2023-10-28 20:00

Austrijos saldus vynas: lobiai ant išnykimo slenksčio

DPA / „Scanpix“ nuotr.
DPA / „Scanpix“ nuotr.
Nedaug kas gali prilygti natūraliai saldaus vyno skoniui. Nuo sodrių auksinių „Sauternes“ eliksyrų Bordo regione iki grakščių ir minerališkų rislingų Vokietijos Mozelyje ar vaisiškų „Trockenbeerenauslese“ Austrijos Burgenlande. Pažintis su saldžiais vynais yra kelionė per vyndarystės meistriškumą, kur valia, kantrybė, unikalus dirvožemis bei tradicijos susipina ir sukuria ypatingą produktą.

Prieš pat Lietuvos vyno ir desertų derinių čempionatą „Wine + Dessert Lietuva 2023“ Vilniuje, „Vyno klube“, viešėjo Fabianas Tiefnigas, žymiojo „Kracher“ ūkio atstovas. Svečias vedė seminarą apie saldaus vyno gamybos ypatumus ir, svarbiausia, apie tai, su kokiu desertu derinti skirtingus vyno stilius. Auditorija netruko pastebėti, kad ragaujamame vyne gausu ne tik cukraus, bet ir gaivios rūgšties, kuri sukuria atsvarą net ir saldžiausiam „Trockenbeerenauslese“ vynui. 

Fabianas Tiefnigas, „Kracher“ ūkio atstovas. Agnės Dovydėnaitės nuotr.
Fabianas Tiefnigas, „Kracher“ ūkio atstovas. Agnės Dovydėnaitės nuotr. 
52795
130817
52791