Lietuvių virtuvės meistrai iš Kinijos parsivežė sidabrą

Publikuota: 2019-10-28
Lietuvių komanda (iš kairės): Tomas Rimydis, Erikas Janerikas, Rokas Ragauskas, Jaroslavas Orševskis. LVVKA nuotr.
Lietuvių komanda (iš kairės): Tomas Rimydis, Erikas Janerikas, Rokas Ragauskas, Jaroslavas Orševskis. LVVKA nuotr.
 

Savaitgalį Kinijoje vykusiame tarptautiniame jaunųjų virtuvės meistrų čempionate „International Young Chefs Challenge“ lietuviai Erikas Janerikas ir Rokas Ragauskas iškovojo sidabro medalius komandinėje rungtyje, o individualiose varžybose E. Janerikas pelnė bronzą.

Džedziango provincijos Ningbo mieste varžėsi jaunieji meistrai iki 25-erių iš daugiau nei 20 pasaulio šalių. Anot Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LVVKA) pranešimo, E. Janerikas ir R. Ragauskas sidabrą pelnė komandinėje rungtyje „Two to Tango Teams“ už šaltą jūros gėrybių užkandį bei pagrindinį patiekalą iš antienos. Komandinė rungtis vyko vadinamosios karštosios virtuvės principu – per valandą šefai privalėjo pagaminti po tris porcijas užkandžio ir pagrindinio patiekalo.

„Varžybų taisyklės numato, jog komandinėje rungtyje gaminama iš mėsos ir žuvies, o kitus produktus renkamės patys. Atsižvelgdamas į tai, jog kartu gaminsime paukštienos patiekalą, individualiai rungčiai pasirinkau žuvį – mėgstu iš jos gaminti, o kai gali dirbti su labai geros kokybės produktais, tuomet ir darbas įdomus, ir lengviau kurti“, – prieš išvykdamas į konkursą sakė E. Janerikas.

Jaunuosius virtuvės meistrus Kinijoje vertino Pasaulinės šefų asociacijos „WorldChefs“ teisėjai. Svarbiausi kriterijai buvo skonis, tikslus ir profesionalus paruošimas, pateikimas ir jo novatoriškumas, darbo vietos švara bei tvarka.

Ne pirmas kartas

Jaunųjų virtuvės meistrų laimėjimas Kinijoje nėra didelis netikėtumas. 2018 m. E. Janerikas laimėjo II vietą „Geriausio Lietuvos jaunojo virėjo“ rinkimuose, 2016 m. pelnė geriausio jaunojo virėjo titulą „Baltic Culinary Heritage“ konkurse. R. Ragauskas pernai buvo pirmas mokinių meistriškumo konkurse-atrankoje į „EuroSkills 2020“.

R. Ragauskas dirba Palangos restorane „Restoranas 4“. E. Janerikas darbavosi Vilniaus restorane „Ertlio namas“, bet kelis pastaruosius mėnesius visą savo laiką skyrė ruoštis ne tik šioms, bet ir būsimoms kulinarų varžyboms. „Ertlio namas“ 2019 m. 30-ies geriausių šalies restoranų sąraše yra devintas. 

Lietuvos šefų dvejetui ruoštis varžyboms Kinijoje padėjo „WorldChefs“ asocijuoti šefai, tarptautinių konkursų dalyviai ir prizininkai Jaroslavas Orševski, LVVKA prezidentas, ir Tomas Rimydis, LVVKA Tarybos narys.

Tarptautinis jaunųjų šefų konkursas „International Young Chefs Challenge“ vyko pirmą kartą.

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
Vyno ir desertų čempionatas: už laimėtojų nugaros – geriausi latvių ir estų restoranai

Lapkričio 18 d. Vilniuje vykusio 10-ojo atvirojo Vyno ir desertų derinių čempionato pirmąsias vietas užėmė...

Laisvalaikis
2019.11.19
 Vakarienė Helsinkyje: kur pasukti Premium

Suomių virtuvės meistrai gerokai vėliau nei švedai ar danai prisijungė prie vadinamosios Šiaurės šalių...

Laisvalaikis
2019.11.17
Šveicarai ir toliau kaups kavos atsargas karui

Šveicarai nebūtų šveicarai, jei nepasirengtų bet kuriam gyvenimo atvejui. Tai šalis, kurioje kiekviena šeima...

Laisvalaikis
2019.11.16
„Jau pilnametis“: taujėniškio plėtros greitis – du restoranai per sezoną Premium

Atidaryti du naujus restoranus per keturis mėnesius – ambicingas uždavinys net maitinimo sektoriaus...

Gazelė
2019.11.14
Ką daryti, kai stresas tampa pagrindiniu patiekalu Premium

Visi žinome, kad stresas kenkia svei­katai, bet ne mažiau kenksmingi gali būti ir būdai, kaip su juo...

Laisvalaikis
2019.11.11
Maisto ir gėrimų paroda BAF: degustacijos, diskusijos, meno instaliacijos

Lapkričio 8 ir 9 d. Vilniuje, parodų centre „Litexpo“, tęsiasi Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF. Čia...

Paslaugos
2019.11.08
Rūkyti Neringos karšiai – Seimo rankose

Neringiškiai sujudo: jeigu nebus pakeisti įstatymai ar priimtos jų pataisos, kyla grėsmė išnykti pamario...

Laisvalaikis
2019.11.05
Vynas metus bus brandinamas kosmose

12 butelių puikaus prancūziško bordo metus bus brandinami Tarptautinėje kosmoso stotyje (International Space...

Laisvalaikis
2019.11.05
Gastronomijos savaitė kviečia į gurmaniškas ekskursijas 

Lapkričio 4–10 d. Lietuvoje skelbiama Gastronomijos savaitė. Jos metu gero maisto gerbėjai kviečiami iš...

Laisvalaikis
2019.11.02
Interneto naudotojai jau dešimtmetį stebi „McDonald‘s“ mėsainio irimo procesą

Praėjus dešimtmečiui po to, kai Islandijoje buvo uždarytas paskutinis „McDonald‘s“ restoranas, tūkstančiai...

Laisvalaikis
2019.11.01

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau