„Iki“ rudenį pasitinka atnaujindama asortimentą: tęsia sėkmingą seriją ir eksperimentuoja

Jungtinė Karalystė, Vokietija, Viduržemio jūros regionas, Azija ir Meksika tiek skirtingų virtuvių patiekalų į savo rudens sezono asortimentą įtraukė sėkmingą Pasaulio skonių gaminių liniją tęsiantis prekybos tinklas Iki. Jo maisto ekspertė Vilma Juodkazienė teigia, kad kuriant ir pristatant naujienas šalies pirkėjams vienos sėkmės formulės nėra kulinarai eksperimentuoja vadovaudamiesi nuojauta, atsižvelgdami į pirkėjų lūkesčius ir net analizuodami, kokiose šalyse lankosi lietuviai.
Netrukome pastebėti, kad Pasaulio skonių linija, kurią savo pirkėjams pristatėme atnaujindami kulinarijos gaminių asortimentą šį pavasarį, yra itin sėkminga ir puikiai vertinama mūsų klientų. Tad klausimų, ar verta tęsti gaminių seriją, nekilo šį rudenį pasiūlysime įvairių gana egzotiškų, bet lietuvio gomuriui priimtinų patiekalų. Beje, vos sukurtą liniją vieni pirmųjų degustavo Iki darbuotojai įmonės šventės metu, mūsiškiai naujienas įvertino puikiai. O nuo rugsėjo pradžios naujus receptus gali išbandyti ir pirkėjai, pasakoja V. Juodkazienė.
Anot prekybos tinklo maisto ekspertės, rudens sezono linija pasižymi ryškesniu skoniu ir yra sotesnė būtent tokių valgių darganotu oru ieško lietuviai.
Esame klimato zonoje, kur rudenys vėsūs ir tamsūs, tad žali salotų lapai mums nebėra tokie patrauklūs kaip pavasarį norisi maisto, kuris sušildytų ir būtų sotesnis. Todėl nusprendėme pasiūlyti sodresnių skonių gaminių. Pavyzdžiui, mūsų gaminamo vištienos kario aštrumas artimas originaliam, gaminamam Rytuose. O Viduržemio jūros regione itin populiari paelija ne tik pasižymi maloniu aromatingumu ir išraiškingu skonių deriniu, bet ir variacijų gausa kiekvienas gaminantysis ją papildo savo idėjomis. Mūsų siūloma paelija labiau klasikinė, kurią mėgsta ragauti po Ispaniją keliaujantys lietuviai, tikina pašnekovė.
nuotrauka::1
Stebi kelionių maršrutus ir bando idėjas
V. Juodkazienė pažymi, kad tikslios formulės, kuria vadovaujantis galima sukurti neabejotinai mūsų pirkėjams patiksiančius receptus, nėra dėliodami naujų gaminių receptūras prekybos tinklo darbuotojai eksperimentuoja vadovaudamiesi nuojauta ir ilgamete patirtimi. Taip pat analizuoja pirkėjų lūkesčius bei peržvelgia lietuvių pamėgtas kelionių kryptis.
Pasaulio skonių gaminių serija jau savaime įpareigoja atsižvelgti, kokiose šalyse lankosi ir kokių virtuvių patiekalus ragauja mūsų tautiečiai. Pavyzdžiui, vištienos karis jau kurį laiką yra klasika, įprastas ir mūsų šalies gyventojų pamėgtas patiekalas, tad jo nepasiūlyti tiesiog negalime. Ne mažesnį vaidmenį kuriant asortimentą atlieka ir pirkėjų apklausos nuolat analizuojame savo klientų nuomones ir aiškinamės, kokių naujovių jie pageidautų, kokie patiekalai juos pradžiugintų, pažymi maisto ekspertė.
Pašnekovė pasakoja, kad šį rudenį pirkėjai kviečiami išbandyti ne vieną meksikietiškos virtuvės tradicinį gaminį prekybos tinklo lentynose jų lauks fachita su vištiena ir gvakamole bei firminiu įdaru pagardintas kiaulienos buritas.
Kita sezono naujiena iš Jungtinės Karalystės kilęs Šepardo pyragas, kurio pagrindą sudaro bulvių košė ir kiaulienos įdaras su daržovėmis. Jūros gėrybių gerbėjai kviečiami paskanauti tradicinės paelijos su midijomis, krevetėmis, vištiena ir ispaniškomis dešrelėmis. Tolimųjų Rytų šalis vis dažniau lankantiems lietuviams turėtų patikti azijietiškas karis su vištienos šlaunelių mėsa, sviestu ir grietinėle. O išsiilgusieji paprastesnio skonio greičiausiai rinksis kiek aštroką vokišką dešrainį su marinuotais agurkėliais ir svogūnais.
Kurdami šiuos patiekalus ne tik stengėmės išgauti mūsų pirkėjams malonų skonį, bet ir itin daug dėmesio skyrėme patiekalų kokybei, jiems rinkomės natūralius ingredientus ir autentiškus prieskonius, pažymi V. Juodkazienė ir priduria, kad ką tik naujoves pristatęs prekybos tinklas šiuo metu jau ruošiasi trečiajam asortimento atnaujinimui šiemet nauji gaminiai parduotuves pasieks prieš didžiąsias žiemos šventes.
nuotrauka::2
Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos Verslo žiniose, Sodros, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti