Jei norite toliau klausytis „Verslo žinių“ tinklalaidžių, prašome tapti VŽ premium nariu.
RUBRIKOS NAUJAUSI
2025-09-05 14:20
2025-09-05 12:11
2025-09-03 20:34
2025-09-02 19:53
2025-09-02 18:51
Komentuoti ir vertinti gali tik prisijungę skaitytojai
VISI KOMENTARAI
O Gaisrine normaliomis kainomis antra rest atidaro klp
PVM nėra išlaidos - tai tik pinigų srauto klausimas
Dėkui už pajamų pasikirstymo lentelę seniai norėjosi tokia pamatyti, kad truputi suprati kai pasiskirsto pinigai tokiose įmonese. Kaip man atrodo tokioje situacijoje, gelbėtu tik didesnė apyvarta, didesnis našumas su tuo pačiu personalu/išlaidom.
O kaip tą našumą padidinti, pasakyti, kad klientas tą kepsnį už 30 eur greičiau surytų ir užleistų staliuką?
Na turbūt yra daug būdų aišku patarti visada lengviau negu padaryti, pvz: - Padidinti staliukų kiekį. - Pagreitinti aptarnavimą ( paskutinį kartą kai lankiausi viename iš minėtų restoranų sąskaitos reikėjo laukti apie 15-20min. nesakau , kad tai taisyklė bet jei per dieną kokiems 3 klientams taip atsitinka jau turime 45min per 1d, tai per 20d būtų 15val.). Čia aš taip kaip "visko" žinovas parašiau, įsivaizduoju, kad galimai ir daugiau variantų yra. Esmė, kad jei teisybė yra , kad apie 50% maržos išeina personalui tai nelabai kas lieka arba mažinti peronalo, arba padidinti apyvartą kas yra arba daugiau klientų arba brangiau, kaip suprantu brangiau jau sunkiai gaunasi. Dar visada galima spausti visas kitas išlaidu eilutes. Bet šita man pasirodė didžiausia ir patraukliausia. Bet kuriuo atveju geriau kažką bandyti, negu užsidaryti.
Na as, kaip darbuotojas/vartotojas, irgi siuo metu tik ant nulio iseinu. Tuoj mokescius kilstels, tai i munusa eisiu ;).