Išrinktas šampanų penketukas

Publikuota: 2016-10-15
Iš šampano parodos „49 mln....“.  
Parodos rengėjų nuotr.
Iš šampano parodos „49 mln....“. Parodos rengėjų nuotr.

Neseniai Vilniuje vyko šampano paroda „49 mln...“, kurios lankytojai turėjo progą išragauti 130 šampano rūšių iš 40 šampano namų.

Didžiausią Lietuvoje šampano parodą antrą kartą surengė edukacinė įmonė „Vynas ir draugai“ bei vyno taurių kompanija „Riedel“, jai Lietuvoje atstovauja bendrovė „Gourmet Pro“. Skaičiuojama, kad parodoje apsilankė apie 350 žmonių, ypač ja domėjosi restoranų ir barų savininkai bei darbuotojai.

Parodos lankytojai dalyvavo geriausio šampano rinkimuose. Ragautojų balsų skaičius lėmė geriausių šampanų penketą, jais paskelbti:

• „Henriet Bazin 1er Cru Cuvee Marie-Amelie 2010“ (130 balsų, importuoja „Šampanė“)

• „Veuve Clicquot Ponsardin Brut 2004“ (120 balsų, „Prike“)

• „Henriet Bazin Grand Cru 2008“ (110 balsų, „Šampanė“)

• „Piper-Heidsieck Vintage Brut 2008“ (90 balsų, „Tridens“)

• „Ruinart Brut“ (80 balsų, „Prike“)

Šampano ekspertė Jolanta Smičienė, „Champagne Master Level“ (FWS) programos absolventė, sako, kad toks penketuko sąrašas rodo išlavėjusį lietuvių skonį, nes į jį pateko šampanai, tikrai verti ten būti: „Smagu, kad, be garsių gamintojų, sąraše puikuojasi ir dar mažai žinomo vynuogių augintojo šampanas. Kita vertus, parodoje buvo daugybė gėrimų, galinčių pretenduoti į nugalėtojus. Tiek puikios kokybės, idealaus balanso, individualaus, savito charakterio šampanų vienoje vietoje Lietuvoje tako ragauti pirmą kartą.“

Į geriausiųjų sąrašą patekusio šampano gamintojas Nicolas Reinonas, „Henriet Bazin“ namų šeimininkas, šioje parodoje dalyvavęs antrą kartą, nusprendė pakeisti importuotoją Lietuvoje. „Iki šiol dirbau su Londone registruota įmone, tačiau mūsų požiūriai išsiskyrė. Noriu, kad lietuviai lengviau ir paprasčiau galėtų įsigyti mano šampano, todėl susiradau naują atstovą“, – sakė jis.

Parodoje dalyvavo AMKA, „Bennet Distributors“, „Clos & Cru“, „Globus Distributors“, „Krabas ir Co“, „Liviko“, „Mineraliniai vandenys“, „Pernod Ricard Lietuva“, „Prike“, Vyno konjako parduotuvė, „Magazin Lt“, „Šampanė“, „Wine & Smile“, Tridens“.

Vyko keturios specializuotos degustacijos, paskaita „Biodinamika Šampanėje“, ją skaitė vyno žurnalistė ir rašytoja, someljė Caroline Henry, knygos „Terroir Champagne: the Luxury of Sustainable, Organic and Biodynamic Cuvees“ autorė, atvykusi į Vilnių parodos rengėjų kvietimu. Vyno žinovas Gintautas Jašinskas surengė „Moutard“ šampano namų senųjų derliaus metų degustaciją. Prieš 25 m. į Lietuvą buvo pradėtas vežti šampanas „Moet & Chandon“, ta proga buvo surengta kelių vintažų degustacija.

FOTOGALERIJA WEB_Išrinktas šampanų penketukas (11 nuotr.)

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Restoranai gręžiasi į pusryčiautojus – pajamos iš pusryčių išaugo dvigubai Premium 5

Lietuvoje daugėja pusryčiaujančiųjų ne namie, teigia restoranų ir kavinių valdytojai. Pusryčių segmentas...

Kavarsko koldūnų valgytojų daug, bet staliukų buvo ir bus 4 22

Anykščių rajone, Kavarsko miestelyje, yra nuo XVI a. legendose minimas šv. Jono šaltinis, kuris kartais...

Geriausio restorano šefas M. Praškevičius: pirmą kartą sėdžiu savo rogėse 3

Martynui Praškevičiui, Vilniuje veikiančių restoranų „Stebuklas“ ir „Džiaugsmas“ bendraturčiui, dainos...

Laisvalaikis
2018.07.04
Lietuvos virtuvės meistrės iš Honkongo grįžo su bronza

Iš Honkonge vykusio tarptautinio kulinarijos konkurso „Hot Chef Challange“ Lietuvos virtuvės meistrės Aldona...

Laisvalaikis
2018.07.03
Prancūzijos mėsininkai vyriausybei skundžiasi dėl veganų išpuolių 17

Prancūzų mėsininkai savo šalies vyriausybei parašė laišką, kuriame išreiškė susirūpinimą dėl dažnėjančių...

Laisvalaikis
2018.07.01
Paskelbtas 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąrašas 8

Pirmoji vieta 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąraše šiemet atiteko virtuvės šefo Martyno Praškevičiaus...

Laisvalaikis
2018.06.28
30 geriausių Lietuvos restoranų: atskleista pusė vardų

Birželio 28-osios vakarą Gero maisto akademija (GMA) paskelbs visą 30-ies geriausių Lietuvos restoranų...

Laisvalaikis
2018.06.27
Šunienos festivalis Kinijoje: kaip tai prasidėjo ir kada liausis? 9

Kinijos Julino mieste prasidėjo tradicinis šunų mėsos festivalis. Šiame renginyje kasmet suvalgoma...

Laisvalaikis
2018.06.25

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau