Išleistas geriausių Vilniaus restoranų gidas

Publikuota: 2019-04-24
Geriausių Vilniaus restoranų sąraše  – Ir „St. Germain". „GO Vilnius“ nuotr.
Geriausių Vilniaus restoranų sąraše – Ir „St. Germain". „GO Vilnius“ nuotr.

Kulinarinis turizmas tapo neatsiejama turizmo verslo dalimi: į išskirtinius restoranus žmonės keliauja tūkstančius kilometrų. Gurmaniškų kelionių kryptimi siekia tapti ir Vilnius, pristatęs Vilniaus restoranų gidą anglų kalba „47 Flavours of Vilnius“ (liet. k. „47 Vilniaus skoniai“).

Vilniaus miesto turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ parengto leidinio tikslas – patraukliai ir aiškiai pateikti informaciją apie Vilniaus geriausius restoranus. Rengėjai tikisi, jog leidinys taps kasdieniu įrankiu Vilniuje svečius priimančioms kelionių agentūroms, renginių organizatoriams, juo galės naudotis turistai ir patys vilniečiai.

Skelbiama, jog 47 geriausius miesto restoranus atrinkti padėjo Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija (LVRA) bei projektą „30 geriausių Lietuvos restoranų“ įgyvendinanti „Gero maisto akademija“. Tarptautinių renginių, kelionių organizatorių patogumui nurodoma su kiekvienu restoranu susijusi praktinė informacija, pavyzdžiui, kiek svečių restoranas gali priimti, automobilių parkavimo ypatumai ir kt.

Laikas pasirodyti

Pasak Evaldos Šiškauskienės, LVRA prezidentės, Vilnius gali pasigirti novatoriškais ir aukštos klasės restoranais, nemažai mieste dirbančių virtuvės meistrų mokėsi ir dirbo geriausiose Europos virtuvėse, taigi „dabar atėjo laikas, kai įgiję patirties Lietuvos šefai daro stebuklus čia, pas mus“.

Tarp 47 geriausių miesto maitinimo įstaigų pateko Martyno Praškevičiaus „Džiaugsmas“, 2018 m. pelnęs geriausio Lietuvos restorano vardą, tik vietinių produktų restoranas „Sweet Root“, pernai „White Guide“ užėmęs trečią vietą geriausių Baltijos šalių restoranų sąraše, vienintelis šviežių lietuviškų žuvų restoranas „Šturmų švyturys“, ne kartą geriausiu Lietuvos šefu išrinkto Deivydo Praspaliausko vadovaujamas „Amandus“ ir t. t.

Visi į sąrašą patekę restoranai skelbiami čia.

Ir maisto turgūs, ir studijos

Be restoranų, gidas pristato maisto turgus, pastaraisiais metais tapusius madingais traukos taškais, bei kulinarijos studijas. Į gidą įtraukti ir svarbiausi sostinės renginiai, susiję su gastronomija: kavos, alaus, viskio, austrių, mėsainių festivaliai, kiti gurmanams skirti renginiai.

Vilniaus restoranų gidą „47 Flavours of Vilnius“ galima parsisiųsti iš svetainės „Vilnius-tourism.lt“ arba nemokamai pasiimti Vilniaus turizmo informacijos centruose.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Į Birštoną – ragauti konkursinių patiekalų 1

Birštonas, nuolatos ieškantis naujų būdų populiarinti kurortą, šiemet modifikavo kelintus metus rengiamą...

Laisvalaikis
2019.05.17
Didžiausiam aludariui pasaulyje – 200 mln. Eur bauda dėl brangaus alaus Belgijoje 3

Europos Komisija (EK) didžiausiam pasaulyje aludariui – Belgijos „Anheuser-Busch InBev“ – skyrė 200 mln. Eur...

Pramonė
2019.05.13
„Michelin“ žvaigždės irgi išeina į pensiją

Švedijoje esančio dviejų „Michelin“ žvaigždučių restorano „Faviken Magasinet“ šefas Magnusas Nilssonas...

Laisvalaikis
2019.05.08
Investavo 0,5 mln. Eur į kraftinio spirito daryklą dvare 5

Pakruojyje pradėjo veikti Pakruojo dvaro spirito varykla ir alaus bravoras. „Kompleksas“ veiks kaip muziejus...

Laisvalaikis
2019.05.07
Vynuogynai pasiryžę kovoti su klimato kaita Premium

Ignoruoti klimato kaitą tampa vis sunkiau: pastarieji penkeri metai buvo karščiausi planetoje. Pasaulinės...

Laisvalaikis
2019.05.05
Mokytis vyno kultūros kviečia „Vyno dienos“ 3

Penktadienį ir šeštadienį Vilniuje, „Litexpo“ parodų ir kongresų centre, vyksta 15-oji tarptautinė paroda...

Laisvalaikis
2019.05.03
Paskelbtas geriausias Lietuvos someljė 3

Balandžio 29 d. vykusiame XV Lietuvos someljė čempionate „Codorniu Zero Grand Prix 2019“ pergalę nuskynė...

Laisvalaikis
2019.04.30

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau