Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
2021-08-15 19:16

Zarasuose jau pradėtas gaminti lietuviškas viskis

Gintaras Sinkus, MB „Lietungė“, dirbančios su prekės ženklu „Gintaro Sino“, įkūrėjas, direktorius: „Mano tikslas –  pagaminti vieno grūdo viskį, pačių išdistiliuotą ir brandintą ąžuolinėse statinėse po mėlynių vyno.“ Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Gintaras Sinkus, MB „Lietungė“, dirbančios su prekės ženklu „Gintaro Sino“, įkūrėjas, direktorius: „Mano tikslas – pagaminti vieno grūdo viskį, pačių išdistiliuotą ir brandintą ąžuolinėse statinėse po mėlynių vyno.“ Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Vyndarys Gintaras Sinkus prieš 5 metus pradėjo gaminti ir stipriuosius gėrimus. Kai kurių jų jau galima rasti parduotuvių lentynose, tačiau didžiausiu iššūkiu verslininkas įvardija lietuviško viskio gamybą.

Kai VŽ prieš 5 metus lankėsi pas Zarasų vyndarį Gintarą Sinkų, MB „Lietungė“, dirbančios su prekės ženklu „Gintaro Sino“, vadovą, tuomet jis sakė, kad vynų gamyba yra labiau hobis, nes pagrindinius pinigus uždirba iš kito verslo. Tačiau dabar padėtis pasikeitė.

„Hobis tai ar verslas? – perklausia pašnekovas. – Taip, man tai patinka, aš tuo sergu. Kadangi kito hobio neturiu, tai galima pavadinti ir taip. Tačiau savo kitam verslui – plastiko gamybos įmonei – vadovauti perleidau sūnui, o pats koncentruojuosi gamindamas gėrimus. Taigi, sakyčiau, kad gėrimų gamyba jau yra pagrindinis mano verslas.“

52795
130817
52791