Restoranuose patiekalų reikės laukti ilgiau: padavėjai tampa deficitu

Viena bėda įprastai nevaikšto: tokioje padėtyje dabar atsidūrė maitinimo įstaigų – ypač didmiesčių – savininkai. Po 5 mėnesių uždarymo arba leidimo maistą ruošti tik išsinešti, jau šią savaitę pagaliau vėl bus galima priimti svečius. Tiesa, kol kas tik tiems, kas turi terasas ar staliukus gali susistatyti lauke. O tarp šių turi būti nemažas atstumas. Be to, prie vieno stalo gali sėdėti tik du lankytojai, jei jie ne vieno namų ūkio nariai.
Todėl kai kurie restoranai, nors ir galėtų pradėti veikti jau šią savaitę, sako neskubėsiantys atsidaryti, nes sąnaudos būtų didesnės nei pajamos. Karantinų nustekentam verslui bet koks papildomas nuostolis gali būti pražūtingas.
Žinios, vertos jūsų laiko
- Esminių naujienų santrauka kasdien
- Podkastai - patogu keliaujant, sportuojant ar tiesiog norint išnaudoti laiką produktyviau
- Manopinigai.lt - praktiški patarimai apie investavimą, realūs dienoraščiai