Kviečia balsuoti ir sudaryti nacionalinį valgiaraštį

Publikuota: 2020-06-14
Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
svg svg
Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
 

Nacionalinė turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“ kviečia prisidėti sudarant nacionalinį valgiaraštį – skelbiamas balsavimas už geriausiai Lietuvos virtuvę pristatančius patiekalus.

Lietuviškos virtuvės žinovai pastebi, kad Lietuvos gastronominis įvaizdis yra įvairialypis. Vienose maitinimo įstaigose galima paragauti patiekalų iš bulvių ir kiaulienos, kitose – ruginės duonos, lietuviškų pieno produktų, susipažinti su bajoriška virtuve, kurioje dominuoja retesni ingredientai. „Keliauk Lietuvoje“ skelbia nusprendusi sudaryti „Nacionalinį meniu“ – pagrindinių patiekalų, kuriuos privalu paragauti Lietuvoje, sąrašą.

„Vieninga lietuviškos virtuvės koncepcija, kuria restoranai galėtų remtis sudarinėdami savo meniu, yra reikalinga. Šis projektas padės mums aiškiau komunikuoti užsienio turistams apie tai, kas esame. Kuo ryškesnė mūsų tapatybė ir vieningesnis požiūris, tuo paprasčiau pritraukti gastronomijos entuziastus“, – pranešime cituojama Evalda Šiškauskienė, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė.

Išrinks populiariausius

Pirmiausia „Nacionalinio meniu“ iniciatoriai Lietuvos gastronomijos ypatybes išanalizavo su ekspertais. Paskui vyko maitinimo įstaigų apklausa – šalies restoranai, užeigos ir kavinės dalijosi, kokius lietuviškos virtuvės patiekalus siūlo savo svečiams. Visi duomenys buvo susisteminti, išrinkti dažniausiai pasikartojantys užkandžiai, pagrindiniai patiekalai, sriubos, desertai ir gėrimai.

„Maisto tradicijos formuojasi ne tik restoranų virtuvėse, bet ir kasdieniame gyvenime. Todėl būtina atsižvelgti ne tik į ekspertines žinias, bet ir visuomenėje vyraujančias tendencijas. Šis projektas sėkmės gali susilaukti tik tada, jeigu jis atitiks mūsų pačių įsivaizdavimą apie tai, kokie patiekalai verti jame atsidurti“, – teigia Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė, „Keliauk Lietuvoje“ Produktų ir rinkodaros skyriaus vadovė.

Projekto autoriai nusprendė, kad gastronominė šalies tapatybė gali formuotis tik įvertinus pačias įvairiausias nuomones. Todėl į projektą buvo įtrauktos visos suinteresuotos šalys, o pats „Nacionalinis meniu“ yra laikomas bendru ekspertų, maitinimo įstaigų ir visuomenės produktu.

Nuo birželio 15 d. „Keliauk Lietuvoje“ šalies gyventojus kviečia balsuoti už patiekalus, kurie labiausiai asocijuojasi su lietuviškomis maisto tradicijomis. Apklausos dalyviai gali rinktis daugiausia 3 mėgstamiausius valgius 5 kategorijose: užkandžių, pagrindinių patiekalų, sriubų, desertų bei gėrimų. Į šias kategorijas įtraukti patiekalai, kuriuos kaip kulinarinį paveldą išskiria ekspertai arba dažniausiai savo klientams siūlo Lietuvos restoranai. Apklausa vyks tris savaites.

Remiantis apklausos rezultatais ir ekspertinėmis įžvalgomis „Keliauk Lietuvoje“ komanda sudarys „Nacionalinį meniu“ – trijų dienų kelionei po Lietuvą skirtą valgiaraštį. Jo tikslas – formuoti Lietuvos kaip gastronominėms kelionėms patrauklios šalies įvaizdį, pritraukti į šalį užsienio turistų paragauti populiariausių patiekalų.

Praėjusią savaitę „Keliauk Lietuvoje“ pristatė šaltibarščių žemėlapį, kuriame sužymėtos 31 maitinimo įstaiga šalyje, siūlanti savitas šaltibarščių variacijas.

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
Originalūs restoranų sprendimai: vakarienė miške, padavėjas – bitė Premium

Daugelyje Europos valstybių karantinas baigiasi, gyvenimas grįžta į labiau įprastas vėžes. Restoranai veikia,...

Laisvalaikis
2020.06.27
Nesėkmė – ne kontrolinis šūvis: „Vanilinis dangus“ įsitvirtinti Vilniuje bando vėl Premium

Prieš keletą metų, uždarę kavinę Vilniuje, uteniškiai Povilas ir Vaida Jankauskai su palengvėjimu atsiduso:...

Gazelė
2020.06.22
Kviečia balsuoti ir sudaryti nacionalinį valgiaraštį

Nacionalinė turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“ kviečia prisidėti sudarant nacionalinį valgiaraštį...

Laisvalaikis
2020.06.14

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Valdyti slapukus