Išrinktas geriausias Lietuvos virėjas

Publikuota: 2016-11-14
Konkurso „Geriausias Lietuvos virėjas 2016“ prizininkai: iš kairės Dalius Aleksiejevas (II vieta), Jevgenijus Volkovas (I vieta) ir Ignas Višinskas (III vieta). LRVVK nuotr.
svg svg
Konkurso „Geriausias Lietuvos virėjas 2016“ prizininkai: iš kairės Dalius Aleksiejevas (II vieta), Jevgenijus Volkovas (I vieta) ir Ignas Višinskas (III vieta). LRVVK nuotr.
„Verslo žinios“

Savaitgalį sostinėje vykusios Baltijos maisto ir gėrimų parodos BAF metu išrinktas geriausias 2016-ųjų Lietuvos virėjas, juo tapo Jevgenijus Volkovas, restorano „Apvalaus stalo klubas“ virtuvės šefas.

Antrą vietą konkurse „Geriausias Lietuvos virėjas 2016“ iškovojo Dalius Aleksiejevas – restorano „Trinity“ šefas, trečiąją – Ignas Višinskas, restorano „Time“ virtuvės šefų komandos narys. Apie tai praneša Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija (LRVVK).

Dvigubas laimėjimas

„Tai buvo pirmas konkursas, kuriame dalyvavau individualiai kaip šefas – į jį važiavau ne laimėti, o išbandyti savo jėgas, todėl išgirdęs savo pavardę apstulbau“, – sako p. Jevgenijus Volkovas, kuriam be Geriausio Lietuvos virėjo titulo taip pat buvo įteiktas apdovanojimas už moderniausią desertą – kriaušės skonio ledus su kepintu šokoladu ir kriaušių–sūrio rutuliuku.

Kaip užkandį „Apvalaus stalo klubo“ virtuvei vadovaujantis šefas konkurso komisijai patiekė kobijos file su salierų putėsiais, juodojo česnako žiedinių kopūstų tyre ir kalendros puta. Pagrindiniam patiekalui, kurio privalomų produktų konkurso dalyviai iš anksto nežinojo ir gavo taip vadinamojoje juodojoje dėžėje, p. Jevgenijus gamino antieną su piure iš saldžios bulvės, juodųjų salierų ir slyvų padažu.

Nemokami naujienlaiškiai į savo el. pašto dėžutę:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

Iš viso konkurse „Geriausias Lietuvos virėjas 2016“ varžėsi 8 virtuvės šefai. Jų pasirodymą vertino tarptautinė komisija, kurią sudarė Pasaulinės šefų asociacijų draugijos (angl. World Association of Chefs’ Societies – WACS) teisėjai: Alexander Prokopovich, A kategorijos teisėjas, Rusijos kulinarijos asociacijos viceprezidentas, Svetlana Riškova, Latvijos šefų asociacijos prezidentė, Franciane Tartari, Švedijos šefų asociacijos atstovė , Malgorzata Weber, Lenkijos sertifikuota konditerijos meistrė, Kamil Lüehn Skibinski, kulinarijos ekspertas iš Austrijos ir Stanislav Kizenevič, LRVVKA tarybos narys, techninis teisėjas.

Kiti nugalėtojai

Pirmąsyk Lietuvos istorijoje organizuoto konkurso „Virėjo ir barmeno komanda 2016“ laimėtojomis tapo Astera Tenkutienė, vadovaujanti restorano „Imperial By California Gourmet“ virtuvei, ir Jurga Rapševičiūtė, dirbanti restorane „Merci“. Antroji konkurso vieta atiteko šefo Daliaus Aleksiejevo ir barmeno Algirdo Mulevičiaus komandai, trečioji – Osvaldo Mineikos ir Manto Čyžiaus duetui.

Talentų konkurso „Konditeriai, įkvėpti mados“ laimėtojos taurę iškovojo Jolanta Labul, dirbanti „Maxima LT“, aukso medaliu apdovanota tos pačios įmonės darbuotoja Stanislava Barysienė ir „Mažosios Ragainės“ konditerė Svetlana Michnovič. Remiantis WACS vertinimo kriterijais, svarbiausia šiame konkurse – technika ir darbo sudėtingumas.

„Jaunųjų  talentų“ konkurse (tortų kategorijoje) aukso medalį iškovojo Gintarė Čeplinskienė, Klaipėdos turizmo mokyklos mokinė.

O konkurso „Mokinių-virėjų komanda 2016“ – nugalėtojais tapo Simona Leonauskaitė ir Rokas Ragauskas, gaminę pagrindinį patiekalą su Dorado žuvimi bei desertą su kriauše ir ruduoju cukrumi.

„Geriausias mokinys-virėjas su specialiais ugdymosi poreikiais 2016“ nugalėtoja paskelbta Greta Jonaitytė, Kauno statybos ir paslaugų mokymo centro mokinė.

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.

Kuo mums įdomus Ukrainos vynas Premium

Gegužę Vilniuje vykusioje tarptautinėje parodoje „Vyno dienos“ surengta ukrainietiško vyno degustacija...

Laisvalaikis
2022.05.15
Kitoks turgus: Paupyje pasiekė 7,5 mln. Eur apyvartą, Benedikto turgus planuoja plėtrą Premium

Įprastoms turgavietėms atsigaunant po pandemijos klesti ir visiškai kitokių koncepcijų objektai, kurie irgi...

Prekyba
2022.05.12
Kol Lietuvos įstatymai draudžia kalbėti apie vyną, ES mūsų vyndariams dega žalią šviesą Premium

„Europos Sąjungos (ES) pripažinimas, kad Lietuvoje galima auginti vynuoges ir daryti vynuogių vyną reiškia,...

Laisvalaikis
2022.05.06
Į Kauną (maisto) kultūros: tarpukario restoranų sudakai ir obaliai Premium

Kultūros turistų maršrutuose po Kauną atsiranda ir barai, restoranai – ir pramoginiais, ir pažintiniais...

Gazelė
2022.05.06
Gastronomijos savaitės žvaigždė – Palangos restoranui „Amsterdam Plaza“

Balandžio 25 d.–gegužės 1 d. vykusioje vienuoliktoje Lietuvos gastronomijos savaitėje specialius meniu siūlė...

Laisvalaikis
2022.05.04
Reklamai pasitelkė šokolado meditaciją

Pastaruosius du mėnesius visas pasaulis gyvena karo Ukrainoje nuotaikomis – tai sekina ir psichologiškai, ir...

Rinkodara
2022.05.01
Mąstantiems atidaryti restoraną ar kavinę: kokių klaidų nepadaryti verslo pradžioje Premium

Jei svajonė turėti savo maitinimo įstaigą, tegul ir visai nedidukę, neapleidžia, o sąskaitoje yra šiokių...

Gazelė
2022.04.30
„Michelin“ gidas – jau Estijoje, virėjai laukia žvaigždučių Premium 2

Balandžio pradžioje garsiojo „Michelin“ gastronomijos gido ir Estijos verslumo, turizmo bei inovacijų...

Laisvalaikis
2022.04.28
Kaip atidaryti greitojo maisto restoraną, kai pinigų kišenėje – ne tiek jau daug Premium

Maitinimo verslas – rizikingas ir gana brangus malonumas. Tačiau verslininkų patirtis rodo, kad neprastą...

Gazelė
2022.04.26
„Huracan Coffee“ įkūrėjas: kavos puodelį reikėtų pabranginti dvigubai, bet niekas tam nesiryš Premium 35

Dvejus metus trunkanti pandemija, karas Ukrainoje, pasikeitę vartotojų įpročiai ir tiesiog akyse auganti...

Gazelė
2022.04.22
Restoranų vaišės: per Velykas antrų Kalėdų nebus, bet reikia bandyti viską Premium

Šventėms artėjant, kai kurie gyventojai nutaria vaišes verčiau užsisakyti gatavas, negu gamintis jas patiems.

Gazelė
2022.04.13
Darbdaviai šokiruoti: kai kurie darbuotojai kitur nėra gavę „baltos“ algos Premium 21

Mokėti visus mokesčius, atrodytų, yra savaime suprantama, tačiau tik ne maitinimo sektoriuje. Vis dėlto...

Gazelė
2022.04.07
„Burger Kiosk“ strategija: būti klientams ant tako, į užkandines investuoti iki 20.000 Eur Premium

Svajonę turėti savo restoraną ar kavinę galima įgyvendinti su palyginti nedidelėmis investicijomis. „Burger...

Gazelė
2022.04.03
Patarimai restoranams: sąnaudų kainų valdymas prasideda nuo audito

Maitinimo įstaigoms pastaraisiais metais dorojantis su skirtingais iššūkiais, gastronomijos verslo...

Gazelė
2022.04.02
Dienos pietų kainos – arti psichologinės ribos: kokių sprendimų rado restoranai Premium 14

Kai produktai, energija, kuras brangsta kone kasdien, vis daugiau maitinimo įstaigų griebiasi skaičiuotuvo ir...

Gazelė
2022.04.01
Metė darbus bankuose ir įkūrė verslą: gyvenimai tiesiog apsivertė Premium

Prestižinė darbovietė finansų sektoriuje, galimybė kilti karjeros laiptais, stipriai sukalta motyvacinė...

Gazelė
2022.03.25
Greitojo maisto restoraną Vilniuje įkūrė per pusantro mėnesio ir vos už 20.000 Eur Premium

Patirtis ir noras dirbti gali būti svarbiau net už pinigus: sostinės restorano „Good Mood Food“ įkūrėjai,...

Gazelė
2022.03.23
Smulkieji verslą išplėtė po visą Lietuvą tik išsprendę lygtį su vienu nežinomuoju Premium

Transporto pasiūla yra didelė, tačiau smulkieji verslininkai, ieškantys specifinės paslaugos, kartais net...

Gazelė
2022.03.20
Dėl restorano grįžo gyventi Klaipėdon, bet netrukus tokį pat įkūrė ir Vilniuje Premium 1

Kai kurie verslininkai nesiima plėstis geografiškai, nes bijo, kad, fiziškai nebūdami kurioje nors vietoje,...

Gazelė
2022.03.18
„Smart-ID“ pritaikė netradiciškai – alkoholio be jo nenusipirksi Premium

Per karantiną prasidėjus e. prekybos bumui, daugiau atsirado ir virtualių parduotuvių, prekiaujančių...

Gazelė
2022.03.02

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku