Alyvuogių aliejaus paklausa pakurstė agrarinę mafiją
Homeras jį vadino skystuoju auksu. Hipokratui jis buvo „didysis gydytojas“. Mes aliejų naudojame virtuvėje, ypač tie, kurie išpažįsta vadinamąją Viduržemio jūros mitybą. Ir jis vėl tampa prabanga.
Gal ne visai prabanga, bet vis tiek: keliose Vilniaus vietose, kur kartais tenka nusipirkti aliejaus, ekspromtu atlikus tyrimą, rezultatai tokie: Vilniaus Halės turguje iš Graikijos vežamo pilstomo aliejaus butelis (0,75 l) pabrango maždaug 4,5 Eur, Kalvarijų turguje – apie 4 Eur. Pardavėjai skėsčioja rankomis ir sako, jog stengdamiesi nenugąsdinti nuolatinių pirkėjų, kol kas kainą „kelia saikingai“.
Žinios, vertos jūsų laiko
- Esminių naujienų santrauka kasdien
- Podkastai - patogu keliaujant, sportuojant ar tiesiog norint išnaudoti laiką produktyviau
- Manopinigai.lt - praktiški patarimai apie investavimą, realūs dienoraščiai