2024-03-08 12:11

„HeJi“ restorano šefas A. Fedorovičius: mano idėja – turėti tai, ko Baltijos šalyse nėra

Aleksandras Fedorovičius, restorano „HeJi“ kūrybinis šefas. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Aleksandras Fedorovičius, restorano „HeJi“ kūrybinis šefas. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
„Savininkų idėja, kryptis – gastronomijos požiūriu, sukurti stabiliausią, žinomiausią, įspūdingiausią restoraną Baltijos šalyse. Mano idėja – turėti tai, ko Baltijos šalyse išvis nėra“, – sako Aleksandras Fedorovičius, naujojo Vilniaus restorano „HeJi“ kūrybinis šefas. VŽ jis papasakojo apie savo tarptautinę karjerą virtuvėje, Lietuvos gastronomijos sektoriaus, kuriame vyrauja ego principas, ypatumus, galimybę užsidirbti „Michelin“ gido įvertinimą ir naująjį restoraną.

Be raudonojo kilimo, tačiau su daugybe instagraminių nuotraukų socialiniuose tinkluose Vilniuje vasarį atidarytas restoranas „HeJi“. Kol jo savininkai kukliai stovi šešėlyje, VŽ kalbėjosi su Aleksandru Fedorovičiumi, pagrindiniu virtuvės šefu. 

„Nesu viešas asmuo“, – šypteli pašnekovas, kai prisipažįstu, kad nieko doro apie jį internete „neišgūglinau“. Pokalbio įsitaisome viename iš dviejų „narvelių“, kabančių virš pagrindinės restorano salės. Japonų kalbėjimo maniera – kapotais sakiniais, Aleksandras pasakoja apie savo kelią iki taško, kuriame šiuo metu yra. 

52795
130817
52791