Išrinktas šampanų penketukas

Publikuota: 2016-10-15
Iš šampano parodos „49 mln....“.  
Parodos rengėjų nuotr.
Iš šampano parodos „49 mln....“. Parodos rengėjų nuotr.
 

Neseniai Vilniuje vyko šampano paroda „49 mln...“, kurios lankytojai turėjo progą išragauti 130 šampano rūšių iš 40 šampano namų.

Didžiausią Lietuvoje šampano parodą antrą kartą surengė edukacinė įmonė „Vynas ir draugai“ bei vyno taurių kompanija „Riedel“, jai Lietuvoje atstovauja bendrovė „Gourmet Pro“. Skaičiuojama, kad parodoje apsilankė apie 350 žmonių, ypač ja domėjosi restoranų ir barų savininkai bei darbuotojai.

Parodos lankytojai dalyvavo geriausio šampano rinkimuose. Ragautojų balsų skaičius lėmė geriausių šampanų penketą, jais paskelbti:

• „Henriet Bazin 1er Cru Cuvee Marie-Amelie 2010“ (130 balsų, importuoja „Šampanė“)

• „Veuve Clicquot Ponsardin Brut 2004“ (120 balsų, „Prike“)

• „Henriet Bazin Grand Cru 2008“ (110 balsų, „Šampanė“)

• „Piper-Heidsieck Vintage Brut 2008“ (90 balsų, „Tridens“)

• „Ruinart Brut“ (80 balsų, „Prike“)

Šampano ekspertė Jolanta Smičienė, „Champagne Master Level“ (FWS) programos absolventė, sako, kad toks penketuko sąrašas rodo išlavėjusį lietuvių skonį, nes į jį pateko šampanai, tikrai verti ten būti: „Smagu, kad, be garsių gamintojų, sąraše puikuojasi ir dar mažai žinomo vynuogių augintojo šampanas. Kita vertus, parodoje buvo daugybė gėrimų, galinčių pretenduoti į nugalėtojus. Tiek puikios kokybės, idealaus balanso, individualaus, savito charakterio šampanų vienoje vietoje Lietuvoje tako ragauti pirmą kartą.“

Į geriausiųjų sąrašą patekusio šampano gamintojas Nicolas Reinonas, „Henriet Bazin“ namų šeimininkas, šioje parodoje dalyvavęs antrą kartą, nusprendė pakeisti importuotoją Lietuvoje. „Iki šiol dirbau su Londone registruota įmone, tačiau mūsų požiūriai išsiskyrė. Noriu, kad lietuviai lengviau ir paprasčiau galėtų įsigyti mano šampano, todėl susiradau naują atstovą“, – sakė jis.

Parodoje dalyvavo AMKA, „Bennet Distributors“, „Clos & Cru“, „Globus Distributors“, „Krabas ir Co“, „Liviko“, „Mineraliniai vandenys“, „Pernod Ricard Lietuva“, „Prike“, Vyno konjako parduotuvė, „Magazin Lt“, „Šampanė“, „Wine & Smile“, Tridens“.

Vyko keturios specializuotos degustacijos, paskaita „Biodinamika Šampanėje“, ją skaitė vyno žurnalistė ir rašytoja, someljė Caroline Henry, knygos „Terroir Champagne: the Luxury of Sustainable, Organic and Biodynamic Cuvees“ autorė, atvykusi į Vilnių parodos rengėjų kvietimu. Vyno žinovas Gintautas Jašinskas surengė „Moutard“ šampano namų senųjų derliaus metų degustaciją. Prieš 25 m. į Lietuvą buvo pradėtas vežti šampanas „Moet & Chandon“, ta proga buvo surengta kelių vintažų degustacija.

FOTOGALERIJA WEB_Išrinktas šampanų penketukas (11 nuotr.)

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Gėrėte alkoholio? Jūsų gydytojui apie tai jau pranešta 3

Jungtinių Valstijų mokslininkai sukūrė mikroschemą, kuri implantuota į žmogaus organizmą, matuoja alkoholio...

Laisvalaikis
2018.04.17
Kasdienė taurė vyno gyvenimą gali sutrumpinti pusmečiu 5

Kasdien po taurę vyno ar bokalą alaus išgeriantys žmonės vidutiniškai gyvena puse metų trumpiau. Dar...

Laisvalaikis
2018.04.15
Ne iki galo iškeptas kepsnys? Restoranas tam turi priežastį

Jei kaskart užsisakę vidutiniškai iškeptą kepsnį, gaunate jį beveik žalią, žinokite, kad taip yra ne tik...

Laisvalaikis
2018.04.15
Smaližių teismui „KitKat“ pristato rožinį šokoladą

Didžiosios Britanijos smaližiai pirmieji pasaulyje galės paragauti rožinės spalvos šokolado.

Vadyba
2018.04.14
„Gastronomikos“ šefas Čeprackas: mes neužsidarome, mes keliamės į žiauriai fantastišką vietą

„Ne, „Gastronomika“ nebankrutuoja. Mes keliamės į kitą, žiauriai fantastišką vietą“, – sako virtuvės meistras...

Laisvalaikis
2018.04.04
Iliustruotoji istorija: Kuršių nerijos varnų medžiotojai

Bado grėsmės prispirtiems kuršininkams varnavimas XIX–XX a. tapo tikru išsigelbėjimu. Krankles gaudė ir...

Laisvalaikis
2018.04.01
Cholesterolio pavojus atšauktas: Velykų kiaušiniai valgomi 1

Dar visai neseniai kiaušinis turėjo nepajudinamą cholesterolio bombos statusą. Dabar jis reabilituotas, o...

Laisvalaikis
2018.04.01

Verslo žinių pasiūlymai

Siekdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“), kuriuos galite bet kada atšaukti.
Sutinku Plačiau