Jei norite toliau klausytis „Verslo žinių“ tinklalaidžių, prašome tapti VŽ premium nariu.
RUBRIKOS NAUJAUSI
2025-10-03 05:45
2025-10-02 05:45
2025-09-27 12:00
2025-09-25 05:45
Komentuoti ir vertinti gali tik prisijungę skaitytojai
VISI KOMENTARAI
Visi nori lengvatų ir pagalbos iš mokesčių mokėtojų kišenės:). Pandemijos, karai tai dar aš suprantu, bet normaliu laiku, tai gal virš visko jau. Turtas keliolika tūkstančių, o isipareigojimai šimtai tūkstančių, ką čia beižgelbesi. P.S. Ir toliau dėl infliacijos gali būti ir daugiau bankrotų, nes kainos augs, o vartojimas stagnuos.
Na, kad bus banga visų maitinimo įstaigų bankrotų, aišku buvo prieš +- 10 metų, kai per kelis metus padvigubėjo jų, o po to dar kartą padvigubėjo. Po didelio augimo visada būna konsolidacija. Tiesiog jų per daug. Infliacija + algų kėlimas tik paspartino procesą. Infliacija + algų kėlimas turi sukelti pokytį mūsų "maitinimo" sektoriuje. Pas mus vidutinis užimtumas tokių įstaigų per mažas, meniu - neefektyvūs, t.y. daug erdvės didinti efektyvumui.
Kaip pažiūrėsi. Šis restoranas buvo tikrai populiarus, bet bankrutavo dėl užsitęsusios Rotušės aikštės rekonstrukcijos. Kaip verslui išgyventi, jei klientai su mašina privažiuoti negali , o pėščiomis į restoraną tik per balas ir purvą eiti? Vasarą iš 6 aikštėje veikusių restoranų liko dirbti tik 2. Tai jei savivaldybė ir neturi mokėti kompensacijų nukentėjusiam verslui, tai bent jau turėtų į konkurso reikalavimus įsitraukti remonto trukmę kaip prioritetą.
Meniu neefektyvus. Na tai koks tas meniu turi buti kad butu efektyvus ir visiems itiktu? Jo infliacija + MMA kelimas privede iki masinio maitinimo istaigu uzdarymo. Dar prisidejo perkamosios galios sumazejimas ir besitraukiantis klientu srautas. Tai cia esamos problemos siai dienai, tuo tarpu dar pasiveja Covid mokesciu grazinimas, na ir finalas aiskus.
Neefektyvus meniu, kai pardavinėji kibinus, kepsnius, žuvį, picą, makaronus ir dar velniai žino ką, kai turi palaikyti pastoviai didelį inventorių produktų, t.y. daug ir likučių/sugedusio maisto. Visiems įtikti ir yra neefektyvus meniu. Jei nori visiems įtikti, tai nėra pas tave koncepto, nulis šansų tau išsilaikyti. Kodėl sumažėjo perkamoji galia ir klientų srautas, m? Tai jau pasekmė.
Kaži jie kainų nebandė dar pakelti-gal būtų išgelbėję....
Alaus bokalą dar sumažinti galėjo, gal daugiau klientų būtų pritraukę... 0.4L (mažas 330ml + simboliniai 70ml) alų kaip didelį pardavineja. Ir tokių gudručių tik daugėja. Bei tuo pačiu bukučių, kurie leidžiasi mulkinami
Vertinu taip, kad per tris metus valstybei uždirbo virš 400000€, o dabar su -200000 bankrutuoja. Tai 200000€ valstybei uždirbo patys, 200000€ surinko dovanų iš tiekėjų.
Daug dar lenksis.. Jie kaltina viską ir visus, bet ne save. Kainos sukeltos, maistas kaip kur, aptarnavimas pusėtinas. Kavinės ir restoranai jau yra prabanga, kurios negali leisti bet kas. Leiskit kainas, padarykit alų logiška kaina ir užsikurs lankytojų srautai.. Be to, visiems jiems ne tiek PVM kerta (beje, jie ne pirmo būtinumo paslauga, kad PVM lengvatas turėtų), o tai, kad vis daugiau atsiskaito kortelėmis. Mažėja grynų ir juodų pinigų, nes jei tik savaitgalis, jei tik po 17:00 - retai kada gausi fiskalinį čekį, t.y. gauni nefiskalinį užsakymo kvitą.
Būtų gerai gavus nefiskalini bent Google reviews palikti neigiamą atsiliepimą apie tai. Jei būtų didesnis kiekis tokių žmonių, turėtų bent kažkiek atgrasyti vogti mokesčius
Tie visada geri: -"Reikėjo mažinti alaus kainą, tai būtų nebankrutavę..." Koks lankytojų srautas, kai tu turi fiksuotą staliukų skaičių ir kavinė pilnai apkrauta? Kavinės taip pat turi kelti atlygius savo darbuotojams, viskas brangsta visiems. Toks vaizdas, kad lankytojui viskas brangsta, o kavinei viskas status quo. Vieno ar kelių taškų kavinės bus pasmerktos žlugti. Išliks didieji žaidėjai. Jiems PVM pakėlimas buvo į naudą, nes turi perkamąją galią HORECA srity, dalį naštos pasiima sau, dalį perkelia ant klientų ir per mastą "išvažiuoja". O mažas vietas pasmaugs žaliavų kaina, patalpų nuoma ir darbo užmokestis. Realiai nėra kuo džiaugtis, kad bankrutuoja geros vietos :(
Staliukų skaičius fiksuotas? :) Ar tikrai? Į tą patį plotą vakaruose daug kur ir 2x daugiau susodina, ir daugiau. Čia jau nekalbu, kad per tą patį laiką irgi daugiau žmonių prasuka.
70k skolos valstybei, t.y. mums visiems ir "pagalbos nesulaukė", toks ir mąstymas :)
pilna restoranu/baru kurie veikia ir sausakimsi... problema cia buvo lengvatines salygos - sumazintas pvm, covidines ismokos, kas iskreipe sektoriu ir konkurencija, perdaug maisto pasildytoju ir 0,4 alus uz 5eur piviso, kurie dabar ir skesta pirmieji.. Aisku situ gaila, bet tikiu aiskte tuscia neliks ilgainiui..
kol nesupras kad kainas padarius didesnes - prarandami vartotojai, tol bus problema...
Sekantis turėtų būti Michelle Kaune. Labai nukritusi maisto kokybė ir aptarnavimas. Kainos kaip Austrijoje, o savo darbuotojams moka grašius, keista kaip nėra pelno.
manau kad viska moka juodais ...
Valgykla bankrutuoja, nes pas ją neina klientai. Bet, aišku, kad kalta valstybė :) Panevėžio ekranas vis dar gamino kineskopinius TV, kai visi jau pirko plokščius, ir dėl to bankrutavo. Bet kalta valstybė. Dėl Nokios bankroto irgi valstybė kalta? Blin, ant kiek išlaikytinių priviso, kai dėl visko kalta valstybė. Kodėl vienos knabės dirba dešimtmečius, o kitos po kelių metų užsidaro? Nes vienos knabės parduoda tai, ko nori klientai, o kitos - ko nori savininkai...
Maitinimo įstaigos nejaučia, kad pasikeitė vartotojų įpročiai. Mažai kas benori perdėtai išlaidauti už vidutinės kokybės maistą. Jaunesnė karta renkasi kitokį maistą ,nei siūlo dauguma restoranėlių. Ir užkeltos kainos nepadidins pardavimų.
Juokinga , kad didžioji dalis komentatarių neskaitė straispnio, pamatė antraštę ir komentuoja ne į temą. Tik 1 iš jų valdomų restoranų užsidaro, kiti dirba pelningai. Ir dirba gerai, pats dažnai lankausi.
Yra klestinčių restoranų/kavinių, bet jie dirba kitaip ir orientuojasi į kokybę, o bandymas nuplėšti aukštom kainom tai gali veikti kartą ar du, bet ilgalaikės perspektyvos jie neturi, nes neturi pastovių klientų. Pastaraisiais metais, bet dar ir iki pandemijos teko išbandyti nemažai restoranų ir galiu pasakyti kad tik koks 1/5 gali pasiūlyti gerą kainos ir kokybės santykį, paėmus bendrą restoranų vaizdą, tai liūdnoka darosi, nes nuvažiavęs į artimiausią restoraną labai tikėtina, kad gausi žemiau nei vidutinį aptarnavimą ir prastoką maistą.
Šlove Hesburger supranta reikala kompleksas 5€ mcd rúko su 9€
Prieš daug metų atpažinau tokių tipo "high-end" restoranų standartą: meniu aštuonkojis, anties krūtinėlė ir jautienos išpjovos kepsnys. Šalia gal bulvės, gal kokia pastarnokų ar pan. piure, koks pagrilintas cukinijos ar paprikos gabalas. Kaina nuo kokių €24 ir reikės padėkoti jei nebus ataušęs, nes šefai nesugena suderinti pagaminimo laiko jei 4 skirtingi užsakymai nuo vieno staliuko. Tai paskaitai meniu ir aišku, po kiek laiko bankrutuos:)
O tai gal savininkai pasisako, kiek dar turi restoranų, barų, kepyklėlių laisvės alėjoje, kiek istaigų šalia soboro. Atėjo garsiai paverkė. O kad dešimtys kitų šalia veikančiu užeigų yra jų tai kam sakyti. Ir manau minusas sugeneruotas specialiai. Pvz patalpos nuomuojamos iš uab x kuri priklauso savininkui. Tad tokie verkėjai lai geriau tyli. Nes yra tiesiog ....