Lietuvių virtuvės meistrai iš Kinijos parsivežė sidabrą

Publikuota: 2019-10-28
Lietuvių komanda (iš kairės): Tomas Rimydis, Erikas Janerikas, Rokas Ragauskas, Jaroslavas Orševskis. LVVKA nuotr.
svg svg
Lietuvių komanda (iš kairės): Tomas Rimydis, Erikas Janerikas, Rokas Ragauskas, Jaroslavas Orševskis. LVVKA nuotr.
 

Savaitgalį Kinijoje vykusiame tarptautiniame jaunųjų virtuvės meistrų čempionate „International Young Chefs Challenge“ lietuviai Erikas Janerikas ir Rokas Ragauskas iškovojo sidabro medalius komandinėje rungtyje, o individualiose varžybose E. Janerikas pelnė bronzą.

Džedziango provincijos Ningbo mieste varžėsi jaunieji meistrai iki 25-erių iš daugiau nei 20 pasaulio šalių. Anot Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LVVKA) pranešimo, E. Janerikas ir R. Ragauskas sidabrą pelnė komandinėje rungtyje „Two to Tango Teams“ už šaltą jūros gėrybių užkandį bei pagrindinį patiekalą iš antienos. Komandinė rungtis vyko vadinamosios karštosios virtuvės principu – per valandą šefai privalėjo pagaminti po tris porcijas užkandžio ir pagrindinio patiekalo.

„Varžybų taisyklės numato, jog komandinėje rungtyje gaminama iš mėsos ir žuvies, o kitus produktus renkamės patys. Atsižvelgdamas į tai, jog kartu gaminsime paukštienos patiekalą, individualiai rungčiai pasirinkau žuvį – mėgstu iš jos gaminti, o kai gali dirbti su labai geros kokybės produktais, tuomet ir darbas įdomus, ir lengviau kurti“, – prieš išvykdamas į konkursą sakė E. Janerikas.

Jaunuosius virtuvės meistrus Kinijoje vertino Pasaulinės šefų asociacijos „WorldChefs“ teisėjai. Svarbiausi kriterijai buvo skonis, tikslus ir profesionalus paruošimas, pateikimas ir jo novatoriškumas, darbo vietos švara bei tvarka.

Nemokami naujienlaiškiai į savo el. pašto dėžutę:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

Ne pirmas kartas

Jaunųjų virtuvės meistrų laimėjimas Kinijoje nėra didelis netikėtumas. 2018 m. E. Janerikas laimėjo II vietą „Geriausio Lietuvos jaunojo virėjo“ rinkimuose, 2016 m. pelnė geriausio jaunojo virėjo titulą „Baltic Culinary Heritage“ konkurse. R. Ragauskas pernai buvo pirmas mokinių meistriškumo konkurse-atrankoje į „EuroSkills 2020“.

R. Ragauskas dirba Palangos restorane „Restoranas 4“. E. Janerikas darbavosi Vilniaus restorane „Ertlio namas“, bet kelis pastaruosius mėnesius visą savo laiką skyrė ruoštis ne tik šioms, bet ir būsimoms kulinarų varžyboms. „Ertlio namas“ 2019 m. 30-ies geriausių šalies restoranų sąraše yra devintas. 

Lietuvos šefų dvejetui ruoštis varžyboms Kinijoje padėjo „WorldChefs“ asocijuoti šefai, tarptautinių konkursų dalyviai ir prizininkai Jaroslavas Orševski, LVVKA prezidentas, ir Tomas Rimydis, LVVKA Tarybos narys.

Tarptautinis jaunųjų šefų konkursas „International Young Chefs Challenge“ vyko pirmą kartą.

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.

Norite pasiūlyti temą, turite pastabų, pasiūlymų ar klausimų? Parašykite „Verslo žinių“ redaktoriams.

Jei norite suteikti konfidencialios informacijos, rašykite vyr. redaktoriui rolandas.barysas@verslozinios.lt

Prestižinis „Concours Mondiale de Bruxelles“ skelbia nugalėtojus Premium

Prestižinis „Concours Mondial de Bruxelles“ (CMB) paskelbė 2022 m. raudonojo ir baltojo vyno sesijos...

Laisvalaikis
2022.07.02
Ką daryti, kai būni pirmas ir tebesi vienintelis: plėstis su franšizės partneriais Premium

Pasiūlius naujieną, kuri per kelerius metus ne tik įsitvirtina, atlaiko iššūkius, bet ir tebėra pirma ir...

Gazelė
2022.06.30
Kaip pradėti pažintį su vynu Premium 1

Įkvėpta amerikiečių žurnalistės Biancos Bosker knygos „Kamščio nunešti“ (išleido „Kitos knygos“) apie someljė...

Laisvalaikis
2022.06.19
Naujas restoranų kūrėjo A. Oželio „vaikas“: kiekvienam ridikėliui savas laikas Premium

Arūnas Oželis – vienas pirmųjų restoranų steigėjų Nepriklausomoje Lietuvoje. Dabar, po beveik 30-ies metų,...

Laisvalaikis
2022.06.17
Restoranų kūrėjas A. Oželis: dabar gyvenimas yra ne turtingas, bet... labai labai malonus Premium 1

„Restoranai kaip vaikai, tu juos užaugini ir palieki kitiems – „Provansas“ pateko į vienas rankas ir net...

Laisvalaikis
2022.06.14
Sukūrė sprendimą darbuotojų pajamoms padidinti: naudoja ir barai, ir bažnyčios Premium 8

130.000 Eur – tiek papildomų pajamų – arbatpinigių pavedimų gavo barų ir restoranų darbuotojai, kai už...

Gazelė
2022.06.06
Išmokti gaminti desertus gali visi, iš to sukurti verslą – tik retas Premium 1

Kai kurie mėgstantys kepti tortus papildomai užsidirba juos parduodami draugams ar pažįstamiems, tačiau toks...

Gazelė
2022.06.03
Kai gatvės remontas kerta skaudžiau nei karantinas: kaip išlaukti Premium

Vietinės gatvės rekonstrukcijos kirtis verslui gali būti skaudesnis negu pasaulį užklupusios pandemijos.

Gazelė
2022.06.01
Vyno pasaulio ekstremalai – vyndariai iš Atakamos dykumos Premium

Čilėje plytinčios Atakamos dykumos vyndarių ir vynuogių augintojų kooperatyvas sektoriuje kelia revoliucijas:...

Laisvalaikis
2022.05.28
Pirmosios „Michelin“ žvaigždės įsegtos dviem Estijos restoranams 2

Gegužės 25-osios vakarą Estija pralaužė ledus ir tapo pirmąją Baltijos šalimi, įtraukta į „Michelin“ gidą –...

Laisvalaikis
2022.05.26
Kodėl šparagai naudingesnis verslas negu auginti braškes Premium

Smidrų, dažniau vadinamų šparagais, augintojų skaičius kasmet auga. Darbo su šia daržove į valias, tačiau...

Gazelė
2022.05.20
Kuo mums įdomus Ukrainos vynas Premium

Gegužę Vilniuje vykusioje tarptautinėje parodoje „Vyno dienos“ surengta ukrainietiško vyno degustacija...

Laisvalaikis
2022.05.15
Kitoks turgus: Paupyje pasiekė 7,5 mln. Eur apyvartą, Benedikto turgus planuoja plėtrą Premium

Įprastoms turgavietėms atsigaunant po pandemijos klesti ir visiškai kitokių koncepcijų objektai, kurie irgi...

Prekyba
2022.05.12
Kol Lietuvos įstatymai draudžia kalbėti apie vyną, ES mūsų vyndariams dega žalią šviesą Premium

„Europos Sąjungos (ES) pripažinimas, kad Lietuvoje galima auginti vynuoges ir daryti vynuogių vyną reiškia,...

Laisvalaikis
2022.05.06
Į Kauną (maisto) kultūros: tarpukario restoranų sudakai ir obaliai Premium

Kultūros turistų maršrutuose po Kauną atsiranda ir barai, restoranai – ir pramoginiais, ir pažintiniais...

Gazelė
2022.05.06
Gastronomijos savaitės žvaigždė – Palangos restoranui „Amsterdam Plaza“

Balandžio 25 d.–gegužės 1 d. vykusioje vienuoliktoje Lietuvos gastronomijos savaitėje specialius meniu siūlė...

Laisvalaikis
2022.05.04
Reklamai pasitelkė šokolado meditaciją

Pastaruosius du mėnesius visas pasaulis gyvena karo Ukrainoje nuotaikomis – tai sekina ir psichologiškai, ir...

Rinkodara
2022.05.01
Mąstantiems atidaryti restoraną ar kavinę: kokių klaidų nepadaryti verslo pradžioje Premium

Jei svajonė turėti savo maitinimo įstaigą, tegul ir visai nedidukę, neapleidžia, o sąskaitoje yra šiokių...

Gazelė
2022.04.30
„Michelin“ gidas – jau Estijoje, virėjai laukia žvaigždučių Premium 2

Balandžio pradžioje garsiojo „Michelin“ gastronomijos gido ir Estijos verslumo, turizmo bei inovacijų...

Laisvalaikis
2022.04.28
Kaip atidaryti greitojo maisto restoraną, kai pinigų kišenėje – ne tiek jau daug Premium

Maitinimo verslas – rizikingas ir gana brangus malonumas. Tačiau verslininkų patirtis rodo, kad neprastą...

Gazelė
2022.04.26

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku