2019-10-20 20:00

Tarptautinio restoranų gido „Gault & Millau“ prezidentas: ateities restoranų sėkmė – produktų kokybė

Jacques Bally, restoranų gido „Gault & Millau“ prezidentas. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Jacques Bally, restoranų gido „Gault & Millau“ prezidentas. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Jacques’as Bally, tarptautinio restoranų gido „Gault & Millau“ prezidentas, viešėjęs Lietuvos gastronomijos forume, tvirtina, kad restorano sėkmę ateityje lems ne virtuvės meistro vardas ar jo surinkti apdovanojimai, o maisto produktai ir jų kokybė. Be to, ateityje gerai ir skaniai valgyti bus tikrai brangu.

„Gault & Millau“ restoranų gidą 1965 m. Prancūzijoje pradėjo leisti du maisto kritikai – Henri Gault ir Christiano Millau. Kartais jis vadinamas „Michelin“ konkurentu, bet ir pats J. Bally pripažįsta, kad šis pasaulyje yra populiaresnis ir įtakingesnis. Kita vertus, „Gault & Millau“ labiau orientuojasi į maistą ir produktų kokybę, nepaisant to, kur tas maistas patiekiamas – užkandinėje ar prašmatniame restorane.

Vertina restoranus šis gidas 20 balų sistema (20 – aukščiausias). Maitinimo įstaigos, surinkusios mažiau nei 10 balų, į gido sąrašus neįtraukiamos.

52795
130817
52791