Estų restoranas gavo antrą „Michelin“ žvaigždutę

Įtakingasis restoranų gidas Michelin paskelbė Estijos restoranų, kurie, gido vertintojų nuomone, yra geriausi Estijoje, sąrašą. Pirmą kartą Estijos restoranui suteiktos dvi Michelin žvaigždutės.
Pirmąsias Michelin žvaigždutes du Estijos restoranai (ir pirmąsias Baltijos šalyse) gavo pernai gegužę, apie tai VŽ rašė čia. Jos buvo suteiktos restoranams NOA Chef's Hall ir 180 by Matthias Diether. Abu jie veikia Taline.
Dabar, skelbia dv.ee, gido vertintojai restoranui 180° by Matthias Diether įsegė dar vieną žvaigždę, o NOA Chef's Hall išlaikė turimą vieną.
Šešiems restoranams Fellin, Harg, Lore Bistroo, Mantel ja Korsten, NOA ir Tuljak suteiktas Bib Gourmand ženklas, reiškiantis gerą kainos ir kokybės santykį. Pirmieji penki tokiu pat ženklu buvo įvertinti ir pernai, o Tuljak yra sąrašo naujokas.
Restoranai Soo ir Fotografiska gavo žalias žvaigždutes. Jos suteikiamos įstaigoms, kurioms svarbus tvarus požiūris į gastronomiją.
Geriausiu jaunuoju virtuvės šefu, Michelin gidai paskelbė Daanių Aasą, restorano Soo vyriausiąjį virėją.
Michelin gidas pristato šiuos Estijos restoranus:
- 180° by Matthias Diether;
- NOA Chef's Hall;
- Fellin;
- Harg;
- Lore Bistroo;
- Mantel ja Korsten;
- NOA;
- Tuljak 38;
- Alexander;
- Art Priori;
- Barbarea;
- Cru;
- Fii;
- Fotografiska;
- Gianni;
- Holm;
- Horisont;
- Joyce;
- Lahepere Villa;
- Lee;
- Mere 38;
- Mon Repos;
- Moon;
- Paju Villa;
- Pull;
- Puri;
- R14;
- Rado;
- SMAK;
- Soo;
- Tchaikovsky;
- Wicca.
Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos Verslo žiniose, Sodros, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti