Kalėdinės anties receptas pagal Honoratą Lyndo
Honorata Lyndo – Amerikos ambasados virtuvės šefė, šiemet iš 24-osios pasaulio kulinarijos olimpiados „IKA / Culinary Olympics“, vykusios Erfurte, kartu su Regionine komanda į Lietuvą parvežusi aukso medalį.
Pirmoji virtuvės meistrės darbovietė – Nemenčinės šašlykinė. Paskui rikiuojasi „Lietuvos“ (dabar – „Radisson Blu Hotel“) viešbučio, „Tauro pėdos“ restoranai. Ponia Honorata savo profesiniu keliu „visu pajėgumu“, kaip pati sako, žygiavo „Steak House Helios“, vėliau – Portugalijos ambasados virtuvėje. O prieš ateidama dirbti į JAV ambasadą, ji trejus metus vadovavo „Neringos“ restorano virėjų komandai.
Kalėdinės anties receptas pagal virtuvės šefę Honoratą Lyndo
Reikės
Anties ( 2–2,5 kg)
2 apelsinų
4 mažų obuolių
100 g džiovintų spanguolių
3 cm imbiero šaknies
3–4 skiltelių česnako
Saujos šviežių čiobrelių
1 arbatinio šaukštelio meduolių prieskonių
1,5 arbatinio šaukštelio jūros druskos
2 valgomieji šaukštai medaus
Po žiupsnelį šviežiai maltų juodų pipirų ir džiovintų čiobrelių
Dieną pieš kepant antį reikia įtrinti meduolių prieskoniais, čiobreliais, druska, medumi, smulkiai pjaustytu česnaku ir užpilti šviežiai spaustų apelsinų sultimis.
Prieš kepant į anties vidų reikia sudėti nuluptus ir stambia pjaustytus obuolius bei džiovintas spanguoles.
Orkaitę reikia įkaitinti iki 200C, skardą, kurioje padėta antis, uždengti folija ir pašauti kepti –1 val. ir 30 min.
Visą kepimo laiką, kas 20 min., virtuvės šefė rekomenduoja antį pašlakstyti kepimo metu susidariusiais riebalais – tada ji nebus sausa.