„KG Group“ paukštienos gamybos apimtis augins 50%

Publikuota: 2019-07-01
Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.

Atsižvelgdama į didėjantį paukštienos produkcijos poreikį, įmonių grupė „KG Group“ planuoja didinti mėsos gamybos pajėgumus. Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynus valdančios grupės planuose – 2020–2021 metais įrengti naują paukštienos perdirbimo liniją.

„Atnaujiname seną gamybos infrastruktūrą, investuojame į naujus įrengimus, diegiame šiuolaikines technologijas. Stebime paukštienos vartojimo augimą tiek Lietuvoje, tiek ir užsienio rinkose. Be to, tikimės, jog visų Lietuvos atsakingų institucijų darbo dėka Lietuvai bus suteikta teisė eksportuoti paukštienos produkciją į Kiniją, Pietų Korėją, Pietų Afrikos Respubliką ir Kanadą. Prognozuojama, kad paukštienos poreikis tik didės“, – bendrovės išplatintame pranešime sako Darius Gudačiauskas, „KG Group“ paukštininkystės verslo vykdomasis direktorius.

Šiuo metu didžiąją dalį – 80% – broilerių, reikalingų produkcijos gamybai, Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynai užaugina nuosavose paukštidėse. Likusią dalį superka iš Lietuvos ūkininkų.

„Broilerių kiekis didės, kadangi patys esame numatę paukštidžių plėtrą, taip pat daugėja ūkininkų, kurie augina broilerius ir nori juos perdirbti mūsų gamyklose. Reikalingi didesni broilerių perdirbimo pajėgumai, todėl 2020–2021 metais planuojame įrengti naują mėsos perdirbimo liniją“, – pasakoja D. Gudačiauskas. 

Mėsos perdirbimo liniją planuojama įrengti Vilniaus rajone, Rudaminoje, esančioje AB „Vilniaus paukštynas“ teritorijoje. Nauja skerdimo, išpjaustymo ir pakavimo linija leis per valandą perdirbti 2,5 karto daugiau paukštienos produkcijos. Įmonių grupė skaičiuoja, kad bendrai Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynų pajėgumai maksimaliai padidės nuo 46 mln. iki 70 mln. broilerių per metus – 52%.

Bendrovės pranešime rašoma, kad nauja perdirbimo įranga bus ne tik efektyvesnė, bet ir labiau tausojanti aplinką. Numatyta įgyvendinti biosaugos priemones, kurios leis kontroliuoti ir mažinti aplinkos taršą. Planuojama, kad paukštienos perdirbimui bus sunaudojama mažiau vandens, bus suvaldyta oro taršos rizika.

Bendros investicijos į mėsos perdirbimo linijos įrengimą gali siekti 20 mln. Eur. Planuojama sukurti iki 300 naujų darbo vietų.

2018 metais „KG Group“ valdomų Vilniaus ir Kaišiadorių pardavimo pajamos siekė 209,7 mln. Eur, iš jų eksporto pajamos sudaro 108,5 mln. Eur.

„KG Group“ sudaro „Kauno Grūdai“, Kaišiadorių ir Vilniaus paukštynai bei dukterinės kompanijos. Grupės įmonėse dirba per 3.500 darbuotojų.

Gauk nemokamą VERSLO naujienlaiškį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau