Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
2021-04-21 08:45

Restoranuose patiekalų reikės laukti ilgiau: padavėjai tampa deficitu

Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Dar tik besiruošiantys atverti duris maitinimo įstaigų savininkai jau susiduria su nauja problema: trūksta personalo, ypač padavėjų. Tikėtina, kad norint jų prisikviesti, teks mokėti didesnę algą, o padavėjų pakankamai neradus, gali užtrukti ilgiau, kol svečiai bus aptarnauti.

Viena bėda įprastai nevaikšto: tokioje padėtyje dabar atsidūrė maitinimo įstaigų – ypač didmiesčių – savininkai. Po 5 mėnesių uždarymo arba leidimo maistą ruošti tik išsinešti, jau šią savaitę pagaliau vėl bus galima priimti svečius. Tiesa, kol kas tik tiems, kas turi terasas ar staliukus gali susistatyti lauke. O tarp šių turi būti nemažas atstumas. Be to, prie vieno stalo gali sėdėti tik du lankytojai, jei jie ne vieno namų ūkio nariai.

Todėl kai kurie restoranai, nors ir galėtų pradėti veikti jau šią savaitę, sako neskubėsiantys atsidaryti, nes sąnaudos būtų didesnės nei pajamos. Karantinų nustekentam verslui bet koks papildomas nuostolis gali būti pražūtingas.

52795
130817
52791