Plovas – su protu
Žmogus žinovo balsu tvirtins, kad „tikras plovas“ – būtinai tik su tuo, šituo ir anuo, būtinai su kokiu nors egzotišku ir sunkiau Lietuvoje randamu ingredientu (dažniausiai tai būna avies užpakalio taukinė, vadinamoji demba ar kurdiukas), būtiniausiai su konkrečiu prieskonių mišiniu ir, žinoma, tik iš avienos. Tikras plovas verdamas prieš tai sukalbėjus tris maldeles, apėjus katilą tris kartus prieš laikrodžio rodyklę mušant šamano būgnelį, būtinai ant gyvos ugnies ir būtinai azijietiškame kazane. Antraip, brolyti, tau nieko neišeis, išvirsi tik banalią ryžių košę su mėsa, o ne „jo didenybę plovą“.
Apie tai šiandien ir pakalbėkime.
Žinios, vertos jūsų laiko
- Esminių naujienų santrauka kasdien
- Podkastai - patogu keliaujant, sportuojant ar tiesiog norint išnaudoti laiką produktyviau
- Manopinigai.lt - praktiški patarimai apie investavimą, realūs dienoraščiai