2019-03-22 20:00

M. Pravilonis įsiveržė į geriausių pasaulio someljė olimpą

„Kai pakliuvau į pusfinalį, ištiko šokas“, – sako Martynas Pravilonis, Pasaulio someljė čempionate užėmęs 4 vietą. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
„Kai pakliuvau į pusfinalį, ištiko šokas“, – sako Martynas Pravilonis, Pasaulio someljė čempionate užėmęs 4 vietą. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Kovo 11–15 d. Belgijoje, Antverpene, vykusiame XVI Pasaulio someljė čempionate (Best Sommelier of the World 2019) Lietuvos atstovo Martyno Pravilonio užimtą ketvirtąją vietą neperdedant galima prilyginti aukščiausiam apdovanojimui – jis tapo pirmuoju lietuviu, patekusiu į svarbiausių profesijos varžybų pusfinalį ir, negana to, liko vos per žingsnį iki finalo.

„Taip ir jaučiuosi, kaip laimėjęs aukso medalį, – sako p. Martynas, kai įsitaisome viešbučio „Grand Hotel Kempinski Vilnius“, kuriame jis dirba vyriausiuoju someljė, vestibiulyje. – Kai paskelbė, kad the fourth place goes to Lithuania, nežinojau, kur dėtis. Girdėjau, kad salės gale klykia visas mūsų stalas, latviai. Kojos drebėjo, ir dabar dar sunku tai suvirškinti.“

Kas treji metai vykstančiame čempionate, kurį rengia Tarptautinė someljė asociacija (Association de la Sommellerie Internationale, ASI), Lietuvos atstovas dalyvavo penktą kartą. Po du kartus jame varžėsi tituluoti someljė Arminas Darasevičius ir Narimantas Miežys, į pusfinalius nė vienas jų nepateko.

52795
130817
52791