2025-03-01 18:15

Saldusis lietuvių eksportas į Latviją – Vyno ir desertų derinių čempionatas

Vasario 24 d. Latvijoje, Rygos restorane „Whitehouse“, įvyko pirmasis Vyno ir desertų derinių čempionatas „Wine+Dessert Latvia 2025”, kurį į kaimyninę šalį „eksportavo“ vilniškis „Vyno klubas“. Varžybų Lietuvoje ir Latvijoje nugalėtojų sąrašas tampa puikiu gastronominių kelionių gidu saldumynų mėgėjams.

13-a Latvijos restoranų tarptautinei komisijai pristatė išpuoselėtus vyno ir desertų derinius, geriausiu pripažintas Cesyje veikiančio restorano „Kest“ komandos derinys. Antrąją vietą užėmė „Barents“ iš Rygos komanda, trečiąją – „Michelin“ gido žvaigždute įvertinto restorano „Max Cekot Kitchen“ derinys.

„Tokio dalyvių entuziazmo nesitikėjome“, – VŽ sakė Latvijoje šį čempionatą inicijavęs Arūnas Starkus, vilniškio „Vyno klubo“ bendraturtis. Būtent jo sumanymu unikalus Vyno ir desertų derinių čempionatas Lietuvoje buvo pradėtas rengti 2010 m., jis įvyko Vilniaus šiuolaikinio meno centre surengtose „Vyno dienose“, jame tąsyk dalyvavo 12-a komandų.

52795
130817
52791