2022-07-19 13:46

Danijos restoranas „Geranium“ pripažintas geriausiu pasaulyje

„Geranium“ šefas Rasmusas Kofoedas. Asgerio Ladefogedo („Scanpix Denmark“ / AFP / „Scanpix“) nuotr.
„Geranium“ šefas Rasmusas Kofoedas. Asgerio Ladefogedo („Scanpix Denmark“ / AFP / „Scanpix“) nuotr.
Danijoje veikiantis restoranas „Geranium“ užėmė šių metų 50-ies geriausių restoranų pasaulyje sąrašo viršūnę, o tradiciškai stiprūs prancūzų virėjai šįkart pasirodė prastai.

Sąrašo „World's 50 Best Restaurants“ paskelbimo ceremoniją šiais metais planuota surengti Maskvoje, bet ji buvo perkelta į Londoną dėl vasario gale Rusijos pradėtos invazijos į Ukrainą. Į geriausių pasaulio restoranų 50-uką nebuvo pasiūlyta nė vieno Rusijos restorano.

Kopenhagoje įsikūrusiam „Geranium“ vadovauja šefas Rasmusas Kofoedas. Danijos restoranas sąrašo viršuje puikuojasi jau antrus metus iš eilės – pernai ši garbė teko „Noma“, irgi veikiančiam Kopenhagoje.

Peru sostinėje Limoje įsikūręs restoranas „Central“ liko antras prestižiniame geriausiųjų sąraše, kurį 2002 metais pradėjo skelbti specializuotas britų žurnalas „Restaurant“.

Trečia ir ketvirta vietos atiteko ispanų restoranams – „Disfrutar“ Barselonoje ir „Diverxo“ Madride.

Gamtos įkvėptas R. Kofoedo restoranas 2016 metais tapo pirmąja maitinimo įstaiga Danijoje, pelniusia tris „Michelin“ žvaigždutes.

Organizatoriai „geriausia pasaulyje virtuvės vadove“ paskelbė kolumbietę Leonor Espinosą. Jos restoranas „Leo“ sąraše užėmė 48-ąją vietą.

Nors Prancūzija garsėja savo virtuve, tik trys prancūzų restoranai, visi įsikūrę Paryžiuje, pateko į geriausiųjų 50-uką: „Septime“ užėmė 22-ą vietą, „Le Clarence“ – 28-ą, o „Arpege“ – 31-ą.

Sąrašą rengia 1.080 nepriklausomų kulinarijos ekspertų, tarp kurių esama virtuvių vadovų, specializuotų žurnalistų ir restoranų savininkų, besiremiančių savo patirtimi per pastaruosius 18 mėnesių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.

52795
130817
52791