2018-09-19 21:31

Verslas išaugo iš pilnų lagaminų lauktuvių

Simas ir Neringa Lietuvininkai savo graikiškų produktų parduotuvėlei pasirinko Vilniaus Halės turgavietę dėl patrauklios kainos ir didelių žmonių srautų. 
Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Simas ir Neringa Lietuvininkai savo graikiškų produktų parduotuvėlei pasirinko Vilniaus Halės turgavietę dėl patrauklios kainos ir didelių žmonių srautų. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
2.000 Eur – tiek siekė Vilniaus Halės turgavietėje įkurtos graikiškų produktų parduotuvės pirmosios savaitės apyvarta. Ne vienus metus verslo idėją brandinę Neringa ir Simas Lietuvininkai įsitikinę, kad nepraras klientų susidomėjimo, už kiekvieno produkto – graikiško sūrio, alyvuogių aliejaus, vaisių ar pačios p. Neringos ruošiamų pagardų – kokybę gali garantuoti, nes atidžiai renkasi tiekėjus, nuolat mokosi ir tobulina receptūrą.

Parduotuvėlė turgavietėje – toli gražu ne pirmasis Lietuvininkų verslo žingsnis, veikiau tai yra logiška p. Neringos veiklos tąsa. Prieš penkerius metus moteris nutekėjo į Graikiją, su vyru įsikūrė Leukadėje. Ten ji susižavėjo, tiksliau, kaip pati sako, įsimylėjo vietos maistą. Tad grįždama į Lietuvą sūnui Simui, giminaičiams ir draugams tempdavo pilnus lagaminus graikiškų skanėstų. Pirmieji užsakymai pradėjo plaukti iš lauktuvėmis patenkintų artimųjų.

Patikrino paklausą

„Atsivežiau lagamine 20 litrų aliejaus ir savo rankomis rinktų laurų lapų. Kai iš manęs pirkdavo aliejų, dovanodavau laurų lapus. Vėliau laurų lapai pasidarė populiaresni už aliejų. Paskui atvežiau paragauti kelių rūšių sūrių. Visiems irgi labai patiko, ir kitą kartą važiavau jau su trimis lagaminais“, – pačią pradžią prisimena p. Neringa. Jos žodžiais, uždarbis tuomet buvo minimalus, bet svarbiau buvo procesas.

52795
130817
52791