Išrinktas šampanų penketukas

Publikuota: 2016-10-15
Iš šampano parodos „49 mln....“.  
Parodos rengėjų nuotr.
Iš šampano parodos „49 mln....“. Parodos rengėjų nuotr.

Neseniai Vilniuje vyko šampano paroda „49 mln...“, kurios lankytojai turėjo progą išragauti 130 šampano rūšių iš 40 šampano namų.

Didžiausią Lietuvoje šampano parodą antrą kartą surengė edukacinė įmonė „Vynas ir draugai“ bei vyno taurių kompanija „Riedel“, jai Lietuvoje atstovauja bendrovė „Gourmet Pro“. Skaičiuojama, kad parodoje apsilankė apie 350 žmonių, ypač ja domėjosi restoranų ir barų savininkai bei darbuotojai.

Parodos lankytojai dalyvavo geriausio šampano rinkimuose. Ragautojų balsų skaičius lėmė geriausių šampanų penketą, jais paskelbti:

• „Henriet Bazin 1er Cru Cuvee Marie-Amelie 2010“ (130 balsų, importuoja „Šampanė“)

• „Veuve Clicquot Ponsardin Brut 2004“ (120 balsų, „Prike“)

• „Henriet Bazin Grand Cru 2008“ (110 balsų, „Šampanė“)

• „Piper-Heidsieck Vintage Brut 2008“ (90 balsų, „Tridens“)

• „Ruinart Brut“ (80 balsų, „Prike“)

Šampano ekspertė Jolanta Smičienė, „Champagne Master Level“ (FWS) programos absolventė, sako, kad toks penketuko sąrašas rodo išlavėjusį lietuvių skonį, nes į jį pateko šampanai, tikrai verti ten būti: „Smagu, kad, be garsių gamintojų, sąraše puikuojasi ir dar mažai žinomo vynuogių augintojo šampanas. Kita vertus, parodoje buvo daugybė gėrimų, galinčių pretenduoti į nugalėtojus. Tiek puikios kokybės, idealaus balanso, individualaus, savito charakterio šampanų vienoje vietoje Lietuvoje tako ragauti pirmą kartą.“

Į geriausiųjų sąrašą patekusio šampano gamintojas Nicolas Reinonas, „Henriet Bazin“ namų šeimininkas, šioje parodoje dalyvavęs antrą kartą, nusprendė pakeisti importuotoją Lietuvoje. „Iki šiol dirbau su Londone registruota įmone, tačiau mūsų požiūriai išsiskyrė. Noriu, kad lietuviai lengviau ir paprasčiau galėtų įsigyti mano šampano, todėl susiradau naują atstovą“, – sakė jis.

Parodoje dalyvavo AMKA, „Bennet Distributors“, „Clos & Cru“, „Globus Distributors“, „Krabas ir Co“, „Liviko“, „Mineraliniai vandenys“, „Pernod Ricard Lietuva“, „Prike“, Vyno konjako parduotuvė, „Magazin Lt“, „Šampanė“, „Wine & Smile“, Tridens“.

Vyko keturios specializuotos degustacijos, paskaita „Biodinamika Šampanėje“, ją skaitė vyno žurnalistė ir rašytoja, someljė Caroline Henry, knygos „Terroir Champagne: the Luxury of Sustainable, Organic and Biodynamic Cuvees“ autorė, atvykusi į Vilnių parodos rengėjų kvietimu. Vyno žinovas Gintautas Jašinskas surengė „Moutard“ šampano namų senųjų derliaus metų degustaciją. Prieš 25 m. į Lietuvą buvo pradėtas vežti šampanas „Moet & Chandon“, ta proga buvo surengta kelių vintažų degustacija.

FOTOGALERIJA WEB_Išrinktas šampanų penketukas (11 nuotr.)

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Už baltąjį trumą nepagailėjo 85.000 Eur

Šiuo metu Italijos Pjemonto regione vykstančioje Tarptautinėje Albos baltųjų trumų mugėje 850 g svorio...

Laisvalaikis
2018.11.14
Septyni Lietuvos restoranai – tarp 30-ies geriausių Baltijos šalyse 4

Lapkričio 12-osios vakarą Taline buvo paskelbtas prestižiniu vadinamo Skandinavijos restoranų gido „White...

Laisvalaikis
2018.11.13
Paskelbtas geriausias Lietuvos virėjas

Savaitgalį vykusios tarptautinės svetingumo parodos „BaltShop. BaltHotel. BaltGastro 2018“ metu vykusiame...

Laisvalaikis
2018.11.12
Baltijos maisto ir gėrimų mugėje BAF paaiškės geriausias Lietuvos virėjas 2

Lapkričio 9 ir 10 d. Vilniuje, parodų centre „Litexpo“, veikia dvi tarptautinės parodos, susiję su vienu...

Laisvalaikis
2018.11.09
Maisto pramonės vizionierius: apie veganų mafiją, „maistonomiką“ ir tai, kaip valgysime ateityje 9

Marius Robles, maisto pramonės vizionierius, įsitikinęs, kad ateinantis dešimtmetis bus laikas, kai „ateis...

Agroverslas
2018.11.05
Tarp NAPA finalininkų – daugiausia lietuvių dizainerių darbų

Kitą savaitgalį vyksiančiuose nacionaliniuose pakuotės dizaino apdovanojimuose NAPA varžysis 26 lietuvių, 15...

Rinkodara
2018.11.04
Jamie Oliveris nebegelbės savo restoranų tinklo 1

Jamie Oliveris, virėjas ir verslininkas, nusprendė nebegelbėti savo restoranų tinklo „Jamie‘s Italian“.

Vadyba
2018.11.03
Kai karaliauja moliūgai

Vaikystėje moliūgais kur kas labiau žavėjausi kaip Pelenės transporto priemone, o ne kaip sveika rudeninio...

Laisvalaikis
2018.10.31
Sardinijos vyno atradimai 2

Jeigu reiktų išvardyti ženklus, būdingus Sardinijos salai, pirmiausia pasakyčiau: vėjas, akmuo, avys. Taip...

Laisvalaikis
2018.10.28
Jūsų stalas: tikra ir netikra vėžlių sriuba Premium

Knygoje „Alisa stebuklų šalyje“ buvo vienas labai keistas ir liūdnas personažas vardu Netikras Vėžlys. Tiesą...

Verslo klasė
2018.10.28
Restorano šefas G. Žalys: atėjo laikas antrajam „Stiklių” kvėpavimui 3

„Prancūzija mane išmokė patriotizmo, todėl aš esu čia“, – sako Gerdvilas Žalys, naujasis „Stiklių“ restorano...

Laisvalaikis
2018.10.26

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau