Geriausio Lietuvos virėjo titulas – I. Damanskui
„Geriausiu Lietuvos jaunuoju virėju 2022“ pripažintas Paulius Lenkšas, kuriam atiteko maisto produktų bei delikatesų eksperto „Reaton“ apdovanojimas.
Šiemet šie konkursai sugrįžo po 4 m. pertraukos.
„Nesvarbu, ar konkursas vyksta šalies ar tarptautiniu mastu, jo dalyviams visų pirma – tai kova su savo vidiniu „aš“ bei laiku. Dalyvaujant tokiuose konkursuose, atrodo, tiek daug norėtum padaryti, tačiau sekundės nenumaldomai lekia artėdamos link lemtingo patiekalo pateikimo, kuomet viskas, ką žinai, moki ir gali, sugula į lėkštę. Skonis, spalvos, formos, kvapas, inovacijos, technikos – tai tik keli vertinimo kriterijai, kurie lemia, kas taps geriausiu šefu“, – išplatintame pranešime teigia „WorldChefs“ sertifikuotas teisėjas Jaroslav Orševski.
Į konkurso „Geriausias Lietuvos Virėjas 2022“ finalą pateko šeši virtuvės šefai: Ignas Damanskas („Original Coffee”), Erikas Janerikas („EGO SPA“), Gediminas Kniūkšta (restoranas „Lavender inn“), Edgaras Rutkauskas, Andrius Vasilenka (restoranas „Siesta)ir Ernestas Žitkauskas (restoranas „Amandus“).
Konkurse„Geriausias Lietuvos virėjas 2022” dalyvavę meistrai komisijos verdiktui turėjo pateikti veganišką karštą užkandį, karštąjį patiekalą, būtinai panaudojant triušienos sudėtines dalis bei demonstruojant įvairias mėsos ruošimo technologijas bei desertą, kuriam būtinai turėjo būti panaudotos slyvos, marcipanas ir paruoštas šokoladinis papuošimas.
Konkurse „Geriausias Lietuvos Jaunasis virėjas 2022” varžėsi Airidas Bubelis (restoranas „Arrivée“), Teresė Kvašytė (restoranas „Ertlio namas“), Paulius Lenkšas (restoranas „Amandus“), Gertis Liutkevičius („Juoda druska“), Lilija Putilovaitė (Šv. Ignaco Lojolos kolegija), Rokas Ragauskas.
Konkurso dalyvių patiekalus vertino sertifikuoti teisėjai iš Danijos, Estijos, Latvijos, Švedijos, priklausantys pasaulio virtuvės šefų asociacijai („WorldChefs“ – The World's Association of Chefs Societies).