Maisto rinkinių verslas – ne tik daržoves supjaustyti

Maisto produktų su receptais, kaip gaminti valgius, prenumeratą pakeitė dar greitesnė ir paprastesnė valgių prenumerata. Vilniuje plečiasi bent keli subalansuoto maisto, pagaminto pagal dietologų sudarytus specialius ar individualius planus, tiekėjai.
Sostinėje per pastaruosius porą metų tokių maisto tiekėjų padaugėjo. Tačiau patys verslininkai sako, kad kaina konkuruoti nelabai pavyktų, nes subalansuotas maistas yra kokybiškas ir jam pagaminti skirti produktai kainuoja panašiai. Išsiskirti galima paslaugos kokybe klientų aptarnavimu, valgiaraščio įvairove ir atsakomybe prisitaikyti prie kliento poreikių.
Maitinimas ne daržoves supjaustyti
UAB Slow Sunday, valdanti prekės ženklą 21 diena, pirmoji pasiūlė subalansuotos mitybos programų Vilniuje.
Živilė Jokimčiūtė, 21 dienos sumanytoja ir Slow Sunday bendraturtė, sako, kad nors paslauga veikia jau ketvirtus metus, ji vis dar vadina ją nišine.
Konkurencija šioje srityje įdomi. Visi mano, kad maitinimo verslas ar maisto į namus, ar restorano yra labai lengvas: iškepi kepsnį ir supjaustai daržoves. Taip nėra, todėl ir matome pasikeitimų vieni atsidaro, kiti netrukus užsidaro, tarpusavyje konkuruoja ir pietų vietos, negalinčios peržengti protingos kainos ribos, nes žmonės ims gaminti namuose. Mūsų nišiniame versle rezultatus gali lemti ir sezonas, ir nuotaikos. Pagal praėjusių metų duomenis iš esmės nieko negalime prognozuoti, sako p. Jokimčiūtė.
nuotrauka::1left
Pirmiausia užsisako savaitei
Tauras Cicėnas, UAB Londesa, kiek daugiau nei metus dirbančios su prekės ženklu Cityrush, direktorius ir bendraturtis, sako kadaise suskaičiavęs 7 panašią paslaugą teikiančias įmones, bet dalis jų pasirodo ir dingsta. Dabar, verslininko teigimu, Vilniuje veikia 45 tokie tiekėjai, bet, vertinant kokybę, nebūtinai visi jie yra tiesioginiai Cityrush konkurentai.
70% užsakomų planų yra 3 patiekalų per dieną, savaitės trukmės, 1.500 kalorijų jie saugesni klientui, kuris pirmiausia nori išbandyti. Tie, kurie renkasi tokią paslaugą, dažniausiai išbando ne tik mūsų, bet ir konkurentų maistą. Jei tinka, galime jiems pasiūlyti geresnę kainą, jei užsisako ilgesnės trukmės programas. Pavyzdžiui, turime klientų, užsisakiusių mūsų maisto pusmečiui, žinoma, tai individualus susitarimas, vardija p. Cicėnas.
nuotrauka::2right
Gamina patys
Elena Kovbasiuk , antrus metus veikiančios UAB Steitas, valdančios prekės ženklą Health State, direktorė ir savininkė, sako, kad dėl kokybės užtikrinimo pati bendrovė gamina ir išvežioja maistą.
Patys gaminame maistą, turime savo patalpas, virėjus, logistiką savo vairuotojus. Būdami atsakingi už visą procesą nuo pat jo pradžios iki pabaigos, galime užtikrinti kokybę, sako p. Kovbasiuk. Visas maistas yra gaminamas mūsų pačių, išskyrus kai kuriuos pusgaminius, bet negalime klientui įdėti prekybos centre pirkto obuolio ar banano kaip priešpiečių patiekalo, tad viską gaminame patys.
nuotrauka::3left
Plačiau apie maisto rinkinių verslą skaitykite VŽ Premium.
Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos Verslo žiniose, Sodros, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.
Tema Paslaugos
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti