Restoranuose patiekalų reikės laukti ilgiau: padavėjai tampa deficitu

Dar tik besiruošiantys atverti duris maitinimo įstaigų savininkai jau susiduria su nauja problema: trūksta personalo, ypač padavėjų. Tikėtina, kad norint jų prisikviesti, teks mokėti didesnę algą, o padavėjų pakankamai neradus, gali užtrukti ilgiau, kol svečiai bus aptarnauti.
Viena bėda įprastai nevaikšto: tokioje padėtyje dabar atsidūrė maitinimo įstaigų ypač didmiesčių savininkai. Po 5 mėnesių uždarymo arba leidimo maistą ruošti tik išsinešti, jau šią savaitę pagaliau vėl bus galima priimti svečius. Tiesa, kol kas t ...
Tapę VŽ premium prenumeratoriais
- Galėsite skaityti visus VŽ Premium, Verslo žinių laikraščio ir svarbiausius Financial Times straipsnius
- Darbo dienomis e. paštu gausite esminių aktualijų santrauką
- Gausite asmeniškai jums parinktas naujienas pagal jūsų nurodytas dominančias sritis
- Kokybiškam laisvalaikiui galėsite rinktis pažintinio žurnalo Verslo klasė turinį internete
- Klausytis Verslo žinių podkastų
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti