2019-12-08 19:00

Jaunieji virtuvės meistrai: pripažinimą reiškia ne tik „Michelin“ žvaigždė

„Visada noriu pagaminti paprastai, bet kai pradedu, viskas gaunasi ne taip ir paprasta“, – kalba E. Janerikas, Birštono „Vytautas Mineral SPA“ restorano virėjas. LVVKA nuotr.
„Visada noriu pagaminti paprastai, bet kai pradedu, viskas gaunasi ne taip ir paprasta“, – kalba E. Janerikas, Birštono „Vytautas Mineral SPA“ restorano virėjas. LVVKA nuotr.
Nebegalime skųstis, kad Lietuvoje stinga tikrai gerų restoranų ar turime vos kelis kūrybingus virtuvės meistrus, – garsių vardų netrūksta ir jie dirba ne tik sostinėje. Sykiu galime džiaugtis augančia nauja profesionalų karta. Vieni jų – jauni ir tarptautinius apdovanojimus jau pelnę Erikas Janerikas ir Rokas Ragauskas – VŽ sako, kad šefais vadintis dar nedrįsta, bet džiaugiasi, jog virėjo profesija sulaukia vis daugiau dėmesio ir pagarbos.

VŽ rašė, kad spalio pabaigoje iš Kinijoje vykusio tarptautinio jaunųjų virtuvės meistrų iki 25-erių metų čempionato „International Young Chefs Challenge“

R. Ragauskas ir E. Janerikas parsivežė sidabro medalius komandinėje rungtyje, o individualiose varžybose E. Janerikas pelnė bronzą. Džedziango provincijos Ningbo mieste varžėsi jaunimas iš daugiau nei 20-ies pasaulio šalių. Vaikinai sako, kad kvietimo dalyvauti tarptautiniame konkurse sulaukė iš Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LVVKA). Patyrę šefai kelerius metus stebėjo jaunų profesionalų darbus, jų pasirodymus nacionaliniuose konkursuose ir atstovauti šaliai pakvietė aktyviausius, geriausius.

52795
130817
52791