2020-03-14 21:03

Geriausio Kauno restorano šefas: konkurencijos iš esmės nėra

Marius Paplauskas, restorano „Dia“ šefas: „Jei šįmet geriausiųjų sąraše išliktume ar net pakiltume – džiaugtumės, nes pasikeitė bene pusė komandos, tad bus įdomu pažiūrėti, kaip mums sekasi.“ Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Marius Paplauskas, restorano „Dia“ šefas: „Jei šįmet geriausiųjų sąraše išliktume ar net pakiltume – džiaugtumės, nes pasikeitė bene pusė komandos, tad bus įdomu pažiūrėti, kaip mums sekasi.“ Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Gero maisto akademijos sudaromame geriausių šalies restoranų 30-uke kauniškis „Dia“ pernai užėmė 12-ą vietą – tai aukščiausiai sąraše esantis Kauno restoranas. Jo virtuvei vadovaujantis Marius Paplauskas teigia, kad geriausiųjų sąrašai pirmiausia reikalingi lankytojams kaip gairės, padedančios išsirinkti. Pats jis vertinimo nesureikšmina ir sako Kaune pasigendantis rimtos konkurencijos.

„Dia“ geriausių šalies restoranų sąraše debiutavo 2016 m. 23-ioje vietoje. Po metų iš 30-uko iškrito ir grįžo pernai beveik tiesiai į dešimtuką.

„Mano nuomone, geriausiųjų sąrašas ne visada atspindi tai, kas vyksta pačiame restorane. Mes į sąrašą patekome, paskui iškritome, dabar vėl grįžome. Bet restorane per tuos metus nieko ypatingo nenutiko – ta pati koncepcija, maisto kokybė, virtuvės komanda“, – gūžteli pečiais M. Paplauskas.

52795
130817
52791