Po karantino Kopenhagos „Noma“ grįžta kaip mėsainių ir vyno baras

Publikuota: 2020-05-20
Rene Redzepi, „Noma“ bendrasavininkas ir virtuvės meistras. Robin Van Lonkhuijsen (AFP/„Scanpix“) nuotr.
svg svg
Rene Redzepi, „Noma“ bendrasavininkas ir virtuvės meistras. Robin Van Lonkhuijsen (AFP/„Scanpix“) nuotr.
 

Vienas geriausių pasaulio restoranų „Noma“ Kopenhagoje priėmė originalų sprendimą – lengvėjant karantino sąlygoms Danijoje jie nusprendė veiklą atnaujinti kaip laikinas vyno ir mėsainių baras.

Restorano „Instagram“ paskyroje pranešama, jog nuo gegužės 21 d. „Noma“ vėl laukia svečių. Bet kol kas vienas geriausių pasaulio restoranų (geriausiu pasaulyje prestižiniuose „St Pellegrino“ apdovanojimuose jis buvo paskelbtas 2010, 2011, 2012 ir 2014 m.) svečiams siūlys ne ekstravagantiškas 20 patiekalų degustacines vakarienes, bet dviejų rūšių mėsainius ir vyno.

„Jokių išankstinių rezervacijų, tiesiog užšokit“,- rašoma restorano paskyroje. Pietauti bus siūloma restorano sode.

Rene Redzepi, restorano bendrasavininko ir virtuvės meistro, žodžiais, didžiulei komandai reikia laiko grįžti į virtuvę, apšilti ir įsibėgėti, kad galėtų atsidaryti senasis, visiems eksperimentais žinomas „Noma“.

Laikinoji restorano versija veiks nuo nuo ketvirtadienio iki sekmadienio, nuo pietų iki 21 val. Patiekalus svečiai galės rinktis iš mėsainio su sūriu ir vegetariško mėsainio. Galima nuspėti, jog „Noma“ mėsainiai nebus įprasti: meistras ir komanda skelbia ruošiantys šiek tiek „stebuklų iš restorano fermentacijos rūsio“.

Kaip ilgai veiks laikinasis restoranas, neskelbiama. Iki pandemijos degustacines vakarienes „Noma“ restorane reikėdavo rezervuoti mėnesius į priekį. Karantino metu restoranas būsimiems svečiams siūlė įsigyti išankstinio apmokėjimo kuponus, kurie leis vakarienę restorane rezervuoti anksčiau nei apie atnaujintas rezervacijas bus pranešta oficialiai.

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
Vyno verslas: ir nuosmukio prognozės, ir šviesioji „koronos“ pusė Premium

Skambant neramioms ekonominėms prognozėms, apie savo ateitį svarsto ir vyno industrija. Rinkos stebėtojai...

Laisvalaikis
2020.05.26
Smulkmenos, kurios keičia patiekalų skonį Premium

Louise Kennedy, bemaž 30 metų vadovavusi restoranų virtuvėms įvairiose pasaulio šalyse, o šiuo metu...

Laisvalaikis
2020.05.24
Trijų barų Vilniuje įkūrėjas: valstybės pagalba verslui – beveik nulis Premium 8

Girdėdamas apie vis naujas pagalbos priemones verslui, sostinės verslininkas Valentas Vaškevičius į jas jau...

Gazelė
2020.05.22
„Valgomasis“: korona privertė sustoti ir išėjo į gerą

Agnė Alenovič ir Jurijus Radzevičius, Vilniuje veikiančio restoranėlio „Valgomasis“ šeimininkai, yra iš tų,...

Laisvalaikis
2020.05.21
Po karantino Kopenhagos „Noma“ grįžta kaip mėsainių ir vyno baras

Vienas geriausių pasaulio restoranų „Noma“ Kopenhagoje priėmė originalų sprendimą – lengvėjant karantino...

Laisvalaikis
2020.05.20
Viskio aukcionuose dominuoja japoniški gėrimai Premium 1

Prieš kelias dienas pasibaigė „Sotheby‘s“ internetinis retų viskių aukcionas. Nors visi pasiūlyti gėrimai...

Laisvalaikis
2020.05.17
Vyndariai siekia sunaikinti milijardą butelių vyno Premium

Europa paskęs prasto vyno pertekliuje, jei Europos Są­­­­jun­ga (ES) nefinansuos dau­­giau nei milijardo...

Laisvalaikis
2020.05.14
Turtingi amerikiečiai į savo virtuves kviečiasi restoranų šefus Premium

Karantinui uždarius Niujorko, kaip ir viso pasaulio, restoranus, patyrusius šefus į savo namų virtuves...

Laisvalaikis
2020.05.10
„Beyond Meat“ mažina kainas ir tikisi, kad pandemija privilios naujų vartotojų

Augalinės mėsos alternatyvas siūlanti „Beyond Meat“ tikisi, kad pasaulyje siaučianti koronaviruso pandemija...

Pramonė
2020.05.10

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Valdyti slapukus