2017-01-20 17:04

Virtuvės šefas D. Praspaliauskas paliko „Dublį“

2017 m. leidimo Šiaurės šalių restoranų „White Guide“ bendroje Baltijos šalių įskaitoje Deivydo Praspaliauskko vadovaujamas restoranas „Dublis“ užėmė 9-ąją vietą.
Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
2017 m. leidimo Šiaurės šalių restoranų „White Guide“ bendroje Baltijos šalių įskaitoje Deivydo Praspaliauskko vadovaujamas restoranas „Dublis“ užėmė 9-ąją vietą. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
„Virtuvės mitų griovėjai“ (VMG) užduoda retorinį klausimą: „Koks gali būti „Dublis“ be vieno geriausių virtuvės šefų Lietuvoje – Deivydo Praspaliausko?“.

Ir aptakus atsakymas: „Panašu, kad bandydami atsakyti į šį klausimą restorano savininkai kaip reikiant turės pasukti galvas. Užsisakyti degustacinės vakarienės, kurios kelrodė žvaigždė – Deivydas, jau nebeįmanoma“.

Deivydas Praspaliauskas, restorano ir braserijos „Dublis“ virtuvės meistras (dabar jau reikėtų sakyti – buvęs) ir vienas iš akcininkų, VŽ patvirtino, kad „palieka restoraną dėl skirtingų jo ir verslo partnerio nuomonių apie veiklos ateitį“. Šiuo metu, sakė p. Deivydas, jis „svarsto įvairias bendradarbiavimo galimybes ir tikisi daugiau informacijos apie konkrečius planus pateikti per ateinantį mėnesį“. Tada komentarų bus daugiau.

„Dublis“ nekomentuoja

Šykščių, tiksliau, beveik jokių komentarų VŽ iš „Dublio“ nesulaukė, tarsi virtuvės šefo išėjimas būtų griežčiausiai saugoma karinė paslaptis.

„Natūralus dalykas, jog žmonės nori savo gyvenime kažką keisti“, – VŽ paaiškino p. Nielsas (tai vardas, ne pavardė), galimai vienas iš UAB „Dublio grupė“ bendrasavininkų.

Apie kaitą UAB „Dublio grupė“ valdomose maitinimo įstagose buvo galima spėti praėjusių metų gruodį, kai cv.lt tarp naujų skelbimų vadovams buvo patalpinti du, pranešantys, jog šefo D. Praspaliausko restoranas ir braserija ieško vadovės ir rinkodaros vadovo (-ės).

Dukart čempionas

Dukart geriausiu Lietuvos virtuvės meistru išrinktas p. Praspaliauskas vardą susikūrė savo įsteigtu restoranu „Lauro lapas“, vėliau – „Bistro 1 Dublis“ bei kavine „Kepykla“ Vilniuje. 2015 m. rudenį virtuvės meistras žengė toliau, imdamasis vadovauti dviems įstaigoms – restoranui „Dublis“ ir „Dublis Bar&Kitchen“ braseriją Vilniuje, Trakų g., restauruotame XVIII a. pastatų komplekse „Grafų rezidencija“.

2016 m. paskelbtame pirmame geriausių Lietuvos restoranų sąraše p. Praspaliausko vadovaujamas „Dublis“ užėmė antrąją vietą.

2017 m. leidimo Šiaurės šalių restoranų „White Guide“ bendroje Baltijos šalių įskaitoje restoranas „Dublis“ užėmė 9-ąją vietą.

52795
130817
52791