Garsus šefas Matas Paulinas grįžta į „PACAI“ virtuvę
FOTOGALERIJA web_Garsus šefas Matas Paulinas grįžta į PACAI virtuvę (4 nuotr.)
Nuo praėjusios savaitės prie Vilniuje įsikūrusio viešbučio PACAI restorano vairo stojo žymus virtuvės šefas Matas Paulinas. Tiesa, naujoku šioje virtuvėje jo nepavadinsi M. Paulinas jau anksčiau sukosi šiame viešbutyje anksčiau veikusio restoranoNineteen18 virtuvėje ir po neilgos pertraukos sugrįžo į miesto širdyje įsikūrusius rūmus, kur žada tęsti darbus ir realizuoti ilgai brandintas idėjas.
M. Paulinas savo karjerą pradėjo geriausiuose įvairių užsienio šalių restoranuose dirbo Monake, Osle, Dubajuje, Kopenhagoje. Pastarajame mieste šefas sukosi jau penktą kartą geriausiu restoranu pasaulyje išrinkto restorano Noma virtuvėje. Vėliau, grįžus į Lietuvą, M. Paulinas stojo už tuo metu duris atverti besirengusio restorano Nüman virtuvės vairo ir prisidėjo kuriant vieną geriausių restoranų Lietuvoje, vadovavo anksčiau PACAI viešbutyje veikusio restorano Nineteen18 virtuvei.
Apie savo sugrįžimą į PACAI Matas Paulinas kalba trumpai: Tai yra magiška vieta, įkvepianti kurti naujo lygio patirtis, vieta, kurioje jaučiuosi geriausiai ir džiaugiuosi, gavęs galimybę grįžti čia. Šefas kartu su profesionalia restorano komanda jau pradėjo dėlioti naujus tikslus ir užmojus, pergalvoti restorano koncepciją ir meniu, apie kuriuos garsiai kalbėti, kaip sako pats M. Paulinas, dar kiek ankstoka.
nuotrauka::1 left
Plačiau apie pokyčius restorane MUROS pasakoja viešbučio PACAI generalinė direktorė Rūta Pulkauninkaitė-Macikė:
- Kodėl keičiasi MUROS virtuvės šefas?
Per du metus sustiprėjome, geriau pažinome savo svečią ir save pačius, tad natūraliai atėjo laikas siekti didesnių tikslų. Naujas šefas yra nauja kibirkštis procese ieškant unikalumo ir pakeliant svetingumo lygį į dar nematytas Lietuvoje aukštumas.
- Kodėl nusprendėte į komandą pasikviesti būtent M. Pauliną?
Matas puikiai suvokia, kuo kvėpuoja mūsų viešbutis, kadangi jam jau teko vadovauti Nineteen18 restoranui, kuris pas mus buvo įsikūręs prieš 2 metus. Mes pažinome Matą ne tik kaip šefą, bet ir kaip įkvepiančią, drąsią ir smalsią asmenybę, tad sprendimas atėjo labai natūraliai. Mums reikėjo žmogaus, kuris nebūtų tik vizijos išpildytojas, o kartu padėtų ją kurti, būti pasiryžęs eiti kartu iki galo. Tikime, kad Matas yra būtent tas žmogus.
- Ar restorane vyks daug pokyčių? Galbūt keisis ir likusi komanda?
Esame subūrę stiprią komandą ir per šiuos nelengvus mūsų verslui metus esame perėję devynis pragaro ratus, tad labai džiaugiamės, kad tęsime kelionę su žmonėmis, kuriais galime pasitikėti. Komanda ilgainiui dar pasipildys , pirmasis naujas jos narys yra šefė Vita Bartininkaitė, kuri lydėjo Matą Nineteen18 istorijoje ir neabejotinai sustiprins mūsų sudėtį savo atsidavimu ir talentu.
- Kaip apibūdintumėte jūsų viešbučio ir restorano klientą?
Mūsų svečias moka džiaugtis gyvenimu, nebijo nerti į naujus potyrius ir ypatingai vertina detalių visumą, kuri ir yra tikroji prabanga, kai viskas dera tarpusavyje. Mūsų svečiai visų pirma yra asmenybės ir mes į juos žiūrime kaip į asmenybes. Tam, kad atrakinti spyneles į žmogaus širdį ir džiaugsmus, privalu į kiekvieną žmogų žiūrėti individualiai, juk mūsų tikrasis pašaukimas yra nešti geras emocijas, o ne lėkštes ir gėrimus. Tikime, kad žmonės tai jaučia, todėl turime nemažą būrį lojalių svečių, kurie mums patiki batutą diriguoti svarbiausioms jų gyvenimo akimirkoms.
- Rūta, ar apskritai svečiai jau grįžta į restoranus, viešbučius ar vis tik dar stipriai jaučiamos karantino pasekmės?
Pas mus lankytojai jau senokai grįžo. Žmonės tikrai pasiilgo restoranų ir viešnagių, kur patiems niekuo nereikia rūpintis, todėl matydami juos džiūgaujančius, džiaugiamės ir mes. Tiesa, pastebime, kad šiek tiek pasikeitė svečių įpročiai jie pasidarė labiau šventiški, turbūt visi pradėjome vertinti tą nuostabų laiką bendraujant ne namie ir jį labiau vertiname.
Sostinės centre esančiame 5 žvaigždučių viešbutyje PACAI įsikūręs restoranas MUROS duris atvėrė 2020 m. žiemą ir greit atrado savo lankytoją. Svečius jis vilioja ne tik autentiška architektūra, XVII amžių menančiomis sienomis, bet ir nepamirštamais maisto ir prie jo priderintų gėrimų potyriais.
Svečių čia laukia verslo pietūs darbo dienomis ir išskirtinės vakarienės kiekvieną vakarą.
Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos Verslo žiniose, Sodros, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti