Išrinktas šampanų penketukas

Publikuota: 2016-10-15
Iš šampano parodos „49 mln....“.  
Parodos rengėjų nuotr.
Iš šampano parodos „49 mln....“. Parodos rengėjų nuotr.

Neseniai Vilniuje vyko šampano paroda „49 mln...“, kurios lankytojai turėjo progą išragauti 130 šampano rūšių iš 40 šampano namų.

Didžiausią Lietuvoje šampano parodą antrą kartą surengė edukacinė įmonė „Vynas ir draugai“ bei vyno taurių kompanija „Riedel“, jai Lietuvoje atstovauja bendrovė „Gourmet Pro“. Skaičiuojama, kad parodoje apsilankė apie 350 žmonių, ypač ja domėjosi restoranų ir barų savininkai bei darbuotojai.

Parodos lankytojai dalyvavo geriausio šampano rinkimuose. Ragautojų balsų skaičius lėmė geriausių šampanų penketą, jais paskelbti:

• „Henriet Bazin 1er Cru Cuvee Marie-Amelie 2010“ (130 balsų, importuoja „Šampanė“)

• „Veuve Clicquot Ponsardin Brut 2004“ (120 balsų, „Prike“)

• „Henriet Bazin Grand Cru 2008“ (110 balsų, „Šampanė“)

• „Piper-Heidsieck Vintage Brut 2008“ (90 balsų, „Tridens“)

• „Ruinart Brut“ (80 balsų, „Prike“)

Šampano ekspertė Jolanta Smičienė, „Champagne Master Level“ (FWS) programos absolventė, sako, kad toks penketuko sąrašas rodo išlavėjusį lietuvių skonį, nes į jį pateko šampanai, tikrai verti ten būti: „Smagu, kad, be garsių gamintojų, sąraše puikuojasi ir dar mažai žinomo vynuogių augintojo šampanas. Kita vertus, parodoje buvo daugybė gėrimų, galinčių pretenduoti į nugalėtojus. Tiek puikios kokybės, idealaus balanso, individualaus, savito charakterio šampanų vienoje vietoje Lietuvoje tako ragauti pirmą kartą.“

Į geriausiųjų sąrašą patekusio šampano gamintojas Nicolas Reinonas, „Henriet Bazin“ namų šeimininkas, šioje parodoje dalyvavęs antrą kartą, nusprendė pakeisti importuotoją Lietuvoje. „Iki šiol dirbau su Londone registruota įmone, tačiau mūsų požiūriai išsiskyrė. Noriu, kad lietuviai lengviau ir paprasčiau galėtų įsigyti mano šampano, todėl susiradau naują atstovą“, – sakė jis.

Parodoje dalyvavo AMKA, „Bennet Distributors“, „Clos & Cru“, „Globus Distributors“, „Krabas ir Co“, „Liviko“, „Mineraliniai vandenys“, „Pernod Ricard Lietuva“, „Prike“, Vyno konjako parduotuvė, „Magazin Lt“, „Šampanė“, „Wine & Smile“, Tridens“.

Vyko keturios specializuotos degustacijos, paskaita „Biodinamika Šampanėje“, ją skaitė vyno žurnalistė ir rašytoja, someljė Caroline Henry, knygos „Terroir Champagne: the Luxury of Sustainable, Organic and Biodynamic Cuvees“ autorė, atvykusi į Vilnių parodos rengėjų kvietimu. Vyno žinovas Gintautas Jašinskas surengė „Moutard“ šampano namų senųjų derliaus metų degustaciją. Prieš 25 m. į Lietuvą buvo pradėtas vežti šampanas „Moet & Chandon“, ta proga buvo surengta kelių vintažų degustacija.

FOTOGALERIJA WEB_Išrinktas šampanų penketukas (11 nuotr.)

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Virtuvės improvizacijos Madride: geros vietos pavalgyti

Madride metų laikas nėra labai svarbus – daugmaž visada čia rasi veikiančių lauko kavinių. Bet tikrasis...

Laisvalaikis
2019.04.15
Paskelbė pretendentus į 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąrašą 9

„Gero maisto akademija“ (GMA) paskelbė „30 geriausių restoranų“ rinkimų startą, o sykiu – trumpąjį 60-ies...

Paslaugos
2019.04.09
Tokijo restoranas 3D sušius parinks pagal žmogaus kūno mėginius 2

Norint patekti į restoraną „Sushi Singularity“ nepakaks paskambinti ir rezervuoti stalelio. Tokijuje nuo 2020...

Laisvalaikis
2019.04.07
Greitų pietų koncepciją eksportuos į Maskvą – planuoja atidaryti 50 restoranų Premium 11

Šešis pietų restoranus „iLunch“ sostinės verslo centruose valdanti UAB „Inovatyvūs restoranai“ suplanavo...

Paslaugos
2019.04.03
Armėnijos vyno pramonė: daug žadanti pradžia

Armėnija – viena seniausių vyndarystės šalių pasaulyje, tačiau didieji pokyčiai jos vyno pramonėje vyksta...

Laisvalaikis
2019.03.31

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau