Išleistas geriausių Vilniaus restoranų gidas
Vilniaus miesto turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ parengto leidinio tikslas – patraukliai ir aiškiai pateikti informaciją apie Vilniaus geriausius restoranus. Rengėjai tikisi, jog leidinys taps kasdieniu įrankiu Vilniuje svečius priimančioms kelionių agentūroms, renginių organizatoriams, juo galės naudotis turistai ir patys vilniečiai.
Skelbiama, jog 47 geriausius miesto restoranus atrinkti padėjo Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija (LVRA) bei projektą „30 geriausių Lietuvos restoranų“ įgyvendinanti „Gero maisto akademija“. Tarptautinių renginių, kelionių organizatorių patogumui nurodoma su kiekvienu restoranu susijusi praktinė informacija, pavyzdžiui, kiek svečių restoranas gali priimti, automobilių parkavimo ypatumai ir kt.
Laikas pasirodyti
Pasak Evaldos Šiškauskienės, LVRA prezidentės, Vilnius gali pasigirti novatoriškais ir aukštos klasės restoranais, nemažai mieste dirbančių virtuvės meistrų mokėsi ir dirbo geriausiose Europos virtuvėse, taigi „dabar atėjo laikas, kai įgiję patirties Lietuvos šefai daro stebuklus čia, pas mus“.
Tarp 47 geriausių miesto maitinimo įstaigų pateko Martyno Praškevičiaus „Džiaugsmas“, 2018 m. pelnęs geriausio Lietuvos restorano vardą, tik vietinių produktų restoranas „Sweet Root“, pernai „White Guide“ užėmęs trečią vietą geriausių Baltijos šalių restoranų sąraše, vienintelis šviežių lietuviškų žuvų restoranas „Šturmų švyturys“, ne kartą geriausiu Lietuvos šefu išrinkto Deivydo Praspaliausko vadovaujamas „Amandus“ ir t. t.
Visi į sąrašą patekę restoranai skelbiami čia.
Ir maisto turgūs, ir studijos
Be restoranų, gidas pristato maisto turgus, pastaraisiais metais tapusius madingais traukos taškais, bei kulinarijos studijas. Į gidą įtraukti ir svarbiausi sostinės renginiai, susiję su gastronomija: kavos, alaus, viskio, austrių, mėsainių festivaliai, kiti gurmanams skirti renginiai.
Vilniaus restoranų gidą „47 Flavours of Vilnius“ galima parsisiųsti iš svetainės „Vilnius-tourism.lt“ arba nemokamai pasiimti Vilniaus turizmo informacijos centruose.