Išrinktas geriausias Lietuvos virėjas

Savaitgalį sostinėje vykusios Baltijos maisto ir gėrimų parodos BAF metu išrinktas geriausias 2016-ųjų Lietuvos virėjas, juo tapo Jevgenijus Volkovas, restorano Apvalaus stalo klubas virtuvės šefas.
Antrą vietą konkurse Geriausias Lietuvos virėjas 2016 iškovojo Dalius Aleksiejevas restorano Trinity šefas, trečiąją Ignas Višinskas, restorano Time virtuvės šefų komandos narys. Apie tai praneša Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija (LRVVK).
Dvigubas laimėjimas
Tai buvo pirmas konkursas, kuriame dalyvavau individualiai kaip šefas į jį važiavau ne laimėti, o išbandyti savo jėgas, todėl išgirdęs savo pavardę apstulbau, sako p. Jevgenijus Volkovas, kuriam be Geriausio Lietuvos virėjo titulo taip pat buvo įteiktas apdovanojimas už moderniausią desertą kriaušės skonio ledus su kepintu šokoladu ir kriaušiųsūrio rutuliuku.
Kaip užkandį Apvalaus stalo klubo virtuvei vadovaujantis šefas konkurso komisijai patiekė kobijos file su salierų putėsiais, juodojo česnako žiedinių kopūstų tyre ir kalendros puta. Pagrindiniam patiekalui, kurio privalomų produktų konkurso dalyviai iš anksto nežinojo ir gavo taip vadinamojoje juodojoje dėžėje, p. Jevgenijus gamino antieną su piure iš saldžios bulvės, juodųjų salierų ir slyvų padažu.
Iš viso konkurse Geriausias Lietuvos virėjas 2016 varžėsi 8 virtuvės šefai. Jų pasirodymą vertino tarptautinė komisija, kurią sudarė Pasaulinės šefų asociacijų draugijos (angl. World Association of Chefs Societies WACS) teisėjai: Alexander Prokopovich, A kategorijos teisėjas, Rusijos kulinarijos asociacijos viceprezidentas, Svetlana Riškova, Latvijos šefų asociacijos prezidentė, Franciane Tartari, Švedijos šefų asociacijos atstovė , Malgorzata Weber, Lenkijos sertifikuota konditerijos meistrė, Kamil Lüehn Skibinski, kulinarijos ekspertas iš Austrijos ir Stanislav Kizenevič, LRVVKA tarybos narys, techninis teisėjas.
Kiti nugalėtojai
Pirmąsyk Lietuvos istorijoje organizuoto konkurso Virėjo ir barmeno komanda 2016 laimėtojomis tapo Astera Tenkutienė, vadovaujanti restorano Imperial By California Gourmet virtuvei, ir Jurga Rapševičiūtė, dirbanti restorane Merci. Antroji konkurso vieta atiteko šefo Daliaus Aleksiejevo ir barmeno Algirdo Mulevičiaus komandai, trečioji Osvaldo Mineikos ir Manto Čyžiaus duetui.
Talentų konkurso Konditeriai, įkvėpti mados laimėtojos taurę iškovojo Jolanta Labul, dirbanti Maxima LT, aukso medaliu apdovanota tos pačios įmonės darbuotoja Stanislava Barysienė ir Mažosios Ragainės konditerė Svetlana Michnovič. Remiantis WACS vertinimo kriterijais, svarbiausia šiame konkurse technika ir darbo sudėtingumas.
Jaunųjų talentų konkurse (tortų kategorijoje) aukso medalį iškovojo Gintarė Čeplinskienė, Klaipėdos turizmo mokyklos mokinė.
O konkurso Mokinių-virėjų komanda 2016 nugalėtojais tapo Simona Leonauskaitė ir Rokas Ragauskas, gaminę pagrindinį patiekalą su Dorado žuvimi bei desertą su kriauše ir ruduoju cukrumi.
Geriausias mokinys-virėjas su specialiais ugdymosi poreikiais 2016 nugalėtoja paskelbta Greta Jonaitytė, Kauno statybos ir paslaugų mokymo centro mokinė.
Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos Verslo žiniose, Sodros, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti