Vakarienė Helsinkyje: kur pasukti

Suomių virtuvės meistrai gerokai vėliau nei švedai ar danai prisijungė prie vadinamosios Šiaurės šalių virtuvės revoliucijos, kuri Kopenhagą ir Stokholmą beveik prieš dešimtmetį pavertė gastronomijos madas diktuojančiais miestais. Reikalai Suomijoje sparčiai juda į priekį, tad jei ketinate ten slidinėti ar žvejoti, planuojate kelionę į Laplandiją, verta bent vieną vakarą paskirti vakarienei Helsinkyje.
Kai prieš gerus 7 metus pirmą kartą atvykau į Helsinkį, čia veikė keli prašmatnūs restoranai ir galybė pigių greito maisto užeigų. Bet nebuvo nieko per vidurį, New York Times cituoja Barselonoje gimusį virtuvės meistrą Albertą Franchą Sunyerį, ...
Tapę VŽ premium prenumeratoriais
- Galėsite skaityti visus VŽ Premium, Verslo žinių laikraščio ir svarbiausius Financial Times straipsnius
- Darbo dienomis e. paštu gausite esminių aktualijų santrauką
- Gausite asmeniškai jums parinktas naujienas pagal jūsų nurodytas dominančias sritis
- Kokybiškam laisvalaikiui galėsite rinktis pažintinio žurnalo Verslo klasė turinį internete
- Klausytis Verslo žinių podkastų
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti