Lietuvių virtuvės meistrai iš Kinijos parsivežė sidabrą

Savaitgalį Kinijoje vykusiame tarptautiniame jaunųjų virtuvės meistrų čempionate International Young Chefs Challenge lietuviai Erikas Janerikas ir Rokas Ragauskas iškovojo sidabro medalius komandinėje rungtyje, o individualiose varžybose E. Janerikas pelnė bronzą.
Džedziango provincijos Ningbo mieste varžėsi jaunieji meistrai iki 25-erių iš daugiau nei 20 pasaulio šalių. Anot Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LVVKA) pranešimo, E. Janerikas ir R. Ragauskas sidabrą pelnė komandinėje rungtyje Two to Tango Teams už šaltą jūros gėrybių užkandį bei pagrindinį patiekalą iš antienos. Komandinė rungtis vyko vadinamosios karštosios virtuvės principu per valandą šefai privalėjo pagaminti po tris porcijas užkandžio ir pagrindinio patiekalo.
Varžybų taisyklės numato, jog komandinėje rungtyje gaminama iš mėsos ir žuvies, o kitus produktus renkamės patys. Atsižvelgdamas į tai, jog kartu gaminsime paukštienos patiekalą, individualiai rungčiai pasirinkau žuvį mėgstu iš jos gaminti, o kai gali dirbti su labai geros kokybės produktais, tuomet ir darbas įdomus, ir lengviau kurti, prieš išvykdamas į konkursą sakė E. Janerikas.
Jaunuosius virtuvės meistrus Kinijoje vertino Pasaulinės šefų asociacijos WorldChefs teisėjai. Svarbiausi kriterijai buvo skonis, tikslus ir profesionalus paruošimas, pateikimas ir jo novatoriškumas, darbo vietos švara bei tvarka.
Ne pirmas kartas
Jaunųjų virtuvės meistrų laimėjimas Kinijoje nėra didelis netikėtumas. 2018 m. E. Janerikas laimėjo II vietą Geriausio Lietuvos jaunojo virėjo rinkimuose, 2016 m. pelnė geriausio jaunojo virėjo titulą Baltic Culinary Heritage konkurse. R. Ragauskas pernai buvo pirmas mokinių meistriškumo konkurse-atrankoje į EuroSkills 2020.
R. Ragauskas dirba Palangos restorane Restoranas 4. E. Janerikas darbavosi Vilniaus restorane Ertlio namas, bet kelis pastaruosius mėnesius visą savo laiką skyrė ruoštis ne tik šioms, bet ir būsimoms kulinarų varžyboms. Ertlio namas 2019 m. 30-ies geriausių šalies restoranų sąraše yra devintas.
Lietuvos šefų dvejetui ruoštis varžyboms Kinijoje padėjo WorldChefs asocijuoti šefai, tarptautinių konkursų dalyviai ir prizininkai Jaroslavas Orševski, LVVKA prezidentas, ir Tomas Rimydis, LVVKA Tarybos narys.
Tarptautinis jaunųjų šefų konkursas International Young Chefs Challenge vyko pirmą kartą.
Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos Verslo žiniose, Sodros, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti