Jei norite toliau klausytis „Verslo žinių“ tinklalaidžių, prašome tapti VŽ premium nariu.
RUBRIKOS NAUJAUSI
2025-11-17 05:45
2025-11-15 12:02
2025-11-06 13:06
Komentuoti ir vertinti gali tik prisijungę skaitytojai
VISI KOMENTARAI
jei gamykla tai nebe "kraftinis" o "proškinis" - čia apie alų, apie šnabę tai - pilstukas gal....bet tikrai ne viskis ir ne kažkas
Šaunuoliai. Tiek kūrybiškumo ir verslumo! Super, kad Lietuvoje yra tokių žmonių!
Lietuvoje buvo viskio atitikmuo ir vadinosi jis starka. Sovietai sužlugdė šio gėrimo tradicijas ir lietuvą pavertė prasto skonio šalimi. Paskutinę vinį į starkos, tauraus lietuviško gėrimo, istoriją įkalė stumbro degtinė, pasisavinusi pavadinimą ir pradėjusi gaminti spirituotą džiovintų lapų ir šieno trauktinę, kurios skonis neturi nieko bendro su tikrąja starka. Tikiuosi pakruojiškiai susidomės šiuo gėrimo istorijos atkūrimu, nes Lietuva neturi lengvai parduodamo ir šalį reprezentuojančio gėrimo. Midus kaip nacionalinis gėrimas yra labiau mitas, nei tikrovę atitinkantis faktas, randamas tik vilniaus oro uoste ar katpedėlės klėty turistams. Vis tik, daugiau šansų, kad pakruojis gamins nebrandintus, lengviau ir greičiau pagaminamus gėrimus, tokius kaip agurkų skonio degtinė, ar bananinis dzinas. Šiaip ar taip sėkmės Pakruojui.