52

Moliūgų galimybės – neaprėpiamos

Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Moliūgus kai kurie sodininkai vis dar augina dėl jų įspūdingų formų ir grožio, o ne dėl to, kad labai juos mėgtų ir rudenį be paliovos keptų, virtų, marinuotų. Kaip moliūgų grožį iš daržo perkelti į lėkštę ir paversti jį puikiu patiekalu, kita proga VŽ „Laisvalaikiui“ pasakojo Kauno restorano „Pompėja“ virtuvės šefas Dalius Dzenkauskas.

„Dažniausiai su moliūgais kepame blynus, šeimininkės jų įmaišo į verdamą obuolienę. Bet moliūgas, kaip ir visos kitos daržovės, tinka prie daugybės produktų, iš jo galima ir sriubas virti, ir ledus gaminti“, – sakė virtuvės meistras.

Padažas ir sriuba

52795
130817
52791