2020-06-27 19:00

Originalūs restoranų sprendimai: vakarienė miške, padavėjas – bitė

Restoranas „Nowhere“ Švedijoje. Oddbird.com nuotr.
Restoranas „Nowhere“ Švedijoje. Oddbird.com nuotr.
Daugelyje Europos valstybių karantinas baigiasi, gyvenimas grįžta į labiau įprastas vėžes. Restoranai veikia, bet pandemijos išgąsdinti svečiai nepuola į juos grįžti. Taigi šeimininkai ieško originalių sprendimų – kviečia vakarienės vienumoje vidury miško, pievos, ežero pakarštyje ar skraidina į dangų oro balionu.

Pavasarį per pasaulio žiniasklaidą nusirito pasakojimas apie švedų poros sumanymą atidaryti vienam žmogui skirtą restoraną pievos viduryje. „Bord for en“ (liet. Stalas vienam) restoranas Pietų Švedijos Ransaterio miestelyje veikia nuo gegužės vidurio. Jo šeimininkai Rasmusas Perssonas ir Linda Karlsson kasdien priima tik po vieną svečią. Šis pusryčiauja, pietauja ar vakarieniauja be jokio kontakto su kitu žmogumi. Maistas iš restoranėlio virtuvės svečią pasiekia iškylos krepšyje, pritvirtintame prie lyno, kuris sukasi aplink ratą.

Gegužę šeimininkai sakė, jog niekas, atidarydamas vieno stalo restoraną, neplanuoja užsidirbti. Todėl kainas restorane nustato svečiai, palikę už maistą tiek pinigų, kiek jiems pasirodo verta. Surinkti pinigai skiriami labdarai.

52795
130817
52791