Po karantino Kopenhagos „Noma“ grįžta kaip mėsainių ir vyno baras

Restorano „Instagram“ paskyroje pranešama, jog nuo gegužės 21 d. „Noma“ vėl laukia svečių. Bet kol kas vienas geriausių pasaulio restoranų (geriausiu pasaulyje prestižiniuose „St Pellegrino“ apdovanojimuose jis buvo paskelbtas 2010, 2011, 2012 ir 2014 m.) svečiams siūlys ne ekstravagantiškas 20 patiekalų degustacines vakarienes, bet dviejų rūšių mėsainius ir vyno.
„Jokių išankstinių rezervacijų, tiesiog užšokit“,- rašoma restorano paskyroje. Pietauti bus siūloma restorano sode.
Rene Redzepi, restorano bendrasavininko ir virtuvės meistro, žodžiais, didžiulei komandai reikia laiko grįžti į virtuvę, apšilti ir įsibėgėti, kad galėtų atsidaryti senasis, visiems eksperimentais žinomas „Noma“.
Laikinoji restorano versija veiks nuo nuo ketvirtadienio iki sekmadienio, nuo pietų iki 21 val. Patiekalus svečiai galės rinktis iš mėsainio su sūriu ir vegetariško mėsainio. Galima nuspėti, jog „Noma“ mėsainiai nebus įprasti: meistras ir komanda skelbia ruošiantys šiek tiek „stebuklų iš restorano fermentacijos rūsio“.
Kaip ilgai veiks laikinasis restoranas, neskelbiama. Iki pandemijos degustacines vakarienes „Noma“ restorane reikėdavo rezervuoti mėnesius į priekį. Karantino metu restoranas būsimiems svečiams siūlė įsigyti išankstinio apmokėjimo kuponus, kurie leis vakarienę restorane rezervuoti anksčiau nei apie atnaujintas rezervacijas bus pranešta oficialiai.